• Lorem ipsum

keldervloer schilderen

Alles wat u wilt weten over keldervloer verven. Een keldervloer verven is goed te doen en met dit advies en deze vloerverf producten heeft u de beste start. Een keldervloer schilderen doet u waarschijnlijk niet om esthetische redenen. De meeste mensen gebruiken een kelder als berging of opslagruimte. Functionaliteit staat dan voorop. 

Hier leest u alles wat u moet weten over een keldervloer verven. 

Wat is een keldervloer?

Een keldervloer bevind zich meestal onder het grondniveau van een huis of gebouw. Het heeft vaak een stevige betonnen of stenen vloer die de basis.. De keldervloer dient als fundament en biedt ondersteuning aan de rest van het gebouw. Het is ontworpen om bestand te zijn tegen de druk van het grondwater en de belasting van het gebouw erboven. Een keldervloer kan ook worden voorzien van isolatiemateriaal om vochtproblemen te voorkomen en de energie-efficiëntie te verbeteren.

 

Welke vloerverf moet ik een keldersvloer verven?

De vloerverf voor de kelder die wij het meest adviseren is Pre Dekverf van Scanofloor. Dit is een ijzersterke, dekkende 2-componenten verf die jaren meegaat. De kwaliteiten van Pre Dekverf maken deze vloerverf ideaal voor keldervloeren:

  • Geschikt voor diverse soorten vloeren: beton, gietvloeren, natuursteen, zelfs tegels.
  • Waterdicht. Beschermt perfect tegen vuil en vocht. Laat desondanks waterdamp door, zodat schimmel geen kans krijgt.
  • Gemakkelijk te reinigen. Gewoon vegen of desgewenst een sopje.
  • Leverbaar in alle kleuren. Kelders zijn vaak donker. Een lichte vloer maakt de ruimte aangenamer.

 

Moet keldervloer geverfd worden?

Vaak worden kelders niet geverfd. Dat is onverstandig. Kelders zijn gevoeliger voor vocht. De temperatuur ligt er lager dan elders in huis en vocht kan er moeilijker weg, omdat de ruimte meestal minder goed te ventileren is. Betonrot kan hier ongemerkt optreden. Behandelen met vloerverf is dé manier om problemen te voorkomen. Verf brengt op de keldervloer een beschermlaag aan en stabiliseert de conditie van het beton. Kwaliteitsverf voor vloeren is ook waterdicht.

 


 

Hoe pak ik keldervloer verven aan?

Het verven van een keldervloer is niet moeilijk en kan door iedereen worden uitgevoerd. In die zin is het een klus als elke andere verfbeurt. Natuurlijk wel de instructies volgen. Zo pakt u het.

Keldervloer voorbehandeling

Voordat u aan de slag gaat is het belangrijk dat de ondergrond schoon en vetvrij is. Ontvet en reinig met Scanofloor Cleaner. Multifunctionele zeep voor het reinigen, ontvetten, desinfecteren en saneren van vloeren en andere ondergronden. Bij onbehandelde vloeren is schuren niet nodig.

Keldervloer primer

Voor nieuwe vloeren adviseren we voorbehandeling met Uniprimer.

 

Keldervloer verven

Pre Dekverf laat zich gemakkelijk aanbrengen. Deze krachtige 2-componentenverf is leverbaar in alle RAL-kleuren. U krijgt de verf in twee gestapelde verpakkingen. Meng de inhoud direct voor gebruik. U hebt dan twee uur om de coating aan te brengen. Pre Dekverf laat zich gemakkelijk aanbrengen. Deze krachtige 2-componentenverf is leverbaar in alle RAL-kleuren. U krijgt de verf in twee gestapelde verpakkingen. Meng de inhoud direct voor gebruik. U hebt dan twee uur om de coating aan te brengen.

Keldervloer droogtijd

De droogtijd verschilt per product. Bekijk de technische info voor de exacte droogtijd. De aangebrachte verflaag mag in ieder geval nooit plakkerig aanvoelen voordat deze wordt overgeschilderd. Herhaal deze stap totdat u het aantal aanbevolen lagen heeft aangebracht (2-3 lagen). De meeste 2-componenten vloerverf zijn na een dag beloopbaar maar pas op volle sterkte na 5 tot 7 dagen drogen. Wees voorzichtig met de vloer en dek in deze periode de vloer niet af met zeil of een stucloper!

TIP!

Bij het verven van de vloer bepalen zowel de kleur en glansgraad van de verf evenals de gladheid en structuur van het beton de uiteindelijke uitstraling.

 Aanbevolen producten voor het verven van een keldervloer

  • Cleaner (krachtige reinigingsmiddel, vet oplossend, niet milieubelastend, watergedragen) 
  • Uniprimer (transparante 2K primer voor dekkende afwerking)
  • Pre Dekverf (dekkende 2K vloerverf, autobanden-bestendig)

 


 

Heeft u toch nog vragen over keldervloer verven?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. Of stel uw vraag via Mail of ons Contactformulier. Ons advies verplicht u tot niets!