klantenservice

Natuursteen verven: maak uw tegelvloer weer mooi met vloerverf

Natuursteen verven: maak uw tegelvloer weer mooi met vloerverf

Een tegelvloer verven van natuursteen zien we vaak in badkamers. In de loop der jaren hechten zich resten van kalk, zeep en vuil op het ruwe oppervlak. Hoe hard er ook gepoetst wordt, ze blijven zichtbaar. Natuursteen verven is dan een oplossing.

Haast? Voor wie een adequate oplossing zoekt en transparant wil verven, bevelen we de volgende producten aan:

Natuursteen vloertegels vs keramische tegels

Niet alle tegelvloeren zijn van natuursteen. Minstens zo populair zijn tegelvloeren van keramische tegels. Die lijken op natuursteen, maar zijn goedkoper in aanschaf en anders van samenstelling.

Natuursteen kennen we in meerdere soorten. Kenmerkend is dat ze bestaan uit gestold magma, of uit versteende aardlagen die al eeuwen oud zijn. Bekende typen zijn marmer, kalksteen, graniet en leisteen. Veel natuursteen komt uit de steengroeven van België. Het land is rijk aan witte kalksteen, leisteen, zwart marmer en andere soorten. Door de vele manieren waarop de natuursteen bewerkt wordt, zien we grote verschillen in uiterlijk.

Natuursteen kan op diverse manieren worden behandeld. Bijvoorbeeld door schuren kunt u het verruwen, door polijsten voorziet u het van hoogglans en door te vlammen verfraait u de vloertegels met een vlampatroon.

Natuursteen is een natuurproduct. Steen is nergens van gelijke kwaliteit en altijd uniek van samenstelling. Keramische tegels zijn doorgaans van lagere kwaliteit, minder duurzaam en worden in grote series geproduceerd.

Natuursteen verven

Natuursteen is helaas vaak lastig schoon te maken. Dat horen we vooral van klanten die een tegelvloer in de badkamer hebben. Gelukkig kunnen natuurstenen tegels geverfd worden met betonverf en impregneermiddelen. Dit is vooral aangeraden bij tegels met een ruw oppervlak. Op zeer gladde natuursteen hecht vloerverf slecht. Dergelijke tegels moeten eerst grondig geschuurd worden.

Ons advies bij natuurstenen vloeren is om, na eerst de vloer grondig te reinigen, twee lagen Clearprimer aan te brengen (bij sterk poreuze tegels), of één dunne laag Tegelprimer (bij harde, niet poreuze tegels).

Wilt u transparant verven zodat u het uiterlijk van de natuursteen blijft zien? Kies dan voor twee lagen Clearcoat aan. Clearcoat is vloeistofdicht, slijtvast, kleurloos (transparant), hittebestendig en niet vergelend.

Wilt u dekkend verven, adviseren we twee lagen Colourcoat. Deze is leverbaar in alle RAL- en NCS-verfkleuren.

Met Clearprimer verft u 6.7 –12.5 m2 per kg. Voorbeeld: voor een woonkamer van 40 m2 hebt u  genoeg aan circa 5 kg.

Met 1 liter kunt u 25 m2 doen. Dus: flinterdun aanbrengen. Hierna binnen 1 uur de eerste coatinglaag aanbrengen!

Het verbruik van Clearcoat is 10 m2 met 1 kg. Voorbeeld: voor een woonkamer van 40 m2 hebt u ongeveer 8 kg nodig. U brengt twee lagen aan en elke laag vraagt 4 kg. Moet voor gebruik mechanisch worden gemengd.

Denk bij het verbruik aan ongeveer 7 m2 voor 1 kg. Deze verf moet direct voor gebruik worden gemengd en wordt altijd in twee lagen aangebracht.

Hebt u nog vragen? Bel of mail ons dan voor meer informatie!