• Lorem ipsum

Verwijderen

Vloerverf verwijderen kan een hele klus zijn. Helaas is het vaak noodzakelijk voordat er opnieuw geverfd kan worden. Door het verwijderen van de oude laag voorkomt u hechtingsproblemen.

Soms blijkt het verwijderen van de oude verflaag niet mogelijk. Dan is het van belang te achterhalen welk type verf er eerder gebruikt is. Met deze gegevens kunt u de juiste vloerverf kiezen zodat er uiteindelijk een goede hechting ontstaat tussen beide lagen. Voor het aanbrengen van de nieuwe laag dient de oude laag wel altijd geschuurd of gestraald te worden.

 

Met welke schuurmachine verwijder ik oude vloerverf?

Oude vloerverf volledig verwijderen gebeurt meestal ook met een schuurmachine of via stralen. Goede schuurmachines zijn te huur bij alle grote doe-het-zelfzaken of verhuurbedrijven van gereedschap. De meestgehuurde machine is een roterende (parket)schuurmachine met 30 cm doorsnee, van het merk Woodboy.

Een diamantschuurmachine kan ook bruikbaar zijn. Een diamantschuurmachine is zeer hard en kan bij onjuist gebruik veel schade toebrengen aan de vloer. Alleen heel harde en dichte betonnen vloeren worden behandeld met een diamantschuurmachine. Doe dit niet zelf maar laat dit door een professioneel bedrijf uitvoeren. 

 

Wanneer moet ik de vloer stralen?

Betonnen vloeren met grote afmetingen zoals magazijnen of fabrieksvloeren worden altijd gestraald. Stralen van betonnen vloeren is vaak een goede optie om vloerverf te verwijderen, omdat de kosten hiervan erg meevallen, het snel gaat en stofvrij kan gebeuren. Stralen is een andere manier om oude vloerverf te verwijderen maar we zien deze toepassing vaker bij pas opgeleverde (betonnen)vloeren. Daarbij zorgt een gespecialiseerd bedrijf of de aannemer voor het stralen van de vloer.

 


 

Heeft u toch nog vragen?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. U kunt ook uw vraag stellen via Mail of ons Contactformulier. Vragen die via het contactformulier of per email binnenkomen worden doorgaans binnen 24 uur beantwoord. Ons advies verplicht u tot niets!