• Lorem ipsum

Verbruik

Het verschil in verbruik van vloerverf is afhankelijk van de soort vloer, de staat van de vloer, de verfkwaliteit en de manier van aanbrengen. De ene vloer kan meer verf nodig hebben dan de andere, afhankelijk van hoeveel oneffenheden en beschadigingen er zijn. Ook de kwaliteit van de verf speelt een rol, een hoogwaardige verf dekt beter en dus ook meer verbruik. Ook de manier van aanbrengen die wordt gebruikt om de vloer te verven, zoals rollen, spuiten of kwasten, kan ook het verbruik van de verf beïnvloeden. Dan is er nog de samenstelling van de verf alsmede de toepassing ervan. De ene vloerverf is dikker waardoor deze niet zo snel de vloer inzakt, de andere vloerverf vloeit goed en bestrijkt daardoor gemakkelijk een groot oppervlak. De ondergrond is eveneens van invloed. Een vloer met een open structuur neemt meer verf op dan een vloer met een dichte structuur. Er bestaat ook vloerverf die minder goed vloeit, maar beter dekt.

Elke vloer is onderhevig aan slijtage, ook een geverfde vloer. Om dit tegen te gaan is het van belang om de juiste laagdikte aan te brengen. De juiste laagdikte en het aantal lagen zijn van invloed op de weerstand tegen slijtage. Daarom wordt bijna altijd geadviseerd minimaal twee lagen aan te brengen.

 

Verbruik per product

Het is belangrijk het verbruik van vloerverf te kennen. Het verbruik vindt u terug in de technische info van het product. Het wordt meestal uitgedrukt in m2 per kg. Er kan ook over rendement worden gesproken. Dit is hetzelfde. Dit bepaalt immers hoeveel vloerverf u nodig hebt. Hieronder vindt u het verbruik van de producten in ons assortiment:

  Clearcoat:   ca. 10m2 per kg
  Colourcoat:   ca. 6,7 - 8,3m2 per kg
  Pre Dekverf:   ca. 5,4 - 6,1m2 per liter
  Kunststofcoat:   ca. 6,7 - 8,3m2 per kg
  Belijningsverf:   ca. 3,3m2 per kg (33 meter lijn bij 10cm breed)
  Uniprimer:   ca. 7,4 - 11,1m2 per liter
  Clearprimer:   ca. 6,7 - 12,5m2 per kg

  Vloerolie:

   Beton / Cement: ca. 8 - 12 m2 per liter,
  Hout: ca. 12 - 15m2 per liter.

 

De benodigde hoeveelheid hangt af van het verbruik, de te schilderen oppervlakte en het aantal lagen dat u gaat aanbrengen. Primers (grondverf zoals Uniprimer en Clearprimer) volstaat vaak met één laag en voor de afwerking met vloerverf adviseren wij altijd minimaal twee lagen.

 


 

Heeft u toch nog vragen?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. U kunt ook uw vraag stellen via Mail of ons Contactformulier. Vragen die via het contactformulier of per email binnenkomen worden doorgaans binnen 24 uur beantwoord. Ons advies verplicht u tot niets!