• Lorem ipsum

balkonvloer verven

Een balkonvloer verven is een belangrijke stap naar verduurzaming van uw balkon. Balkons staan bloot aan weer en wind. Vloerverf van hoge kwaliteit beschermt daartegen, houdt uw balkon mooi en veilig. Hier leest u alles wat u moet weten over balkonvloeren verven buiten.

Hebt u haast en wilt u de juiste producten weten? Wij bevelen aan:

Balkonvloeren: voordelen van verven

De meeste balkons zijn van beton. Het nadeel van beton is de levenloze, grijswitte kleur. Verschillen in temperatuur, regen en vocht vormen bedreigingen voor onbeschermd beton. Dit kan tot betonrot leiden en de constructie aantasten. Water kan de metalen constructie die het beton samenbindt doen roesten. Hierdoor zet het beton uit en ontstaan scheuren. Het balkon verzwakt, de veiligheid gaat omlaag.

Uw balkonvloer schilderen geeft tal van voordelen:

  • U moet uw balkon daarom goed beschermen. Dit kan met vloerverf. De kans op betonrot wordt hiermee flink verminderd.
  • Misschien zit u in de zomer op uw balkon in de zon. Geschuif met tuinmeubels kan de vloer beschadigen. Ook dan biedt een slijtvaste bescherming met kwaliteitsverf uitkomst.
  • Door de talloze kleuren waaruit u kunt kiezen, kunt u ook eenvoudig uw balkon met verf opfleuren.

Vloerverf voor uw balkon

Is uw balkon nog onbehandeld dan raden we een primer aan: een hechtmiddel dat de definitieve verflaag beter doet hechten. In totaal moet u drie lagen verf aanbrengen: een laag primer en twee lagen balkonverf (vloerverf voor balkons). Zo bent u zeker van een goede bescherming. De verf die wij aanbevelen bestaat uit twee componenten die direct voor gebruik gemengd moeten worden. Dit doet u met een boormachine met een spindel.

Antslip voor balkon

Wordt uw balkon erg glad door regen of vocht, denk dan aan een antsliplaag. Die brengt u aan in combinatie met vloerverf. U werkt nog steeds met drie lagen: een laag primer en twee lagen betonverf. U kunt in de middelste laag een antslipmiddel toevoegen. Dit zijn speciaal hiervoor bedoelde korrels die in elke speciaalzaak zijn te verkrijgen. Dit gefet een ruwer oppervlak. De vloer zal dus niet meer zo glad worden bij een regenbui. Let wel op welke korrelgrootte u gebruikt. Vraag advies bij twijfel.

Balkonvloer verven: niet moeilijk

Een balkon verven kan iedereen. Denk wel aan een goede voorbereiding. Plan de verfbeurt goed. Kies een dag met rustig, droog weer. Niet te warm. Houd rekening met droogtijden waardoor de totale klus over twee dagen verspreid wordt.

De ondergrond van het balkon moet schoon zijn. Oude verflagen moeten u opschuren. Vul kleine gaten en scheuren op met plamuur. Maak het balkon vrij van stof en vet. Gebruik een schoonmaakmiddel, leidingwater en een stofzuiger. U kunt de grondlaag eenvoudig aanbrengen met een roller en een kwast. Na droging brengt u in twee lagen de eindlaag aan.

Let wel op de zogenaamde potlife van de verf. Dit is de tijd dat u de verf kunt gebruiken als de twee componenten zijn samengemengd. Het is goed om te berekenen hoeveel u moet schilderen en de tijd die u hiervoor hebt. Meer informatie hierover vindt u terug op de verpakking of bijgesloten informatie van de pot.

Aanbevolen producten

Bent u niet tevreden over de kleur, kunt u altijd weer voor een nieuwe kiezen, want vloerverf overschilderen is zelden een probleem.

U bestelt balkonverf snel en simpel in onze webshop.


Heeft u nog vragen?

Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren op 06 - 823 017 45. Of stel uw vraag via e-mail of Whatsapp. Ons advies verplicht u tot niets!