• Lorem ipsum

Vloerverf wordt geleverd in verschillende blikken en hoeveelheden: 3, 5, 10 en 20 liter zijn de meest voorkomende. 0,5 of 1 liter wordt weinig gemaakt omdat het bij vloeren vaak om grote oppervlaktes gaat. De hoeveelheid van vloerverf wordt aangegeven in liters of kg. Dit heeft te maken met de stroperigheid van de vloeistof. Ook wel viscositeit genoemd. Deze aanduiding speelt geen rol bij het maken van een keuze.

Wat is een primer?

Een primer is een verfproduct dat voorkomt dat de verf in de ondergrond wordt gezogen. Primers kennen we ook onder namen als grondverf en impregneermiddel. Ze werken stofbindend en zorgen voor een waterdichte afsluiting. Een primer verbetert zo de hechting van de vloerverf.

Wat houdt 2-componentenverf in?

In de technische info bij de verf wordt aangegeven of u te maken heeft met een 1- of 2-componentenvloerverf. Een vloerverf met slechts één component, zoals Scanofloor Vloerolie, kan direct gebruikt worden. Bij 2-componentenverf moeten twee blikken(A en B) in de juiste verhouding bij elkaar worden gemixt alvorens deze op de vloer aangebracht kan worden. Pas als beide componenten samenkomen is de chemische samenstelling in de juiste verhouding. Klik hier voor een uitgebreide uitleg van 2-componentenverf.

Wat betekent potlife van vloerverf?

We spreken meestal van potlife ofwel verwerkingstijd bij 2-componentenverf. Dit houdt het volgende in: zodra de blikken A en B bij elkaar gemengd zijn (lees meer over mechanisch mengen) dan start de tijd waarin deze gaat uitharden. De potlife is dan de tijd die u hebt om de vloerverf aan te brengen. Vaak gaat dit om één tot twee uur. Deze verwerkingstijd vindt u terug op de verpakking en ook op de productpagina's op de website. Lees de info altijd door voordat u bestelt.

Voor vragen over vloerverf neemt u contact op met Scanofloor Specialist: 06-823 017 45

In wat voor verpakkingen wordt vloerverf geleverd?