• Lorem ipsum

egalinevloer verven

Hebt u een egalinevloer? Ga deze dan zeker verven. Het is de beste manier om een vloer van egaline waterdicht en duurzaam te maken.

Een egalinevloer is een vloer die met een product dat egaline heet egaal is gemaakt. De ondergrond is vaak beton, maar met de juiste egaline zijn alle soorten vloeren te egaliseren, zelfs houten. Een nadeel van egaline is dat je er alles op ziet. Een druppeltje gemorste koffie blijft zichtbaar. Niet alleen is dit lelijk, vocht, vet en vuil kunnen ook de kwaliteit aantasten. Een onbehandelde egalinevloer kan dus nooit de eindvloer worden.

Vloer egaliseren: zo gaat het

Egaline bestaat uit meerdere componenten waaronder cement en kunsthars. Het wordt in bouwmarkten verkocht in zakken. De inhoud wordt voor gebruik verdund. Het eindresultaat is haast zo dun als water. Dit zorgt ervoor dat het zich goed kan verdelen over de vloer. Dit gebeurt met behulp van een speciale spatel. Meestal neemt de egaline bovenlaag een dikte van 1 tot 6 mm aan.

Hebt u weinig ervaring of bent u geen groot doe-het-zelver, raden we zeker aan deze klus uit te besteden. Het egaliseren kan door vloerspecialisten worden uitgevoerd. Die kunnen dit op een secure en efficiënte manier. Het uitharden gaat vrij snel. Reken op 1 mm per dag, dus een laag van 5 mm (vrij gangbaar) heeft zo'n vijf dagen nodig. Er bestaat ook egaline met een droogtijdversneller. Dan kan een vloer soms al na acht uur droog zijn.

Verf voor egalinevloeren

Is de egaline eenmaal droog en hard, is het tijd om te verven. Maak de vloer eerst stof- en vetvrij. Daarna is het zaak om het oppervlak licht op te schuren. Doe dit met korrel 80 of korrel 120 voor het beste resultaat. Ook egaline moet dus geschuurd worden om de primer goed te laten hechten.

Zoals bij andere vloertypen begint u met het aanbrengen van een primer. Dit is een grondverf die de onderlaag beschermt tegen vocht. Ook verbetert een primer de hechting met de toplaag. Wij adviseren de volgende producten:

Primers voor egalinevloer verven

  • Gaat u de vloer dekkend afwerken (dus in een effen kleur), kies dan:

Scanofloor Uniprimer

Uni staat voor universeel. Deze primer is dan ook geschikt voor haast alle ondergronden, waaronder egaline. Uniprimer is dampdoorlatend en geeft een sterke hechting aan de topcoating. U brengt hiervan 1 laag aan. Bij dekkend egaline verven is dit de beste primer.

  • Wilt u de vloer transparant afwerken (betonlook), kies dan:

Scanofloor Clearprimer

Deze 1-componentsprimer is bedoeld voor transparante afwerking en kan direct uit de pot worden aangebracht. Helder en doorzichtig, dus perfect voor een betonlook als u deze combineert met Clearcoat (zie beneden). Breng minimaal 1 laag aan. Zijn er rolbanen, doe dan nog een tweede laag.

Toplaag coating voor egaline verven

Voor de afwerking hebt u de keus uit de volgende producten (afhankelijk van uw wensen).

  • Gaat u een egalinevloer verven in een woning of ruimte met veel lichtinval en/of vloerverwarming, kies:

Scanofloor Colourcoat

Slijtvaste, hoogwaardige 2-componentenverf op basis van polyurethaan. Bestand tegen hoge temperaturen en overvloedig UV-licht. Daardoor ideaal bij vloerverwarming en in zonnige ruimten. Colourcoat is het beste product als u een egalinevloer dekkend wilt verven. Te combineren met Uniprimer.

  • Voor een transparante toplaag (bij betonlook of als extra bescherming voor de kleurlaag), verft u met:

Scanofloor Clearcoat

Transparante vloerverf op basis van polyurethaan. Vergeelt niet, ook niet in de zon. Breng voor een betonlook twee lagen Clearcoat aan over de Clearprimer. Wordt ook toegepast als extra krasvaste beschermlaag over Colourcoat of Pre Dekverf.

  • In koude, donkere ruimtes zoals kelders, garages en magazijnen kunt u dekkend afwerken met:

Scanofloor Pre Dekverf

Slijtvast, dampdoorlatend, chemisch resistent. Altijd 2 lagen aanbrengen. Combineren met Uniprimer. Dit is een zeer sterke verf op epoxybasis. Zal na verloop van tijd wel vergelen door licht en warmte.

De combinatie van Uniprimer met een van de andere verven wordt overigens ook veel toegepast op gestucte wanden. Handig om te weten als u met nieuwbouw of renovatie bezig bent!

Alle Scanofloor verf is te bestellen in onze webshop en altijd uit voorraad leverbaar.

 


Meer weten over egalinevloeren verven?

Duizenden klanten hebben hun vloer met onze producten behandeld. Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren op 06 - 823 017 45. Of stel uw vraag via e-mail of Whatsapp. Ons advies verplicht u tot niets!