• Lorem ipsum

stenen vloer schilderen

Alles wat u wilt weten over een stenen vloer verven. stenen vloer verven is zelf te doen en met de juiste vloerverf en advies krijgt u een mooi eindresultaat. Steen is een breed begrip. Dit artikel gaat uit van natuursteen. U leest hier welke vloerverf voor u geschikt is.

Hier leest u alles wat u moet weten over een stenen vloer verven. 

 

Kan ik mijn stenen vloer verven?

Een laag betonverf is dan een prima oplossing. Vloerverf zorgt voor een beschermlaag die gemakkelijk te reinigen is. Wilt u het karakter van de steen overeind houden, dan is dat geen probleem. U kiest dan voor transparante Scanofloor Clearcoat. Dit is een zeer slijtvaste vloerverf die de ondergrond perfect zichtbaar laat. Veel mensen gebruiken Clearcoat om een stoere betonlook te creëren. Ook voor het schilderen van stenen vloeren is dit echter een prima product. Clearcoat is waterdicht, uv-bestendig en vergeelt niet.


Moet ik een primer gebruiken voor stenen vloer verven?

Scanofloor Clearcoat zien we dus veel op poreuze tegels van natuursteen. Deze transparante vloerverf wordt vaak samen gebruikt met Clearprimer. Dit is een niet-vergelende primer voor zowel binnen als buiten. Het doel van een primer is om de hechting van de toplaag te versterken.

Hebt u vloerverwarming onder uw stenen vloer, dan zijn Clearcoat en Clearprimer eveneens zeer geschikt. Beide producten zijn hittebestendig. Zorg er wel voor dat de verwarming heel laag of uit staat als u gaat verven.

 


 

Hoe pak ik stenen vloer verven aan?

Een stenen vloer is helaas vaak lastig schoon te maken. Gelukkig kunnen natuurstenen tegels geverfd worden met vloerverf en impregneermiddelen. Dit is vooral aangeraden bij tegels met een ruw oppervlak. Op zeer gladde stenen vloer hecht vloerverf slecht. Dergelijke tegels moeten eerst grondig geschuurd worden. Als je de ondergrond schuurt, maak je die poreuzer, wat de verf dan wel beter doet hechten. Maar let op! Als je te hard schuurt of met een te grove korrel, kan je krassen veroorzaken.

Stenen vloer voorbehandeling

Ons advies bij stenen vloer is om, na eerst de vloer grondig te reinigen met Scanofloor Cleaner. Multifunctionele zeep voor het reinigen, ontvetten, desinfecteren en saneren van vloeren en andere ondergronden.

Stenen vloer primer

Breng twee lagen Scanofloor Clearprimer aan bij sterk poreuze tegels. Voor niet-poreuze tegels gebruik je max 1 laag Scanofloor Tegelprimer. IJzersterk, maar moet wel met zorg worden aangebracht. Met 1 liter kunt u 25 m2 doen. Maar let op, deze flinterdun en gelijkmatig aanbrengen met een doek. Na 45 minuten tot 1 uur de eerste coating (kleurlaag) aanbrengen, voordat deze uitgehard is (2 uur).

Stenen vloer transparant verven

Kies dan voor twee lagen Scanofloor Clearcoat aan. Clearcoat is vloeistofdicht, slijtvast, kleurloos (transparant), hittebestendig en niet vergelend.

 

Stenen vloer dekkend verven

Breng dan twee lagen Colourcoat aan. Deze is leverbaar in alle RAL- en NCS-verfkleuren. Deze verf moet direct voor gebruik worden gemengd en wordt altijd in twee lagen aangebracht. Colourcoat is een coating op basis van polyurethaan, en het resultaat van hoogwaardige technologie. De verf is slijtvast, vergeelt niet door warmte of zonlicht en gaat bij normaal gebruik jarenlang mee.

Stenen vloer droogtijd

De droogtijd verschilt per product. Bekijk de technische info voor de exacte droogtijd. De aangebrachte verflaag mag in ieder geval nooit plakkerig aanvoelen voordat deze wordt overgeschilderd. Herhaal deze stap totdat u het aantal aanbevolen lagen heeft aangebracht (2-3 lagen). De meeste 2-componenten vloerverf zijn na een dag beloopbaar maar pas op volle sterkte na 5 tot 7 dagen drogen. Wees voorzichtig met de vloer en dek in deze periode de vloer niet af met zeil of een stucloper!

TIP!

Plaats viltjes onder tafels en stoelen. Dit voorkomt vegen en pootafdrukken. Bij het verven van de vloer bepalen zowel de kleur en glansgraad van de verf evenals de gladheid en structuur van het beton de uiteindelijke uitstraling.

 Aanbevolen producten voor het verven van een stenen vloer

  • Cleaner (krachtige reinigingsmiddel, vet oplossend, niet milieubelastend, watergedragen) 
  • Tegelprimer (Transparante primer voor geglazuurde tegels, emaille, glad graniet en zelfs glas)
  • Clearprimer (transparante 1K primer voor betonlook afwerking)
  • Clearcoat 2K  (transparante 2K vloerverf voor betonlook)
  • Colourcoat 2K (dekkende 2K vloerverf, voor vloerverwarming, niet vergelend)

 


 

Heeft u toch nog vragen over stenen vloer verven?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. Of stel uw vraag via Mail of ons Contactformulier. Ons advies verplicht u tot niets!