• Lorem ipsum

Grindvloer verven

Een grindvloer verven ligt misschien niet voor de hand, maar het is wel mogelijk. We zien vaak dat vloerverf wordt gebruikt om de grindvloer extra te beschermen tegen vocht en vuil.

Haast? Dit zijn de producten die we aanbevelen:

Tip: Kiest u voor Pre Dekverf of Colourcoat, kunt u daar overheen nog een extra laag Clearcoat zetten als extra bescherming. Aanbevolen bij vloeren die zwaar belast worden.

Siergrind: grind en epoxy

Als we spreken van een grindvloer binnenshuis, bedoelen we vaak siergrind. Dit wordt ook wel een korreltapijt genoemd. Woongrind is een andere term. Soms wordt siergrind verward met een epoxyvloer, maar dat is niet hetzelde. Korreltapijt ontstaat weliswaar doordat er epoxy aan grind is toegevoegd, maar een volledige epoxyvloer bevat geen grind. Zie een siergrindvloer daarom als grind vermengd met exoxy. Een variant die we tegenkomen is marmertapijt. Hierbij is vermalen marmer met exoxy vermengd.

Bij het verven van een grindvloer met een gesloten structuur zoals korreltapijt moet u eerst een transparante primer gebruiken op basis van exoxy. Scanofloor Uniprimer is zo’n product. Bij grindvloeren met een open structuur is een primer niet nodig.

Verf voor grindvloeren

Voor het afwerken kunt u kiezen tussen een transparante of dekkende vloerverf. Omdat veel mensen een grindvloer juist kiezen vanwege het uiterlijk, is een transparante oplossing het meest gewild.

  • Scanofloor Clearcoat is een sterke, slijtvaste transparante verf die de vloer perfect afsluit en beschermt tegen vuil, water, stof, vet en chemische stoffen.
  • Wilt u toch dekkend afwerken, is Scanofloor Pre Dekverf een extreem slijtvaste oplossing. Leverbaar in alle kleuren.
  • Colourcoat raden we aan als u vloerverwarming hebt of een kamer hebt die veel zon krijgt, omdat deze niet vergeelt door warmte en UV-licht. Gebruik deze dan in de plaats van Pre Dekverf.

Open grindvloer verven

We spreken van een open grindvloer als de ruimte tussen de steentjes en korreltjes niet is gevuld met epoxy. Deze kleine openingen tussen de grindkorrels vangen vuil en stofdeeltjes op. Stof blijft zo minder in de lucht hangen. Nadeel is dat vet en vloeistof wel tussen de steentjes kan komen. Wie dit wil voorkomen wordt toch aangeraden de grindvloer te verven.

Wilt u een open grindvloer verven, is een primer niet nodig en kunt u gelijk aan de slag met Pre Dekverf of Colourcoat. Dit geeft de beste dekking. Door de open structuur ligt het verbruik van de verf bij de eerste laag twee keer zo hoog dan bij andere vloeren. U doet dan maar 4 m2 met 1 kilo. Houd hier rekening mee bij de planning. Bij daaropvolgende lagen is het verbruik minder.

Voor open grindvloeren zijn in totaal vaak drie lagen nodig. Omdat deze vloeren sterker zuigen dan andere vloeren en allemaal verschillend zijn, is het echter mogelijk dat er meer lagen nodig zijn om het gewenste resultaat te krijgen.

U vindt deze producten in onze webshop!


Heeft u nog vragen?

Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren op 06 - 823 017 45. Of stel uw vraag via e-mail of Whatsapp. Ons advies verplicht u tot niets!