• Lorem ipsum

Besparen op stookkosten met vloerverf?

20 Apr 2022

Hoe kan dat? Eigenlijk is het simpel. Een vloercoating werkt als een jas - het woordje coating zegt het al. Dit betekent dat het kou buiten houdt en warmte isoleert. Hoe hoger de kwaliteit van de verf, hoe beter deze isoleert en hoe meer u bespaart.

 

154 euro bij 50 m2

Rekensommen tonen aan dat een vloerverf op jaarbasis 4 kubieke meter gas per vierkante meter vloer uitspaart. Bij een gemiddelde gasprijs van 0,77 euro per kubieke meter praten we dan over 3,08 euro per vierkante meter. Hebt u een vloer van 50 vierkante meter, bespaart u jaarlijks dus 154 euro aan stookkosten. In een gemiddelde woning verdient een coating zich dan binnen enkele jaren terug, als u het product zelf hebt aangebracht.

 

Voorwaarde is wel dat u een coating van hoogwaardige kwaliteit gebruikt, zoals de 2-componentenverf van Scanofloor. Denk hierbij aan Colourcoat of de transparante variant Clearcoat. Ook is een primer aangeraden. Wanneer u deze producten in minimaal twee lagen aanbrengt, bereikt u een grotere besparing dan wanneer u eenvoudige 1-componentsverf toepast of slechts één laag doet.

 

Er zijn berekeningen die uitgaan van een besparing tot wel 10 kubieke meter, omdat een betoncoating de stooktijd per dag en het algehele stookseizoen verkort. Uiteraard zijn dit soort berekeningen gemiddelden die van veel factoren afhankelijk zijn, en geven ze geen garantie. Maar dát u bespaart is een zekerheid.

 

Wilt u meer weten over de vloerverf van Scanofloor, bel ons dan (06 823 017 45), stuur een e-mail of Whatsappberichtje, of kijk hier op onze website.

 

Verstuur
*Verplichte velden