• Lorem ipsum

Egalinevloer verven

Een oude egalinevloer verven geeft nieuw leven. Met een nieuwe coating en een frisse kleur kunnen deze bewoners van een huis in Strijen weer jaren vooruit.

Dat er in het huis een oude egalinevloer lag, was een verrassing. In een pas aangekochte woning in Strijen lag nog de oude vloerbedekking van de vorige bewoners: een pvc-vloer met een nogal druk houtpatroon. Dat viel niet in de smaak bij de nieuwe eigenaren. Even werd overwogen om de pvc-vloer te verven, maar na overleg met Scanofloor zag men hier van af, vanwege het drukke patroon zou de dekking lastig worden. Er werd besloten de pvc te verwijderen en voor een andere oplossing te gaan.

Egaline onder pvc-vloer

Eenmaal bezig de vloerbedekking te verwijderen kwam er tot ieders verbazing een redelijk strakke egalinevloer tevoorschijn. Vervolgens klopte de klant weer bij ons aan om nieuwe mogelijkheden te bespreken. En die waren er. Na een goede reiniging en verwijdering van lijmresten was de oude egalinevloer verven een prima optie.

Oude egalinevloer verven: zo gaat het

De vloer werd schoongemaakt en goed geschuurd. Hierna kwam er een laag Uniprimer op om een goede hechting te garanderen voor de latere afwerklaag. Deze epoxprimer met 2 componenten is ideaalals voorbehandeling voor het verven van een egalinevloer in een dekkende kleur.

Voor de afwerking is op ons advies gekozen voor het aanbrengen van 2 lagen Colourcoat 2K vloerverf. Colourcoat 2K is een dekkende 2-componenten vloerverf op basis van polyurethaan en zorgt voor een slijtvaste, vloeistofdichte afwerklaag. Deze coating is hitte- en uv-bestendig. Dit is een vereiste bij vloerverwarming. Niet alleen blijft deze vloerverf dan goed zitten, ook verkleurt ze niet.

Na het verven werd de vloer zeven dagen met rust gelaten om te kunnen uitharden. Dit is een erg belangrijk puntje. Hoewel de vloer een dag later best beloopbaar is, is het niet verstandig om dan al meubels en dergelijke neer te zetten. De kans is groot dat de toplaag dan beschadigt. Even wachten dus.

De werkzaamheden werden door de eigenaar zelf uitgevoerd. Het eindresultaat mag er wezen. De klant is zeer tevreden. 

 


Gekozen kleur

Voor dit project werd gekozen voor een kleur uit de NCS kleurenwaaier

S1005-Y20R

 Projectinformatie 

  • Ondergrond: Egalinevloer (onbehandeld)
  • Voorbereiding: Verwijderen van lijmresten
  • Schuren: Korrel 120 - 160
  • Lagen: 1 primerlaag, minimaal 2 afwerklagen
  • Primer: Scanofloor Uniprimer (1 laag)
  • Afwerklaag: Scanofloor Colourcoat (2 lagen)
  • Kleur: NCS S1005-Y20R
  • Glansgraad: Zijdemat


Gebruikte Producten 

Scanofloor UnipimerScanofloor Uniprimer
Universele primer geschikt voor tal van betonnen en steenachtige ondergronden, waaronder anhydriet en zandcement. Essentieel voor de hechting, 1 laag aanbrengen. Te combineren met Colourcoat 2K of Pre Dekverf.
Scanofloor ColourcoatScanofloor Colourcoat 2K
Kleurvaste en duurzame 2-componenten vloerverf op basis van polyurethaan. UV-bestendig. Ook ideaal voor vloeren met vloerverwarming en/of veel zonlicht. Breng in minimaal 2 lagen aan. Te combineren met Uniprimer.

 

Egalinevloer verven

 

 


 

Ook advies nodig over een egalinevloer verven?

Kijk voor alle informatie op onze advies pagina Egalinevloer verven. Of neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. Of stel uw vraag via Mail of ons Contactformulier. Ons advies verplicht u tot niets!