klantenservice

Vloerverf verwijderen

Vloerverf verwijderen

Vloerverf verwijderen kan een hele klus zijn maar is vaak noodzakelijk voordat er begonnen kan worden met een nieuwe laag. Door het verwijderen van de oude laag voorkomt u hechtingsproblemen.

Mocht het verwijderen van de oude laag niet mogelijk zijn dan is het van belang te achterhalen welk type verf er gebruikt is. Met deze gegevens kunt u de juiste vloerverf kiezen zodat er uiteindelijk een goede hechting ontstaat tussen beide lagen. Voor het aanbrengen van de nieuwe laag dient de oude laag wel altijd geschuurd of gestraald te worden.

Oude vloerverf volledig verwijderen gebeurt meestal ook d.m.v. een schuurmachine of via stralen. De schuurmachine die u kunt gebruiken zijn te huur bij alle grote doe- het- zelfzaken of verhuur bedrijven. De meest gehuurde machine is een roterende schuurmachine waar u achter staat, 30 cm doorsnee, ook wel “woodboy” genoemd. Een diamant schuurmachine kan ook bruikbaar zijn maar win hiervoor goede informatie in want een diamant schuurmachine kan veel schade toebrengen aan de vloer. Alleen hele harde en dichte betonnen vloeren worden behandeld met een diamantschuurmachine. Betonnen vloeren met grote afmetingen zoals magazijnen of fabrieksvloeren worden altijd gestraald.

Stralen van betonnen vloeren is vaak een goede optie omdat; de kosten hiervan erg meevallen; het snel gaat en het stofvrij kan gebeuren. Stralen is een andere manier om vloerverf te verwijderen maar we zien deze toepassing vaker bij nieuw opgeleverde (betonnen)vloeren. Daarbij zorgt een gespecialiseerd bedrijf of de aannemer voor het stralen van de vloer.

Al met al kan het belangrijk zijn om oude vloerverf te verwijderen als u aan een nieuwe vloer denkt.

Heeft u vragen over uw vloerverf project bel dan met Scanofloor-Specialist: 06-26 839 279