klantenservice

Hoe bestendig en belastbaar zijn vloeren na behandeling met vloerverf?

Hoe bestendig en belastbaar zijn vloeren na behandeling met vloerverf?

Bestendigheid ofwel belastbaarheid is een essentieel begrip bij de juiste keuze van de vloerverf en bepaalt mede de tevredenheid van de gebruiker. Vooral op lange termijn speelt dit een rol. Hoe lang blijft het geverfde vloeroppervlak in goede conditie? Kan de vloerverf ertegen als er bijvoorbeeld zuren op de vloer terechtkomen? En wanneer kun je er na het verven weer op lopen?

Bij de technische info die u krijgt bij de verf vindt u altijd gegevens over de bestendigheid en belastbaarheid. Ook kunt u dit terugvinden op de productpagina's op deze website. We raden aan om deze info altijd even door te nemen voordat u bestelt. Een verkeerde belasting kan gevolgen hebben voor de vloer.

Onder belastbaarheid verstaan we niet alleen gewicht, maar ook materiaal dat op de vloer terechtkomt. Bij vloerverf denken veel mensen dat deze bestand moet zijn tegen alle mogelijke manieren van belasting. Dat is een verkeerde aanname. Elke vloerverf is gefabriceerd voor een specifieke toepassing en heeft daarmee dus specifieke eigenschappen.

Is vloerverf bestand tegen chemische stoffen, zuren en vetten?

Chemische stoffen komen we thuis tegen in schoonmaakmiddelen. Ze worden ook, in allerlei vormen, gebruikt in werkplaatsen, ateliers, fabrieken en bedrijven. Rubberbanden, zoals we op auto's en fietsen tegenkomen, bevatten ook chemische stoffen. Haast elke vloer komt er dan ook, vroeg of laat, mee in aanraking. U doet er dus goed aan vloerverf te kopen die hiermee om weet te gaan.

Fijn om te weten: alle primers en vloerverf van Scanofloor zijn bestand tegen zouten, zuren, logen en oplosmiddelen (huishoudelijke schoonmaakmiddelen). Scanofloor Vloerolie is bestand tegen minerale oliën en lichte chemicaliën.

U bestelt onze vloerverf snel en gemakkelijk in onze webshop.

Is vloerverf waterdicht?

Waterbestendigheid is belangrijk, al was het maar om de vloer te kunnen schoonmaken. Daarnaast is een waterdichte vloer belangrijk in keukens, badkamers, sauna's, toiletruimtes, horecazaken en andere ruimtes waar er gemakkelijk water op de vloer komt. Scanofloor maakt uitsluitend vloeistofdichte vloerverf.

Wanneer kan ik de vloer na het verven weer belasten?

Er zijn diverse graden van belasting. Gewoon over de vloer lopen is belasten, meubels verschuiven of  over de vloer rijden met een vorkheftruck zijn zwaardere vormen. Er zijn kleine verschillen in de mate waarin een pas geverfde vloer weer belast kan worden. Ook de laagdikte van de verf speelt een rol. Een dunne laag is sneller belastbaar (maar minder duurzaam).

Neem de technische info bij het product om hierover zekerheid te hebben. In het algemeen geldt dat vloeren na twaalf tot veertien uur weer beloopbaar zijn. Voordat u de vloer weer zwaar kunt belasten (zoals met een vorkheftruck) adviseren we u een week te wachten.

Stem de vloerverf altijd af op het uiteindelijke gebruik van de vloer.

Hebt u vragen over vloerverf, neem dan gerust contact op: 06-823 017 45