klantenservice

Vloerverf kleur en glans

Vloerverf kleur en glans

De kleur en glans van vloerverf speelt een grote rol bij de beleving van de vloer. De glansgraad wordt altijd vermeld in de technische info van een product. De glansgraad wordt omschreven met de termen: mat, zijdemat, zijdeglans, halfglans of hoogglans, en wordt gekoppeld aan een getal, voor mat geldt een getal <15 voor hoogglans geldt >75. De overige glansgraden liggen hier tussenin.

Bij elk type vloerverf wordt tevens vermeld of deze in kleur en/of als transparant product leverbaar is. Transparant betekent doorschijnend en kleurloos. Deze toepassing komt steeds vaker voor (denk o.a. aan de ‘betonlook’ dit is een betonvloer afgewerkt met een transparante coating). Iedere vloerverf wordt uitgeleverd met een bepaalde kleurcode. Wij werken met Scanofloor vloerverf die voornamelijk in RAL vloerverf kleuren of NCS vloerverf kleuren worden geleverd. RAL en NCS kleurcodes zijn internationaal bekend en erkend en bieden beide een enorm aanbod aan kleurencombinaties. Voor u als klant is het vanwege het grote aanbod in kleuren en vanwege de erkenning, raadzaam om met deze kleurenwaaiers te werken.

Sommige vloerverf soorten kunnen uitsluitend in een aantal vaste kleuren worden geleverd. Bepaalde pigmenten worden bij deze soorten niet getolereerd vanwege de chemische samenstelling. De meeste verfsoorten van Scanofloor kunnen echter in vele kleuren worden gemengd.

De laatste jaren zien we steeds vaker bijzondere en leuke trendy vloeren bij zowel particulieren en bedrijven. Er is er dan net even iets anders gedaan met de kleur van de vloerverf en/of de afwerking van de vloer. Is de vloer bijvoorbeeld alleen afgepapt, gevlinderd of alleen glad afgestreken? Het inwinnen van informatie voor u als klant is zeker zinvol. U gaat dan niet alleen goed voorbereid te werk maar het eindresultaat zal zo ook bij uw wensen aansluiten.

Heeft u vragen over uw vloerverf project bel dan met Scanofloor-Specialist: 06-26 839 279