• Lorem ipsum

Kleur en Glans

Kleur en glans van vloerverf spelen een grote rol bij de beleving van de vloer. Hieronder enkele veelgestelde vragen over kleur en glansgraad van vloerverf.

 

In welke kleuren kan ik vloerverf bestellen?

De meeste verfsoorten van Scanofloor kunnen in talloze kleuren worden gemengd. U vindt ze op onze kleurenwaaiers. Wij werken uitsluitend met de kleurcodes van RAL en NCS. Deze zijn wereldwijd erkend en bieden een enorme keuze aan kleuren. In principe is elke kleur mogelijk, behalve bij transparante vloerverf.

 

Kan ik verf in andere kleurcodes dan RAL of NCS bestellen?

Kleurcodes van andere systemen kunnen wij niet verwerken. Hebt u eerder een verf met een kleurcode van een ander systeem gebruikt en zoekt u nu dezelfde kleur bij Scanofloor? Vergelijk dan met onze kleurenwaaiers. Het is vrijwel zeker dat er een corresponderende kleur in RAL en NCS bestaat. RAL en NCS zijn niet voor niets de meestgebruikte kleursystemen ter wereld.

Heel soms is dit niet het geval. Sommige fabrikanten maken uitsluitend verf die in een vaste kleuren wordt geleverd. Het komt voor dat bepaalde pigmenten bij deze soorten niet worden getolereerd vanwege de chemische samenstelling. Maar er is altijd een RAL- of NCS-kleur die er zeer sterk op lijkt.

 

Waarop moet ik letten bij de keuze van de verfkleur?

Met verfkleuren wordt almaar creatiever omgegaan. De laatste jaren zien we steeds vaker bijzondere en leuke trendy vloeren bij zowel particulieren en bedrijven. Er kunnen met sjablonen patronen of logo's worden aangebracht. In sportcentra en bedrijfshallen zien we ook belijningsverf om bepaalde delen van de vloer af te bakenen.

Verfkleuren zijn in de eerste plaats een kwestie van smaak. Wij adviseren zowel te letten op doelmatigheid als sfeer. In een ruimte met weinig lichtinval werken lichtere kleuren meestal het best. In een slaapkamer die rust moet uitstralen, zijn felle kleuren minder geschikt dan rustige pasteltinten.

 

Hoe herken ik de glansgraad van de verf?

De glansgraad wordt altijd vermeld in de technische info van een product. De glansgraad wordt omschreven met de termen: mat, zijdemat, zijdeglans, halfglans of hoogglans, in volgorde van de hoeveelheid glans. Het begrip wordt gekoppeld aan een getal. Voor mat geldt een getal <15 voor hoogglans geldt >75. De overige glansgraden liggen hier tussenin.

Onze producten zijn altijd in een standaardglansgraad te koop waarvan we weten dat deze het meest populair is. Dit kan bijvoorbeeld mat of zijdeglans zijn. Op aanvraag zijn soms andere glansgraden mogelijk. Dit hangt af van het product en wordt dan vermeld op de productpagina in de webshop. Wilt u een andere glansgraad dan de standaard, vermeld dit dan in het veld met Evt. Opmerkingen.

 

Wat is transparante verf?

Bij elk type vloerverf wordt vermeld of deze in kleur en/of als transparant product leverbaar is. Transparant betekent doorschijnend en kleurloos. Deze toepassing komt steeds vaker voor (denk o.a. aan de ‘betonlook’ dit is een betonvloer afgewerkt met een transparante coating).

Iedere vloerverf wordt uitgeleverd met een bepaalde kleurcode. Wij werken met Scanofloor vloerverf die voornamelijk in RAL vloerverf kleuren of NCS vloerverf kleuren worden geleverd. RAL en NCS kleurcodes zijn internationaal bekend en erkend en bieden beide een enorm aanbod aan kleurencombinaties. Voor u als klant is het vanwege het grote aanbod in kleuren en vanwege de erkenning, raadzaam om met deze kleurenwaaiers te werken.

 


Heeft u toch nog vragen?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. U kunt ook uw vraag stellen via Mail of ons Contactformulier. Vragen die via het contactformulier of per email binnenkomen worden doorgaans binnen 24 uur beantwoord. Ons advies verplicht u tot niets!