• Lorem ipsum

kunststof vloer verven

Alles wat u wilt weten over een kunststofvloer verven. Een kunststofvloer verven is goed te doen en met dit advies en deze vloerverf producten heeft u de beste start. Een kunststofvloer verven hoeft zeker niet duur te zijn. Scanofloor vloerverf is er in vele soorten en voor tal van vloeren. Of het nu gaat om vinyl, laminaat, pvc of gietvloeren: er is vloerverf voor alle kunststofvloeren, leverbaar in elke gewenste kleur en tegen een scherpe prijs.

Hier leest u alles wat u moet weten over een kunststofvloer verven. 

 

Wat is een kunststofvloer?

Hout en beton zijn producten met een natuurlijke oorsprong. Bij kunststof denken veel mensen aan plastic of iets wat erop lijkt, bijvoorbeeld linoleum of laminaat. Echter, ook vloeren waarin kunsthars is verwerkt, kun je als kunststofvloeren zien. Denk aan gietvloeren van epoxy en polyurethaan, wat geen van beiden natuurproducten zijn. Wanneer we spreken over een kunststofvloer kunnen dat namelijk verschillende vloeren zijn.

 

Wat zijn de voordelen van een kunststofvloer?

 • Een kunststofvloer is door het dunne materiaal uitstekend te combineren met een vloerverwarming. De vloer geleidt de warmte goed en houdt weinig warmte tegen zodat u optimaal kunt genieten en niet veel hoeft te stoken.
 • Een groot voordeel van kunststof is dat het een ontzettend stille vloer is. 
 • Het kan goed tegen vocht en kan daarom ook geplaatst worden in vochtige ruimtes, zoals de badkamer, wc of keuken.
 • Kunststofvloer is een erg sterk en slijtvast materiaal. 
 • De vloeren zijn moeilijk van echt te onderscheiden.
 • Kunststofvloer is zeer onderhoudsvriendelijk waardoor u bijna niet naar uw vloer hoeft om te kijken.

 

Wat zijn de nadelen van een kunststofvloer?

 • Kunststofvloer kan niet zomaar over een oude vloer gelegd kan worden. De ondergrond dient glad en egaal te zijn, zonder oneffenheden. 
 • Combinatie van kunststof en rubber gaan niet goed samen. Denk bijvoorbeeld aan stoel- en tafelpoten die gemaakt zijn van dit materiaal. Door gebruik kan verkleuring in de vloer optreden.

 

Met welke vloerverf moet ik mijn kunststofvloer verven?

Welke vloerverf u moet gebruiken, hangt af van het type kunststofvloer dat u wilt bewerken.

 • Scanofloor Kunststofcoat is het topproduct op basis van polyurethaan voor het verven van laminaat, linoleum, pvc en vinyl. Zoals alle 2-componentenverf wordt deze geleverd in twee blikken waarvan u de inhoud voor gebruik mengt. Deze niet-vergelende verf dient dan binnen zes uur te worden verwerkt.
 • Een andere vloerverf die ook op kunststof kan worden toegepast is Scanofloor Clearcoat 2K, een transparante verf voor wie graag de structuur van de ondergrond wil blijven zien.

 

Welke vloerverf moet ik gebruiken voor vloer zoals Laminaat, linoleum, pvc, vinyl?

Er zijn niet veel verfproducten op de markt die specifiek zijn ontwikkeld voor linoleum, pvc, vinylvloeren en linoleum. Dit maakt Kunststofcoat bijna uniek en de kwaliteit is ongeëvenaard. Wel is het belangrijk om de vloer vooraf goed voor te bereiden. Dit betekent grondig reinigen, ontvetten en schuren. Voordelig is dan weer dat u dan geen primer nodig hebt. Kies voor Scanofloor Kunststofcoat.

 


 

Hoe pak ik kunststofvloer verven aan?

Voordat u begint met het verven van uw kunststofvloer, zijn er een paar belangrijke stappen die u moet volgen. Ten eerste moet u de waslaag van de vloer verwijderen. Daarnaast is het essentieel om het oppervlak grondig schoon te maken en te ontvetten. Het gebruik van een vloerstripper wordt aanbevolen voor deze taak. Als u deze stappen overslaat, bestaat het risico dat de vloerverf niet goed hecht.

Kunststofvloer voorbehandeling

Reinigen, ontvetten en stofvrij maken is altijd de eerste stap met Kunststofstripper (ontwikkeld voor linoleum en vinyl). Na kunststofstripper goed nadweilen. Daarnaast raden we aan om de vloer lichtjes mat te schuren. Probeer echter niet te hard te schuren en gebruik schuurpapier met korrel 240. Zorg ervoor dat u na het schuren alles goed volledig droog en stofvrij is voordat u begint met verven.

Kunststofvloer verven

Brengt u de verf aan op een eerder behandelde gietvloer, is een primer niet nodig. Bij kunststofvloeren van laminaat, linoleum en vinyl is dit meestal niet nodig. Twee afwerkingslagen geven het sterkste en beste resultaat. Zorg voor voldoende droogtijd tussen de twee lagen. De instructies bij de verf vertellen u hoe lang u moet wachten.

Kunststofvloer droogtijd

De droogtijd van vloerverf is verschillend per product. De meeste 2-componenten vloerverf is na een dag beloopbaar maar pas op volle sterkte na 5 tot 7 dagen drogen. Wees voorzichtig met de vloer en dek in deze periode de vloer niet af met zeil of een stucloper!

TIP!

Een nuttige tip is om de vloerverwarming 24 uur voor het verven uit te zetten. Dit helpt ervoor te zorgen dat de vloer volledig is afgekoeld en klaar is voor het verfproces. Plaats viltjes onder tafels en stoelen. Dit voorkomt vegen en pootafdrukken.

 Aanbevolen producten voor het verven van een kunststofvloer

 • Kunststofstripper (Sterk ontvettende reiniger voor het ontvetten (strippen) kunststofvloeren) 
 • Kunststofcoat (dekkende 2K vloerverf voor kunststofvloeren)

 


 

Heeft u toch nog vragen over kunststofvloer verven?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. Of stel uw vraag via Mail of ons Contactformulier. Ons advies verplicht u tot niets!