• Lorem ipsum

Verwerken

Onder het verwerken van vloerverf verstaan we alles wat met het aanbrengen van vloerverf te maken heeft, van mengen tot het afrollen van de laatste laag. Voordat u de vloerverf kunt gaan verwerken, heeft u als het goed is eerst gezorgd voor een goede voorbehandeling.

 

Hoe moet ik 2-componentenverf mengen?

De meeste vloerverf is 2-componentenverf. U krijgt deze geleverd in twee verschillende verpakkingen, elk met een component: een deel verf en een kleiner deel verharder. U moet deze componenten mengen direct voor gebruik (niet eerder!). Het is handig om alle benodigdheden alvast klaar te zetten voordat u met het mengen van de verf begint.

Het mengen van 2-componentenverf is niet hetzelfde als roeren met een roerstok. Dit moet mechanisch gebeuren. Dit verbetert het eindproduct aanzienlijk. Mechanisch mengen kunt u doen d.m.v. van een boormachine met daarop een spindel (of verfmixer). Voeg de verharder toe aan de verf. Meng niet te lang. Vermijdt een al te hoog toerental. Zo voorkomt u luchtbellen in het product. 2-3 minuten op een laag roterende stand is doorgaans voldoende.

Met welke benodigdheden (roller, kwast, spuitapparatuur) u aan de slag gaat, hangt af van de vloerverf die u kiest. Ook hierover is informatie te vinden in de technische datasheet. Tevens kunt u hier de droogtijd tussen de lagen en de tijd wanneer de vloer belast mag worden terugvinden.

Let verder op de verwerkingscondities van de verf.

 

Hoe moet ik vloerverf aanbrengen en uitrollen?

Start linksachter in de hoek (gezien vanaf de deur) en verf de randen met een kwast. Maak dan een denkbeeldig vak van 1,5 bij 1,5 meter.

Doe verf aan een kortharige vachtroller (bevestigd aan een stok), zet de roller links in het midden van het vak. Rol een keer naar voren en naar achter, en van links naar rechts. Zet dan een stap naar rechts en rol uit over een volgend vak van dezelfde afmetingen. Zorg voor een overlap van enkele centimeters. Werk zo naar de rechterhoek.

Wees niet te zuinig met vloerverf. Maar maak de laag niet té dik, want dan duurt het drogen te lang en kunnen andere problemen ontstaan. Volg daarom het verbruik dat bij de verf staat aangegeven. Zie de webwinkel: staat er dat je 8 m2 kan doen met een kg, dan moet u halverwege de hoeveelheid verf ook 4 m2 hebben gedaan.

Houd de droogtijden in acht voordat u aan de tweede laag begint. Meestal is een coating na een dag beloopbaar en kan dan de volgende laag erop. De exacte gegevens vindt u op de technische datasheet bij de verf.

 

Wanneer kan ik antislipkorrels aanbrengen?

In sommige situaties is het handig om antislip aan te brengen in de vloerverf. Denk hierbij aan badkamers, doucheruimtes en keukens. Door tijdens het aanbrengen van de vloerverf een lichte korrel in de laatste laag te strooien, ontstaat een ruwer oppervlakte die perfect werkt als antislip. Voor de korrel wordt meestal een ‘silka’ kiezel gekozen. Deze reageert niet met de vloerverf en hecht goed. De antislip wordt door de verf gemengd en dan gerold. Gebruik niet teveel korrels. 25 gram op 1 liter kan al voldoende zijn.

We raden aan om alleen antislipkorrels aan te brengen in de voorlaatste verflaag. Dit is na de grondverf meestal de eerste afwerkingslaag. De tweede afwerkingslaag doet u zonder antislip. Let erop bij het mengen dat er geen korrels in de verf voor de tweede laag komen. Bij een te grote hoeveelheid is het lastig om de vloer schoon te maken en te onderhouden.

 


 

Heeft u toch nog vragen?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. U kunt ook uw vraag stellen via Mail of ons Contactformulier. Vragen die via het contactformulier of per email binnenkomen worden doorgaans binnen 24 uur beantwoord. Ons advies verplicht u tot niets!