• Lorem ipsum

Kleur Kiezen

Bijna iedereen maakt het weleens mee. Je kiest een bepaalde kleur in de verfhandel en als de verf eenmaal is aangebracht, lijkt het alsof je de verkeerde pot mee naar huis hebt genomen. Kleuren kiezen voor vloerverf kan lastig zijn. Hieronder enkele tips waarmee je teleurstellingen voorkomt.

Kies je kleur thuis

Alleen in je interieur weet je of de gekozen kleur past bij het meubilair en die spullen die je niet wilt verven. Onthoud dat een computer of gsm kleuren vaak niet exact weergeeft (dit ligt aan de instellingen van de monitor). Kies je online, print dan een kleurstaal uit, indien mogelijk een volledig A4. Vergelijk de kleur op alle momenten van de dag. Lichtinval verandert immers de hele dag door. Ook kunstlicht is van invloed.

Kies nauwkeurig

Rood is geen rood, grijs is geen grijs en zelfs wit is geen wit. Alle kleuren zijn in talloze schakeringen te koop. Vloerverf heb je in elke denkbare tint. Vergelijk de tinten die je het meest aanspreken.

Op deze pagina's vind je onze kleurenwaaiers.

Wit is ruim… maar soms ongezellig

Veel mensen kiezen voor wit in een kleine kamer. Witte vloeren, witte muren, witte meubels geven een gevoel van ruimte. Dat is wel zo, maar... wit wordt door veel mensen ook als koud en klinisch ervaren. En op een witte vloer zie je letterlijk alles. Zelfs een iets van puur wit afwijkende tint, zoals heel licht beige, geeft een ruimte al meer warmte en karakter. Ook kleine kamers moeten gezellig zijn!

Felle kleuren doen pijn

Kinderen vinden niets leuker dan felle kleuren. Fel staat voor actie. Het is geen wonder dat je in reclame vaak felle kleuren tegenkomt. Maar thuis willen mensen meer rust dan op straat. Voortdurend felle kleuren om je heen maakt onrustig en doet op den duur pijn aan je ogen. Probeer daarom zachtere tinten, al was het maar als contrast.

Wat kleuren betekenen

Kleuren kiezen voor vloerverf betekent ook kiezen voor een bepaalde uitstraling. In de kleurenleer geven we kleuren bepaalde kenmerken. Rood staat voor strijd, warmte en passie.  Oranje is synoniem voor vrolijkheid en schijnt eetlust op te wekken. Paars heeft iets mysterieus en spiritueels. Groen straalt rust en natuur uit. Blauw staat voor levenskracht, optimisme en vrijheid. Wit is fris en puur, geel speels en avontuurlijk. Bruin heeft een ouderwetse en solide uitstraling.

Vloerverf van Scanofloor is in nagenoeg alle RAL- en NCS-kleuren te koop. Sommige verfsoorten zijn ook transparant leverbaar.

 


 

Heeft u toch nog vragen?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. U kunt ook uw vraag stellen via Mail of ons Contactformulier. Vragen die via het contactformulier of per email binnenkomen worden doorgaans binnen 24 uur beantwoord. Ons advies verplicht u tot niets!