• Lorem ipsum

Verbruik

Het is belangrijk het verbruik van vloerverf te kennen. Het verbruik vindt u terug in de technische info van het product. Het wordt meestal uitgedrukt in m2 per kg. Er kan ook over rendement worden gesproken. Dit is hetzelfde. Dit bepaalt immers hoeveel vloerverf u nodig hebt. Hieronder vindt u het verbruik van de producten in ons assortiment:

  • Scanofloor Clearcoat: Verbruik: 10m2 per kg
  • Scanofloor Colourcoat: Verbruik: 6,7 - 8,3m2 per kg
  • Scanofloor Pre Dekverf: Verbruik: 5,4 - 6,1m2 per liter
  • Scanofloor Vinyl Vloercoat: Verbruik: 6,7 - 8,3m2 per kg
  • Scanofloor Belijningsverf: Verbruik: 3,3m2 per kg (33 meter lijn bij 10cm breed)
  • Scanofloor Uniprimer: Verbruik: 7,4 - 11,1m2 per liter
  • Scanofloor Clearprimer: Verbruik: 6,7 - 12,5m2 per kg
  • Scanofloor Vloerolie: Verbruik op beton en cement: 8 - 12 m2 per liter, verbruik op hout: 12 - 15m2 per liter.

De benodigde hoeveelheid hangt af van het verbruik, de te schilderen oppervlakte en het aantal lagen dat u gaat aanbrengen.

  • Voor primers (grondverf zoals Uniprimer en Clearprimer) volstaat één laag.
  • Voor de afwerking met vloerverf adviseren wij in de regel twee lagen.

 

Hoe bereken ik hoeveel verf ik nodig heb?

Om te berekenen hoeveel verf u nodig heeft vermenigvuldigt u de oppervlakte met het aantal lagen dat u wilt gaan schilderen en deelt dit door het verbruik. De formule ziet er dus zo uit: (aantal m2 x aantal lagen) : verbruik = benodigd aantal in kg.

Voorbeeld: u wilt 100m2 schilderen, 2 lagen dik. Dan wordt dit 100 x 2 = 200m2. Geeft de fabrikant 10m2 per kg op voor het verbruik, dan heeft u in dit voorbeeld 200 : 10 = 20kg aan verf nodig.

De dikte van de laag wordt tevens vermeld in de technische info en wordt uitgedrukt in micron of in gr/m2. Het is niet zo eenvoudig om dit exact te volgen. Maar u kunt uzelf wel "dwingen". Hoe? Stel, het opgegeven verbruik is 10m2 per kg, dan probeert u ook precies 10m2 te schilderen met 1kg. Hebt u bijna alles opgebruikt terwijl er nog een stuk ongeverfd is, hebt u de vloerverf dus te dik aangebracht en moet u de verf beter uitsmeren.

Let op: dit is natuurlijk een vuistregel. Bij een sterk zuigende ondergrond zult u meer gebruiken en bij een zeer gladde ondergrond minder.


Waarom zijn er verschillen in verbruik van vloerverf?

Het verschil in verbruik van vloerverf is afhankelijk van de soort vloer, de staat van de vloer, de verfkwaliteit en de manier van aanbrengen. De ene vloer kan meer verf nodig hebben dan de andere, afhankelijk van hoe veel oneffenheden en beschadigingen er zijn. Ook de kwaliteit van de verf speelt een rol, een hoogwaardige verf dekt beter en dus ook meer verbruik. Ook de manier van aanbrengen die wordt gebruikt om de vloer te verven, zoals rollen, spuiten of kwasten, kan ook het verbruik van de verf beïnvloeden. Dan is er nog de samenstelling van de verf alsmede de toepassing ervan. De ene vloerverf is dikker waardoor deze niet zo snel de vloer inzakt, de andere vloerverf vloeit goed en bestrijkt daardoor gemakkelijk een groot oppervlak. De ondergrond is eveneens van invloed. Een vloer met een open structuur neemt meer verf op dan een vloer met een dichte structuur. Er bestaat ook vloerverf die minder goed vloeit, maar beter dekt.

Elke vloer is onderhevig aan slijtage, ook een geverfde vloer. Om dit tegen te gaan is het van belang om de juiste laagdikte aan te brengen. De juiste laagdikte en het aantal lagen zijn van invloed op de weerstand tegen slijtage. Daarom wordt bijna altijd geadviseerd twee lagen aan te brengen.

 


Heeft u toch nog vragen?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. U kunt ook uw vraag stellen via Mail of ons Contactformulier. Vragen die via het contactformulier of per email binnenkomen worden doorgaans binnen 24 uur beantwoord. Ons advies verplicht u tot niets!