• Lorem ipsum

Verpakkingen

Vloerverf wordt geleverd in verschillende blikken en hoeveelheden: 1, 2.5, 3, 5, 10 en 20 liter zijn de meest voorkomende. 0,5 wordt weinig gemaakt omdat het bij vloeren vaak om grote oppervlaktes gaat. De hoeveelheid van vloerverf wordt aangegeven in liters of kg. Dit heeft te maken met de stroperigheid van de vloeistof. Ook wel viscositeit genoemd. Deze aanduiding speelt geen rol bij het maken van een keuze.

 

Wat is een primer?

Een primer is een verfproduct dat voorkomt dat de verf in de ondergrond wordt gezogen. Primers kennen we ook onder namen als grondverf en impregneermiddel. Ze werken stofbindend en zorgen voor een waterdichte afsluiting. Een primer verbetert zo de hechting van de vloerverf.

 

Wat houdt 2-componentenverf in?

In de technische info bij de verf wordt aangegeven of u te maken heeft met een 1- of 2-componenten vloerverf. Een vloerverf met slechts één component, zoals Scanofloor Vloerolie, kan direct gebruikt worden. Bij 2-componentenverf moeten twee blikken (Verf (A ) en Verharder (B)) in de juiste verhouding bij elkaar worden gemixt alvorens deze op de vloer aangebracht kan worden. Pas als beide componenten samenkomen is de chemische samenstelling in de juiste verhouding. Klik hier voor een uitgebreide uitleg van 2-componentenverf.

 

Wat betekent potlife van vloerverf?

We spreken meestal van potlife ofwel verwerkingstijd bij 2-componentenverf. Dit houdt het volgende in: zodra de blikken Verf (A) en Verharder (B) bij elkaar gemengd zijn (lees meer over mechanisch mengen) dan start de tijd waarin deze gaat uitharden. De potlife is dan de tijd die u hebt om de vloerverf aan te brengen. Vaak gaat dit om één tot twee uur. De verwerkingstijd per product vindt u terug op de verpakking en ook op de productpagina's op de website. Lees de info altijd door voordat u bestelt.

 

Kan ik 2-componentenverf na mengen nog bewaren?

Eenmaal vermengd is de 2-componentenverf niet af te sluiten of bewaren dan de aangegeven potlife. De chemische werking van de twee samengevoegde componenten stopt namelijk niet, ook niet wanneer u het blik luchtdicht afsluit. Niet door zuurstof, maar door samenvoeging van de 2-componenten zelf onstaat er een chemische reactie. Meng dus alleen de hoeveelheid verf dat u nodig heeft of kunt aanbrengen binnen de aangegeven potlife van het product. Restanten van de gemengde verf niet afsluiten maar laten indrogen. Wanneer u het toch afsluit, ontstaat er zoveel druk in het blik waardoor deze open barsten of zelfs kan exploderen.

 


 

Heeft u toch nog vragen?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. U kunt ook uw vraag stellen via Mail of ons Contactformulier. Vragen die via het contactformulier of per email binnenkomen worden doorgaans binnen 24 uur beantwoord. Ons advies verplicht u tot niets!