• Lorem ipsum

Keukenvloer verven

Alles wat u wilt weten over keukenvloer verven. Een keukenvloer verven is niet moeilijk en met dit advies en deze vloerverf producten heeft u de beste start. Een keukenvloer verven is een snelle en voordelige manier om uw keuken op te frissen. Vloerverf in de keuken is niet moeilijk om aan te brengen, maar tegels vragen wel een speciale behandeling. 

Hier leest u alles wat u moet weten over een keukenvloer verven. 


Wat is een keukenvloer?

Een keukenvloer is ontworpen om bestand te zijn tegen de uitdagende omgeving van de keuken, zoals morsen, spatten, hitte en hoge voetverkeer. Keukenvloer moet duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en onderhoudsvriendelijk zijn. Populaire keuzes voor keukenvloeren zijn onder andere tegels, vinyl, laminaat en linoleum. Deze materialen zijn vaak waterbestendig, slijtvast en kunnen tegen een stootje. 

 

Wat zijn de voordelen van een keukenvloer?

 • Een keukenvloer is bestand tegen dagelijks gebruik en slijtage.
 • Keukenvloer is vaak waterbestendig en bestand zijn tegen vlekken.
 • Gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.
 • Keukenvloer is bestand tegen hitte om brandplekken en schade te voorkomen.

 

Wat zijn de nadelen van een keukenvloer?

 • Afhankelijk van het materiaal van de keukenvloer kunnen krassen optreden door zwaar keukengerei, scherpe voorwerpen of schuivende meubels. 
 • Als de keukenvloer niet goed is geïnstalleerd of afdichtingen ontbreken, kan vocht doordringen en zich ophopen onder de vloer. Dit kan leiden tot schimmelvorming, geurproblemen en zelfs structurele schade.

 

Ik ga tegels van de keukenvloer verven, moet ik dan eerst schuren?

Vloerverf hecht niet goed op een gladde, harde ondergrond. Daarom is het aangeraden om de tegels te schuren als het om poreuze tegels gaat. De fijne korrel breekt de bovenlaag af, maar laat geen lelijke groeven na die zichtbaar blijven. Handmatig schuren kan ook. Hierna reinigt u de plavuizen grondig.

Hebt u harde vloertegels met een glazuurlaag, is schuren niet nodig. Wel moeten de tegels zéér grondig worden ontvet. Dit doet u met Scanofloor Cleaner.

Moet ik een primer gebruiken op tegels voor keukenvloer verven?

Een ruwe tegelvloer meteen verven met tegelverf is geen goed idee. Er moet eerst een hechtmiddel worden aangebracht, ofwel grondverf. Deze functioneert als een soort plaklaag tussen ondergrond en eindlaag. U hebt twee opties:

 • Voor poreuze tegels kunt u Clearprimer gebruiken. Begin met aanbrengen in de hoeken (kan met een borstel) en werk dan verder af met een roller. Breng zowel horizontaal als verticaal banen aan. Zo wordt het mooi egaal. Clearprimer is ideaal als u transparant wilt afwerken. Kiest u voor een dekkende afwerking, is Uniprimer een aanbevolen primer voor poreuze tegels.
 • Voor harde (en/of geglazuurde) tegels gebruikt u Scanofloor Tegelprimer. Deze moet flinterdun met een doek worden aangebracht. Hierna mag u niet langer dan een uur wachten met de verflaag.

Moet een keukenvloerverf vloeistofdicht zijn?

Bij de verfkeuze is het verstandig om voor een vloeistofdichte vloerverf te gaan. In een keuken belandt immers al snel vocht en vet op de vloer.

 


 

Hoe pak ik keukenvloer verven aan?

Het verven van een keukenvloer is niet moeilijk en kan door iedereen worden uitgevoerd. In die zin is het een klus als elke andere verfklus. Natuurlijk wel de instructies volgen. Zo pakt u het aan.

Keukenvloer voorbehandeling

Voordat u aan de slag gaat is het belangrijk dat de ondergrond schoon en vetvrij is. Ontvet en reinig met Scanofloor Cleaner. Multifunctionele zeep voor het reinigen, ontvetten, desinfecteren en saneren van vloeren en andere ondergronden. Bij onbehandelde vloeren is schuren niet nodig.

Keukenvloer primer

Voor poreuze tegels kunt u Clearprimer gebruiken. Begin met aanbrengen in de hoeken (kan met een borstel) en werk dan verder af met een roller. Breng zowel horizontaal als verticaal banen aan. Zo wordt het mooi egaal. Clearprimer is ideaal als u transparant wilt afwerken. Kiest u voor een dekkende afwerking, is Uniprimer een aanbevolen primer voor poreuze tegels. Voor harde (en/of geglazuurde) tegels gebruikt u Scanofloor Tegelprimer. Deze moet flinterdun met een doek worden aangebracht.

Keukenvloer verven

Twee slijtvaste producten die voor een uitstekend resultaat zorgen zijn Scanofloor Clearcoat (populaire transparante vloerverf voor beton) en Scanofloor Colourcoat 2K (voor een dekkende afwerking, ook bij vloerverwarming). Beide producten zijn krasvast, absoluut vloeistofdicht en bovendien gemakkelijk te reinigen.

Keukenvloer droogtijd

De meeste 2-componenten vloerverf zijn na een dag beloopbaar maar pas op volle sterkte na 5 tot 7 dagen drogen. Wees voorzichtig met de vloer en dek in deze periode de vloer niet af met zeil of een stucloper!

TIP!

Plaats viltjes onder tafels en stoelen. Dit voorkomt vegen en pootafdrukken. Bij het verven van de betonvloer bepalen zowel de kleur en glansgraad van de verf evenals de gladheid en structuur van het beton de uiteindelijke uitstraling.

 Aanbevolen producten voor het verven van een keukenvloer

 • Cleaner (krachtige reinigingsmiddel, vet oplossend, niet milieubelastend, watergedragen) 
 • Clearprimer (transparante 1K primer voor betonlook afwerking)
 • Uniprimer (transparante 2K primer voor dekkende afwerking)
 • Tegelprimer (Transparante primer voor geglazuurde tegels, emaille, glad graniet en zelfs glas)
 • Clearcoat 2K  (transparante 2K vloerverf voor betonlook)
 • Pre Dekverf (dekkende 2K vloerverf, autobanden-bestendig)
 • Colourcoat 2K (dekkende 2K vloerverf, voor vloerverwarming, niet vergelend)

 


 

Heeft u toch nog vragen over keukenvloer verven?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. Of stel uw vraag via Mail of ons Contactformulier. Ons advies verplicht u tot niets!