klantenservice

Vloerverf voorbehandeling

Vloerverf voorbehandeling

Een degelijke voorbereiding speelt een belangrijke rol in het verkrijgen van een goede en mooie vloer. De uiteindelijke uitvoering (het aanbrengen van de vloerverf) is relatief gezien een makkelijke klus.

De voorbereiding en voorbehandeling neemt dan ook de meeste tijd in beslag. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van oude verflagen of het repareren van scheuren en/of oneffenheden. Achterhaal bij scheuren altijd de oorzaak zodat u niet met hetzelfde probleem te maken krijgt bij de nieuwe vloer.

Nadat u tevreden bent over eventuele reparaties dient de ondergrond schoon en droog te zijn. Vet, vuil, stof, cement, huid, verf e.d. dient grondig verwijderd te worden door stralen, frezen of schuren. Nadat er geschuurd is komt het vaak voor dat er nog vlekken in de vloer zitten van bijvoorbeeld het stucwerk. Voor het verwijderen van deze vlekken kunt u een koperborstel gebruiken. Plaatselijke vlekken worden hiermee weg geborsteld. Eventueel achtergebleven koperstukjes zullen later niet gaan roesten.

Voordat u gaat schilderen is het van belang om het vochtpercentage van de vloer te controleren. Deze mag niet te hoog zijn vanwege de kans op onthechting. Het exacte percentage kunt u terugvinden in de technische info van het betreffende product.

Een vloerverf is een dunne laag en bedekt daarom niet alle oneffenheden, scheuren, problemen e.d. die zich in de bestaande ondergrond bevinden. Het vullend vermogen van verf is beperkt. Daarnaast zal vanwege reflectie van het licht een geschilderde vloer meer oneffenheden laten zien dan een ruwe onbehandelde vloer. Met wat extra aandacht voor het uitvullen van de scheuren en andere problemen zult u een mooi resultaat bereiken.

Heeft u vragen over uw vloerverf project bel dan met Scanofloor-Specialist: 06-26 839 279