• Lorem ipsum

Het is belangrijk het verbruik van vloerverf te kennen. Dit bepaalt immers hoeveel vloerverf u nodig hebt.

Hieronder vindt u het verbruik van de producten in ons assortiment:

  • Scanofloor Clearcoat: Verbruik: 10 m2 per kg
  • Scanofloor Colourcoat: Verbruik: 6.7 –8.3 m2 per kg
  • Scanofloor Pre Dekverf: Verbruik: 5.4-6.1 m2 per liter
  • Scanofloor Vinyl Vloercoat: Verbruik: 6.7–8.3 m2 per kg
  • Scanofloor Belijningsverf: Verbruik: 3.3 m2 per kg (33 meter lijn bij 10cm breed)
  • Scanofloor Uniprimer: Verbruik: 7.4–11.1 m2 per liter
  • Scanofloor Clearprimer: Verbruik: 6.7 –12.5 m2 per kg
  • Scanofloor Vloerolie: Verbruik op beton en cement: 8-12 m2 per liter, verbruik op hout: 12-15 m2 per liter.

De benodigde hoeveelheid hangt af van het verbruik, de te schilderen oppervlakte en het aantal lagen dat u gaat aanbrengen.

  • Voor primers (grondverf zoals Uniprimer en Clearprimer) volstaat één laag.
  • Voor de afwerking met vloerverf adviseren wij in de regel twee lagen.

Het verbruik vindt u tevens terug in de technische info van het product. Het wordt meestal uitgedrukt in m2 per kg. Er kan ook over rendement worden gesproken. Dit is hetzelfde.

Hoe bereken ik hoeveel verf ik nodig heb?

Om te berekenen hoeveel verf u nodig heeft vermenigvuldigt u de oppervlakte met het aantal lagen dat u wilt gaan schilderen en deelt dit door het verbruik. De formule ziet er dus zo uit: (aantal m2 x aantal lagen) : verbruik = benodigd aantal kg

Voorbeeld: u wilt 100m2 schilderen, 2 lagen dik. Dan wordt dit 100x2=200m2. Geeft de fabrikant 10m2 per kg op voor het verbruik, dan heeft u in dit voorbeeld 200:10=20 kg aan verf nodig.

De dikte van de laag wordt tevens vermeld in de technische info en wordt uitgedrukt in micron of in gr/m2. Het is niet zo eenvoudig om dit exact te volgen. Maar u kunt uzelf wel "dwingen". Hoe? Stel, het opgegeven verbruik is 10m2 per kg, dan probeert u ook precies 10m2 te schilderen met 1 kg. Hebt u bijna alles opgebruikt terwijl er nog een stuk ongeverfd is, hebt u de vloerverf dus te dik aangebracht en moet u de verf beter uitsmeren.

Let op: dit is natuurlijk een vuistregel. Bij een sterk zuigende ondergrond zult u meer gebruiken en bij een zeer gladde ondergrond minder.

Vloerverf bestellen? Ga dan hier naar onze webshop!

Waarom zijn er verschillen in verbruik van vloerverf?

Sommige vloerverf vloeit goed en bestrijkt daardoor gemakkelijk een groot oppervlak. De ondergrond is eveneens van invloed. Een vloer met een open structuur neemt meer verf op dan een vloer met een dichte structuur. Er bestaat ook vloerverf die minder goed vloeit, maar beter dekt.

Elke vloer is onderhevig aan slijtage, ook een geverfde vloer. Om dit tegen te gaan is het van belang om de juiste laagdikte aan te brengen. De juiste laagdikte en het aantal lagen zijn van invloed op de weerstand tegen slijtage. Daarom wordt bijna altijd geadviseerd twee lagen aan te brengen.

Nog vragen over vloerverf? Bel Scanofloor-Specialist: 06-823 017 45

Hoeveel vloerverf heb ik nodig? Wat is het verbruik van vloerverf?