• Lorem ipsum

Benodigdheden

Bij de toepassing van vloerverf en bij het voorbereidende werk worden vaak specifieke benodigdheden gebruikt. Wat heeft u standaard nodig bij het verven met een vloerverf?

  • Breed afplakband voor het afplakken van de muren en plinten.
  • Per laag een wegwerpkwast voor het verven van de randen. Vanwege de snelle uitharding van een 2-componenten verf zijn wegwerpkwasten ideaal om te gebruiken. Wilt u de kwasten liever hergebruiken dan kunt u ze afspeoelen met water.
  • Per laag een kortharige (6-8 mm) 2 componenten roller 18 of 25 cm breed. Een 2-componenten roller wordt ook wel aangeduid als 2K roller en is een roller met een kortharige vacht (6-8 mm).
  • 1 beugel voor de roller.
  • 1 stok voor de beugel, kan ook een oude bezemsteel zijn (stokken zijn relatief duur).
  • Vierkante emmer +/- 12 liter (voor de coating) waar de 2 componenten roller in past.
  • Standaard verfbak met uitrolgedeelte (voor het verdelen van de verf op de roller). Een verfbak met afmeting 35 x 25 cm is ruim genoeg voor de meeste rollers.
  • Boormachine met spindel (voor het mengen van de 2-componenten verf)
  • Scanofloor Cleaner voor ontvetten van tegels.
  • Scanofloor Kunststofstripper voor reiniging van o.a. linoleum en vinyl en het verwijderen van waslagen.

 

Welke afplakband moet ik gebruiken?

Standaardschilderstape werkt prima en is goedkoop. Voor de veeleisende klusser bestaat er afplakband (paars/blauw) waar de verf niet meer onderdoor kan lopen. Iets duurder maar met een mooier eindresultaat.

 

Welke schuurmachine moet ik gebruiken?

Afhankelijk van de vloer gebruikt u een bepaald type schuurmachine of schuurpads. Zo kan een zandcementdekvloer makkelijk met schuurpapier korrel 80 geschuurd worden. Een grote magazijnvloer met een echte betonnen vloer kan beter gestraald worden. De kosten van stralen vallen vaak erg mee. U weet dan zeker dat het goed voorbewerkt is. Bij twijfel kunt u ons altijd bellen. Ga zeker niet zelf aan de slag met een diamantschuurmachine want bij een te zachte vloer kunt u hier veel schade mee aanrichten.

 

Welke kleding moet ik dragen als ik een vloer verf?

Gebruik altijd kleding die vies mag worden. Als verf eenmaal uithardt krijg je het vaak niet meer uit de kleding. Zeker als u boven uw hoofd gaat schilderen is de bescherming van uw ogen zeer belangrijk. Er bestaat ook beschermende kleding, te koop in de doe-het-zelfzaak. Voor vloerverfprojecten thuis is deze meestal onnodig tenzij u geen oude kleding hebt die vies mag worden.

 


 

Heeft u toch nog vragen?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. U kunt ook uw vraag stellen via Mail of ons Contactformulier. Vragen die via het contactformulier of per email binnenkomen worden doorgaans binnen 24 uur beantwoord. Ons advies verplicht u tot niets!