• Lorem ipsum

Natuursteen verven

Natuursteen verven zien we vaak in badkamers, maar ook in woonkamers. Maar vooral in badkamers is verven een prima oplossing om de vloer op te frissen. In de loop der jaren hechten zich namelijk resten van kalk, zeep en vuil op het oppervlak. Hoe hard er ook gepoetst wordt, ze blijven zichtbaar. Natuursteen verven is dan een oplossing.

Haast? Voor wie een adequate oplossing zoekt en natuursteen wil verven, bevelen we de volgende producten aan:

Schoonmaakmiddel:

Als primer:

Voor de afwerking:

Natuursteen vloertegels vs keramische tegels

Niet alle tegelvloeren zijn van natuursteen. Minstens zo populair zijn tegelvloeren van keramische tegels. Die lijken op natuursteen, maar zijn goedkoper in aanschaf en anders van samenstelling.

Advies over vloerverf

Natuursteen kennen we in meerdere soorten. Kenmerkend is dat ze bestaan uit gestold magma, of uit versteende aardlagen die al eeuwen oud zijn. Bekende typen zijn marmer, kalksteen, graniet en leisteen. Veel natuursteen komt uit de steengroeven van België. Het land is rijk aan witte kalksteen, leisteen, zwart marmer en andere soorten. Door de vele manieren waarop de natuursteen bewerkt wordt, zien we grote verschillen in uiterlijk.

Natuursteen kan op diverse manieren worden behandeld. Bijvoorbeeld door schuren kunt u het verruwen, door polijsten voorziet u het van hoogglans en door te vlammen verfraait u de vloertegels met een vlampatroon. Natuursteen is een natuurproduct en altijd uniek van samenstelling. Keramische tegels zijn doorgaans van lagere kwaliteit, minder duurzaam en worden in grote series geproduceerd, waardoor ze lager in prijs zijn.

Natuursteen verven: voorbereiding

Natuursteen is helaas vaak lastig schoon te maken. Dat horen we vooral van klanten die een tegelvloer in de badkamer hebben. Gelukkig kunnen natuurstenen tegels geverfd worden met betonverf en impregneermiddelen. Dit is vooral aangeraden bij tegels met een ruw oppervlak. Op zeer gladde natuursteen hecht vloerverf slecht. Dergelijke tegels moeten eerst grondig geschuurd worden.

Voorbehandeling:

Ons advies bij natuurstenen vloeren is om, na eerst de vloer grondig te reinigen met Inno Ontvetter,

  • twee lagen Clearprimer aan te brengen (bij sterk poreuze tegels)
  • of één dunne laag Tegelprimer (bij harde, niet poreuze tegels).

Natuursteen verven primerScanofloor Clearprimer.

Met Clearprimer verft u 6.7 –12.5 m2 per kg. Voorbeeld: voor een woonkamer van 40 m2 hebt u  genoeg aan circa 5 kg. Deze primer wordt veel gebruikt als voorbehandeling voor Clearcoat, de transparante vloerverf waarmee u een betonlook maakt. Voor poreuze tegels die normaal belast worden. Voor zwaar belaste poreuze tegelvloeren is Uniprimer een aanrader. We raden af om Clearprimer te gebruiken op niet-poreuze oppervlakken.

TegelprimerTegelprimer.

Een speciaal product voor niet-poreuze tegels. IJzersterk, maar moet wel met zorg worden aangebracht. Met 1 liter kunt u 25 m2 doen. Dus: flinterdun en gelijkmatig aanbrengen, liefst met een doek. Let op: na 45 minuten tot 1 uur de eerste coatinglaag aanbrengen, anders verliest de primer aan kracht.

Transparante coating voor natuursteen

Wilt u transparant verven zodat u het uiterlijk van de natuursteen blijft zien?

Kies dan voor twee lagen Clearcoat aan. Clearcoat is vloeistofdicht, slijtvast, kleurloos (transparant), hittebestendig en niet vergelend.

Scanofloor Clearcoat

Het verbruik van Clearcoat is 10 m2 met 1 kg. Voorbeeld: voor een woonkamer van 40 m2 hebt u ongeveer 8 kg nodig. U brengt twee lagen aan en elke laag vraagt 4 kg. Moet voor gebruik mechanisch worden gemengd. Clearcoat kan ook worden gebruikt als extra beschermlaag over twee toplagen Colourcoat.

Natuursteen dekkend verven

Wilt u dekkend verven, dus alles in een effen kleur?

Breng dan twee lagen Colourcoat aan. Deze is leverbaar in alle RAL- en NCS-verfkleuren.

Scanofloor Colourcoat

Denk bij het verbruik aan ongeveer 7 m2 voor 1 kg. Deze verf moet direct voor gebruik worden gemengd en wordt altijd in twee lagen aangebracht. Colourcoat is een coating op basis van polyurethaan, en het resultaat van hoogwaardige technologie. De verf is slijtvast, vergeelt niet door warmte of zonlicht en gaat bij normaal gebruik jarenlang mee.

Tip:

Gaat u maar een klein oppervlak verven? Dan kunt u in plaats van Colourcoat Inno Coatings Topcoat 2K Kleur gebruiken. Dit product is technisch gelijkwaardig, maar anders dan Colourcoat in kleine verpakkingen leverbaar. Van Inno Topcoat 2K bestaat ook een transparante versie.

Natuursteen verven is heel goed mogelijk. Het is wel belangrijk dat u vooraf goed overweegt welk resultaat u wil hebben, en of u poreuze of niet-poreuze tegels hebt. Hebt u nog vragen? Bel of mail ons dan voor meer informatie!


Heeft u nog vragen?

Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren op 06 - 823 017 45. Of stel uw vraag via e-mail of Whatsapp. Ons advies verplicht u tot niets!