• Lorem ipsum

Cementdekvloer verven

Deze familie in Leeuwarden nam contact op omdat ze een cementdekvloer wilde verven. De vloer is daarop geëgaliseerd en van een verflaag voorzien met producten van Scanofloor.

Cementdekvloeren worden geëgaliseerd met egaline. Dit product geeft een dun cementlaagje, vaak 2 tot 4 mm dik. Het resultaat is een egaal en spijkerharde afwerking. Drogen gaat langzaam: een dag per millimeter. Hierna is de laag geschuurd. Dit gebeurde met een roterende schuurmachine voorzien van korrel 80.

Het egaliseren zat erop, dus kon het verven beginnen. Eerst kwam er een laag Scanofloor Uniprimer op. Dit is het bekende 2-componenten voorbehandelmiddel gemaakt op basis van water en epoxy. Deze primer geeft een prima hechting tussen ondergrond en verflaag. Grondverf op betonachtige vloeren zoals een vloer van zandcement is altijd belangrijk.

Eenmaal droog, gingen er twee lagen Scanofloor Colourcoat op. Dit is een vloerverf met polyurethaan (PU) en geeft een slijtvaste, kleurvaste en vloeistofdichte toplaag. Colourcoat is te koop in alle kleuren.