klantenservice

Grindvloer verven: waarom en waarmee

Grindvloer verven: waarom en waarmee

Een grindvloer verven ligt misschien niet voor de hand, maar het is wel mogelijk. We zien vaak dat vloerverf wordt gebruikt om de grindvloer extra te beschermen tegen vocht en vuil.

Haast? Dit zijn de producten die we aanbevelen:

Tip: Kiest u voor Pre Dekverf, kunt u daar overheen nog een extra laag Clearcoat zetten als extra bescherming.

Siergrind: grind en epoxy

Als we spreken van een grindvloer binnenshuis, bedoelen we vaak siergrind. Dit wordt ook wel een korreltapijt genoemd. Woongrind is een andere term. Soms wordt siergrind verward met een epoxyvloer, maar dat is niet hetzelde. Korreltapijt ontstaat weliswaar doordat er epoxy aan grind is toegevoegd, maar een volledige epoxyvloer bevat geen grind. Zie een siergrindvloer daarom als grind vermengd met exoxy. Een variant die we tegenkomen is marmertapijt. Hierbij is vermalen marmer met exoxy vermengd.

Bij het aanleggen van een grindvloer speelt epoxy dus wel een essentiële rol, in de vorm van een transparante primer op basis van exoxy. Scanofloor Uniprimer is zo’n product. Hiermee wordt de ondervloer bestreken. Daarna worden de grindkorrels gemengd met epoxy en uitgestreken. Dit kan op elke egale ondergrond, bijvoorbeeld tegels, beton of zandcement.

Verf voor grindvloeren

Scanofloor Uniprimer hebben we al genoemd als primer voor het maken van siergrind of een korreltapijt. Zonder deze transparante primer is een dergelijke vloer niet te maken.

Voor het afwerken kunt u kiezen tussen een transparante of dekkende vloerverf. Omdat veel mensen een grindvloer juist kiezen vanwege het uiterlijk, is een transparante oplossing het meest gewild.

  • Scanofloor Clearcoat is een sterke, slijtvaste transparante verf die de vloer perfect afsluit en beschermt tegen vuil, water, stof, vet en chemische stoffen.
  • Wilt u toch dekkend afwerken, is Scanofloor Pre Dekverf een extreem slijtvaste oplossing. Leverbaar in alle kleuren.

Open grindvloer verven

Veel mensen houden de grindvloer open. Dit wil zeggen dat hierna niet wordt behandeld. De kleine openingen tussen de grindkorrels vangen vuil en stofdeeltjes op. Stof blijft zo minder in de lucht hangen. Nadeel is dat vet en vloeistof wel tussen de steentjes kan komen. Wie dit wil voorkomen wordt toch aangeraden de grindvloer te verven.

Wilt u een open grindvloer verven raden we 1 laag Uniprimer aan en vervolgens 2 of meer lagen Pre Dekverf. Dit geeft de beste dekking. Eén laag Pre Dekverf is meestal onvoldoende voor een duurzaam resultaat, dus twee lagen is wel het minimum. Omdat open grindvloeren sterker zuigen dan andere vloeren, is het echter mogelijk dat er meer lagen nodig zijn.

U vindt deze producten in onze webshop!