klantenservice

Stofbinder voor vloeren: wanneer is een vloersealer de beste oplossing?

Stofbinder voor vloeren: wanneer is een vloersealer de beste oplossing?

Wil je een gemakkelijk te reinigen betonvloer, overweeg dan een stofbinder in plaats van een volwaardige vloercoating. Stofbinders kennen we ook onder namen als vloerolie en vloersealer. Het zijn transparante verfproducten die zorgen dat een vloer niet meer stoffig is, minder snel slijt en lang mooi blijft.

Scanofloor produceert een van de populairste stofbinders op de verfmarkt: Scanofloor Vloerolie.

Waarom stofbinders

Stofbinders komen we veel tegen in opslagruimtes, magazijnen, werkplaatsen, productieruimtes, ziekenhuizen, kelders en diverse bedrijfsruimtes. Op die plaatsen is het vooral belangrijk dat vloeren functioneel, schoon en stofvrij zijn. Uiterlijk telt minder.

Een transparante stofbinder of vloersealer is dan een prima oplossing. Het is een relatief goedkoop product, dus hiermee een groot oppervlak behandelen kost je geen fortuin. Bovendien is het gemakkelijk aan te brengen, is de droogtijd kort en kan je de vloer hierna snel weer gebruiken.

Met stofbindende vloerolie als impregneermiddel voorkom je aanslag van schimmels en wordt de vloer goed bestand tegen chemicaliën. Het product trekt in de ondergrond. Barstjes of bladderen die bij vloerverf voor kunnen komen, zijn niet mogelijk. De toplaag wordt voelbaar harder.

Wanneer geen vloersealer

Er zijn redenen om géén stofbinder voor vloeren te gebruiken. Zo raden we sealers en vloerolie af voor vloeren waarop intensief wordt gereden met rubberbanden. Kies dan liever voor 2-componentenverf. Ook is het niet mogelijk om dit soort producten aan te brengen op vloeren die eerder met een dekkende vloercoating zijn behandeld. Verder zijn stofbinders ongeschikt voor anhydrietvloeren en geglazuurde tegels.

Aanbevolen vloerolie

Scanofloor Vloerolie is de nieuwe versie van de aloude Jotun Oxan Olie. Deze transparante sealer heeft dezelfde kwaliteiten als Oxan en is al even scherp geprijsd. Zoek je een snelle oplossing voor een bedrijfsvloer, is dit een prima keuze.