• Lorem ipsum

Vloerfverf op natuursteen

Vloerverf op natuursteen tegels aanbrengen kan een vloer helemaal weer tot leven brengen. Dat bleek uit de opknapbeurt van een vloer in een woonhuis in Den Haag. De bewoners gebruikten hiervoor transparante vloerverf van Scanofloor.

Het Haagse huis had een grote woonkamervloer van vijftig vierkante meter. De hele vloer was van licht poreuze natuursteen. Het reliëf in de beige steen was een van de mooiste elementen van de vloer, maar bleek in de praktijk ook een bron van zorg. Er bleef vuil op hangen en hoe hard men ook schrobte, helemaal schoon werd het nooit. 

Natuursteen opknappen met coating

De bewoners klopten aan voor advies en kregen de oplossing te horen: vloerverf van Scanofloor. Verf zorgt voor een extra beschermlaag die heel gemakkelijk te reinigen is, mits gekozen wordt voor vloeistofdichte kwaliteitsverf die geschikt is voor natuursteen. Dat sprak ze wel aan. Of die verf ook transparant kon, was de volgende vraag.  Jazeker: Clearcoat 2K zorgt ervoor dat de stenen vloer herkenbaar blijft én toch schoon. Deze transparante 2-componentenverf geeft niet alleen een prachtig resultaat, maar is ook zeer duurzaam en vergeelt niet door zonlicht of warmte.

Vloerverf op natuursteen aanbrengen

Voordat de Scanofloor Clearcoat op de vloer ging, moest er een hechtlaag op. Geadviseerd werd om eerst Clearprimer te gebruiken, een primer die zich vastzet op de vloer en de hechting van de toplaag verbetert. Vooraf werd de vloer goed schoongemaakt: ontvetten is belangrijk voor de hechting. Hierna kwam er een laag Clearprimer overheen en werd er afgewerkt met twee lagen Clearcoat 2K. Beide producten konden gemakkelijk met de roller worden aangebracht. Het resultaat oogde niet alleen fantastisch, maar loste ook de schoonmaakproblemen op.

Opgelet: in dit geval werd gekozen voor Clearprimer als primer, omdat de natuursteen enigszins poreus was. Bij niet-poreuze tegels, zoals we vaak in badkamers en keukens zien maar ook wel in woonkamers, adviseren we Tegelprimer te gebruiken.

 


Projectinformatie 

  • Ondergrond: Natuursteen
  • Voorbereiding: Schoonmaken en primer
  • Reiniger: Cleaner
  • Lagen: 2 lagen primer, 2 afwerklagen
  • Primer: Scanofloor Clearprimer 1K
  • Afwerklaag: Scanofloor Clearcoat 2K
  • Glansgraad: ZijdeglansGebruikte producten

Scanofloor CleanerScanofloor Cleaner
Een zeer sterk ontvettende multifunctionele zeep. Deze lost vet op in plaats van het te verplaatsen, zoals bij andere reinigers. Het beste middel voor schoonmaken en ontvetten van te verven ondergronden.
Scanofloor ClearprimerScanofloor Clearprimer 1K
Transparante niet-vergelende primer voor betonvloer, anhydriet, cementdek, poreuze tegels, hout en grind. Hittebestendig en chemisch resistent.
Scanofloor ClearcoatScanofloor Clearcoat 2K
Transparante vloerverf (2 componenten lak) voor beton, hout, tegels, natuursteen, grind, anhydriet. Slijtvast, vergeelt niet. Ook voor vloerverwarming aanbevolen. Kan ook als extra bescherming over een kleurlaag worden gezet.

 


Heeft u toch nog vragen over vloerverf op natuursteen?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. U kunt ook uw vraag stellen via Mail of ons Contactformulier. Vragen die via het contactformulier of per email binnenkomen worden doorgaans binnen 24 uur beantwoord. Ons advies verplicht u tot niets!