• Lorem ipsum

Cementdekvloer verven

Een oudere cementdekvloer opknappen is heel goed mogelijk. Zelfs een vloer met veel oneffenheden en beschadigingen kan zo nieuw leven worden ingeblazen. Dat ondervond een familie in Leeuwarden. De oude vloer in het huis werd op ons advies geëgaliseerd en daarna van enkele duurzamen verflagen voorzien met vloerverf van Scanofloor.

Nieuwe cementdekvloeren kunnen vaak direct worden geverfd. Maar als ze oud zijn of veel oneffenheden hebben is de vloer eerst strak trekken met egaline sterk aangeraden. Dit geeft een dun toplaagje, vaak 2 tot 4 mm dik dat na droging een perfect egale, harde afwerkingslaag geeft. Het is even opletten met drogen, want dit vraagt een dag per millimeter.

Is de egaline droog, kan een vloer behandeld worden met primer en vloerverf. Scanofloor Specialist adviseerde de klant Uniprimer en Colourcoat 2K te gebruiken. De familie wilde een sterke, duurzame en kleurvaste oplossing. Ook moest de vloer gemakkelijk te reinigen zijn, al was het maar omdat de familie regelmatig feestjes in huis hield.

Cementdekvloer opknappen

Het egaliseren besteedde de klant uit aan een bedrijf, het overige werk deed de familie zelf. Nadat de egalinevloer droog was, werd de nieuwe toplaag geschuurd. Dit gebeurde met een roterende schuurmachine voorzien van korrel 120. De stofzuiger haalde het schuurstof weg.

Vervolgens kon het verven beginnen. Eerst kwam er een laag Scanofloor Uniprimer op. Dit is het bekende 2-componenten voorbehandelmiddel gemaakt op basis van water en epoxy. Deze primer geeft een prima hechting tussen ondergrond en verflaag. Bovendien is Uniprimer dampdoorlatend. Vocht uit de egaline kan dus verdampen.

Eenmaal droog, gingen er twee lagen Scanofloor Colourcoat 2K op. Dit is een vloerverf met het kunsthars polyurethaan (PU) en geeft een slijtvaste, kleurvaste en vloeistofdichte toplaag. Colourcoat is te koop in alle kleuren. Grote voordelen van de Colourcoat 2K zijn dat de verf niet vergeelt door UV-straling of vloerverwarming, en heel gemakkelijk te reinigen is. Valt er koffie op, is de koffie met een doek weg te halen zonder dat er bruine vlekken achterblijven.

De familie in Leeuwarden is dik tevreden met het opknappen van de cementdekvloer. Het hele huis oogt als nieuw!

 


Gekozen kleur

Voor dit project werd gekozen voor een kleur uit de RAL kleurenwaaier

RAL 7004

Signaalgrijs


Projectinformatie cementdekvloer opknappen

  • Ondergrond: Cementdekvloer
  • Voorbereiding: Egaliseren, schuren
  • Primer: Uniprimer
  • Lagen: minimaal 2 afwerklagen
  • Afwerklaag: Scanofloor Colourcoat 2K (2 lagen)
  • Kleur: RAL 7004 Signaalgrijs
  • Glansgraad: Zijdemat


Gebruikte producten

Scanofloor UniprimerScanofloor Uniprimer
Transparante epoxy primer (hechtprimer) voor betonvloeren, anhydriet, gietvloeren, houten vloeren, poreuze tegels en natuursteen. Is dampdoorlatend en chemisch resistent.
https://cdn.webshopapp.com/shops/16084/files/436040396/sfs-colourcoat-h.pngScanofloor Colourcoat 2K
Dekkende vloerverf (betonverf) voor o.a. beton, anhydriet, gietvloeren, hout, tegels en natuursteen. Slijtvast, waterdicht, niet vergelend, hittebestendig. Wordt geleverd als zijdemat.

 


 

Heeft u vragen over het opknappen van vloeren?

De meestgestelde vragen over het beschermen en behandelen van vloeren met vloerverf hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. U kunt ook uw vraag stellen via mail of ons contactformulier. Vragen die via het contactformulier of per email binnenkomen worden doorgaans binnen 24 uur beantwoord. Ons advies verplicht u tot niets!