• Lorem ipsum

Slijtvaste vloerverf

Zoekt u slijtvaste vloerverf, dan kiest u het best voor 2-componenten vloerverf. De meeste verf in het assortiment van Scanofloor bestaat uit twee componenten. Maar wat betekent dit eigenlijk?

Gewone verf koopt u in een pot. Die opent u. U doet wat in het verfbakje, steekt de kwast erin en begint te verven. Simpel toch? In veel gevallen gaat het zo. Vooral bij muurverf is dit ook voldoende.

Bij 2-componenten vloerverf gaat het anders. U krijgt twee potten in plaats van een. In de ene pot zit gewone vloerverf, een basisproduct. In de tweede pot zit een extra kunsthars, epoxy of polyurethaan (vaak afgekort als PU). Vlak voordat u gaat verven moet u de inhoud van deze twee potten vermengen. Dit kunt u doen met een boormachine met spindel. Na het mengen hebt u maar beperkt tijd om de verf aan te brengen, meestal circa zes uur. De juiste tijd vindt u op de informatie die u bij de verf krijgt geleverd. 


Moet ik 2-componenten vloerverf mengen?

Waarom wordt 2-componenten verf niet al in de verfhandel gemengd? Het probleem is dat de twee componenten een chemische reactie aangaan als ze samengevoegd worden. Deze zorgt ervoor dat de verf meteen hard begint te worden. Zou het mengen in de winkel gebeuren en u wilt pas de volgende dag gaan verven, krijgt u de verf niet eens uit de pot. Dus meng vlak voordat u gaat verven.

Maar kan het niet eenvoudiger? Moeten er kunstharsen worden gebruikt die dit veroorzaken? We voegen epoxy of PU toe vanwege de uitzonderlijke kwaliteiten van deze kunstharsen. Net als natuurlijke hars zijn ze zacht en kleverig. Gemengd in verf geven ze een keiharde toplaag die chemische stoffen en vloeistoffen probleemloos tegenhoudt. Ideaal voor op een vloer, die nu eenmaal veel zwaarder wordt belast dan een muur.

Daarom is 2-componenten vloerverf dé oplossing voor als u slijtvaste vloerverf zoekt. 


Kan ik gemengde verf afsluiten?

Hebt u 2-componentenverf eenmaal gemengd en zit deze in een blik, mag u het blik met gemengd product niet afsluiten. Het chemische proces dat door mengen in gang wordt gezet, kan anders tot hoge druk leiden en een explosie van het blik veroorzaken. Laat het blik dus open staan.


Slijtvaste vloerverf van Scanofloor

Bijna alle producten van Scanofloor zijn samengesteld uit twee componenten. De enige uitzonderingen zijn Tegelprimer, Clearprimer, Vloerolie en Multiplamuur. 

 


 

Heeft u toch nog vragen over 2-componenten vloerverf?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. Of stel uw vraag via Mail of ons Contactformulier. Ons advies verplicht u tot niets!