klantenservice

Vloerverf bestendigheid

Vloerverf bestendigheid

Vloerverf bestendigheid en belastbaarheid zijn essentiële begrippen bij de juiste keuze van de vloerverf en bepalen mede de uiteindelijke tevredenheid van de gebruiker. Vooral op lange termijn speelt dit een rol. De bestendigheid en belastbaarheid staat altijd vermeld in de technische info van het product. Mocht u deze niet terugvinden dan raden we altijd aan om dit te achterhalen voordat u een keuze maakt.

Het is niet moeilijk voor te stellen dat een vloer die op de verkeerde manier belast of behandelt wordt, gevolgen zal hebben. Zo heeft iedere ondergrond zijn eigen gebruiksaanwijzing. Bijvoorbeeld: houten vloeren met zachte zeep schoonmaken en beschermen tegen puntbelasting, zodat deuken voorkomen kan worden.

Bij vloerverf denken veel mensen dat deze bestand moet zijn tegen alle mogelijke manieren van belasting. Dat is een verkeerde aanname. Elke vloerverf is gefabriceerd voor een specifieke toepassing en heeft daarmee dus specifieke eigenschappen.

Het is veel te kostbaar om bijvoorbeeld een zware industriële coating in een woonkamer toe te passen. En evenmin is het zinvol om een woonkamer vloerverf toe te willen passen in een fabrieksvloer om kosten te besparen.

De oplossing is heel eenvoudig. Stem de vloerverf af op het uiteindelijke gebruik van de vloer. Wordt de vloer bijvoorbeeld zwaar belast, zoals in een fabriekshal of licht belast zoals een vloer in de slaapkamer?

Heeft u vragen over uw vloerverf project bel dan met Scanofloor-Specialist: 06-26 839 279