klantenservice

Vloerverf verbruik - Hoeveel vloerverf heb ik nodig?

Vloerverf verbruik - Hoeveel vloerverf heb ik nodig? Over het verbruik van vloerverf krijgen we veel vragen. Het hangt immers samen met het aantal liters verf dat u moet kopen.

De benodigde hoeveelheid hangt af van het verbruik, de te schilderen oppervlakte en het aantal lagen dat u gaat aanbrengen. Het verbruik vindt u terug in de technische info van het product. Het wordt uitgedrukt in m2 per kg, er kan ook over rendement worden gesproken.

Om te bereken hoeveel kg verf u nodig heeft vermenigvuldigd u de oppervlakte maal het aantal lagen dat u wilt gaan schilderen en deelt dit door het verbruik. Stel, u wilt 100m2 schilderen, 2 lagen dik. Dan wordt dit 100x2=200m2. Geeft de fabrikant 10m2 per kg op voor het verbruik dan heeft u in dit voorbeeld 200/10=20 kg aan verf nodig.

De dikte van de laag wordt tevens vermeld in de technische info en wordt uitgedrukt in micron of in gr/m2. Een handige manier om te bepalen of u de juiste hoeveelheid aanbrengt is dan om te kijken naar het opgegeven verbruik en dat af te stemmen met de hoeveelheid die u aanbrengt tijdens het schilderen.

Stel, het opgegeven verbruik is 10m2 per kg, dan probeert u ook 10m2 te schilderen met 1 kg. Let op: dit is natuurlijk een vuistregel. Bij een sterk zuigende ondergrond zult u meer gebruiken en bij een zeer gladde ondergrond minder.

Hoe ontstaan verschillen in verbruik van vloerverf?

Sommige vloerverf vloeit goed en bestrijkt daardoor een groot oppervlak. De ondergrond is van invloed. Een vloer met een open structuur neemt meer verf op dan een vloer met een dichte structuur. Er bestaat ook vloerverf die minder goed vloeit, maar beter dekt.

Elke vloer is onderhevig aan slijtage, ook een geverfde vloer. Om dit tegen te gaan is het van belang om de juiste laagdikte aan te brengen. De juiste laagdikte en het aantal lagen hebben beide invloed op de weerstand tegen slijtage. Daarom wordt bijna altijd geadviseerd twee lagen aan te brengen.

Vloerverf bestellen? Ga dan hier naar onze webshop!

Nog vragen over vloerverf? Bel Scanofloor-Specialist: 06-26 839 279