• Lorem ipsum

Vloerverf industriële uitstraling

In deze Amsterdamse nieuwbouw woning kreeg een anhydrietvloer een stoere uitstraling door het aanbrengen van grijze betonlook verf. Grijze vloerverf geeft de ideale basis voor een coole industrielook. Het appartement, gezegend met een fraai uitzicht, was juist opgeleverd. Dit betekende wel dat de vloer goed voorbehandeld moest worden. De afwerking gebeurde met duurzame vloerverf van Scanofloor.

De eigenaren wilden in het appartement in Amsterdam een industrieel ogende vloer. Deze moest waterdicht zijn en gemakkelijk schoon te maken. Ze lieten hun oog vallen op betonlook verf en namen contact op met Scanofloor Specialist voor advies.

Anhydrietvloer voorbereiden

Anhydrietvloeren, die gemaakt zijn op basis van gips, hebben tal van voordelen. Een ervan is dat je ze elke gewenste look kunt geven. Voor het zover is, moet de vloer wel geschikt gemaakt worden. Daarvan waren de eigenaren van het appartement zich wel bewust. Het betekende in dit geval schuren en stof verwijderen. Veel werk, maar wel nodig. Een ander punt waarop gelet moest worden waren de kleine oneffenheden in de vloer. Deze konden niet gevuld worden met vloerverf en moesten worden getamponeerd (bekloppen met natte verf).

Betonlook verf voor anhydriet

Voor dit project werd Scanofloor Pre Dekverf gebruikt als afwerklaag. Deze vloerverf is in talloze kleuren verkrijgbaar, waaronder ook diverse grijze betonlook tinten. Bij de voorbereiding gebruikten de eigenaren Scanofloor Uniprimer als primer en Scanofloor Epoxy Plamuur 2K als vulmiddel.

Uniprimer en Pre Dekverf vormen een beproefde combinatie die door de meerderheid van onze klanten met een beton- of anhydrietvloer wordt besteld. De uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit heeft nog niemand teleurgesteld. Het zijn allebei 2-componentenproducten die de vloer een grote hardheid geven. Ze zijn echter ook dampdoorlatend. Dit is belangrijk. Anhydriet bevat namelijk veel vocht en dit moet uit de vloer kunnen.

De eigenaren van dit appartement merkten dat het aanbrengen van de betonlook verf vlot verliep en waren erg blij met het resultaat.

 


Gekozen kleur

Voor dit project werd gekozen voor een kleur uit de RAL kleurenwaaier

RAL 7040

Venstergrijs


Projectinformatie betonlook verf

  • Ondergrond: Anhydrietvloer
  • Voorbereiding: Schuren
  • Reparatie: Epoxy Plamuur 2K
  • Primer: Uniprimer
  • Lagen: minimaal 2 afwerklagen
  • Afwerklaag: Scanofloor Pre Dekverf (2 lagen)
  • Kleur: RAL 7035 Lichtgrijs
  • Glansgraad: Zijdemat


Gebruikte producten

Scanofloor Epoxy PlamuurScanofloor Epoxy plamuur 2K
Een krimpvrije 2-componenten  plamuur voor het opvullen/repareren van gaten en scheuren. Geschikt voor bijna alle soorten vloeren en wanden. Het hecht zeer goed, schuurbaar en kan tegen zware belasting.  
Scanofloor UniprimerScanofloor Uniprimer
Transparante epoxy primer (hechtprimer) voor betonvloeren, anhydriet, gietvloeren, houten vloeren, poreuze tegels en natuursteen. Is dampdoorlatend en chemisch resistent.
Scanofloor Pre DekverfScanofloor Pre dekverf
Dekkende vloerverf (betonverf) o.a. voor betonvloeren, anhydriet, gietvloer, cementdek, hout, tegels, grind, natuursteen. Slijtvast, dampdoorlatend, chemisch resistent. Primer aanbevolen. Prima betonlook verf.

 


 

Heeft u toch nog vragen over betonlook verf?

De meestgestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar via telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. U kunt ook uw vraag stellen via mail of ons Contactformulier. Vragen die via het contactformulier of per email binnenkomen worden doorgaans binnen 24 uur beantwoord. Ons advies verplicht u tot niets!