• Lorem ipsum

De ondergrond die u gaat behandelen bepaalt de keuze van vloerverf. Hieronder geven we een korte toelichting bij diverse typen ondergrond.

Anhydrietvloer

Een anhydrietvloer is een met gips gebonden vloer die vrij zacht is en relatief snel beschadigd wordt als ze onbehandeld blijft. U voorkomt dit door bijvoorbeeld Scanofloor Uniprimer, Pre Dekverf of Scanofloor Colourcoat aan te brengen. Lees meer over anhydrietvloeren verven.

 

Asfaltvloer

Asfalt is een teerhoudend product. Ook asfalt kunt u schilderen, in zijn geheel of deels met lijnen. Veelgebruikte producten zijn Scanofloor Uniprimer, Belijningsverf en Pre Dekverf.

 

Betonvloer

Een betonnen vloer (eigenlijk een verzamelnaam) is een erg harde vloer en vaak dicht van structuur. Deze vloeren moeten altijd met een diamantschuurmachine geschuurd of gestraald worden alvorens te schilderen. Het is verstandig om de coating af te stemmen op het eindgebruik van de vloer. U kunt meerdere soorten vloerverf gebruiken voor beton. Dit artikel geeft tips over betonvloeren verven.

 

Bitumen vloeren

Bitumen is een vloeistof die voorkomt in ruwe aardolie. Bitumen wordt onder meer gebruikt in dakbedekking en wegen. Scanofloor Clearprimer hecht goed op deze ondergrond.

 

Gietvloer

Een gietvloer kan na een paar jaar verkleuren of eenvoudig niet meer mooi zijn door bijvoorbeeld beschadigingen. Gietvloeren kunnen weer prima geschilderd worden met Scanofloor Colourcoat. Gietvloer ontvetten en licht schuren en dan in twee lagen overschilderen in elk gewenste kleur.

 

Houten vloer

Een houten vloer behandelt u eerst met een primer en werkt u daarna twee keer af met een dekkende of transparante verf. U kunt hiervoor een houtverf gebruiken. Hoewel Scanofloor niet specifiek voor hout is ontwikkeld, hebben ook wij vloerverf die het prima doet op hout. 

 

Linoleumvloer

Deze vloeren liggen vastgeplakt en zijn moeilijk te verwijderen als ze versleten zijn. Vaak trek je dan de ondergrond stuk. Door de oppervlakte goed te ontvetten en licht op te schuren creëer je echter een zeer goede ondergrond voor twee lagen Vinyl Vloercoat. Hiermee kunt u uw oude linoleumvloer weer nieuw leven inblazen. Zowel kleurloos als dekkende kleuren zijn  mogelijk. Bij een kleurloze blijven de oude kleuren en patronen mooi zichtbaar en gaan ze er weer fris uitzien. Hierdoor hoeft u hem ook niet meer in de was te zetten. Dit scheelt in onderhoud. Bij dekkende verf wordt hij volledig in 1 kleur geschilderd. Alle kleuren zijn mogelijk. Zie Scanofloor Vinyl Vloercoat

 

Tegelvloer 

Afhankelijk van wat voor type tegel (glas-, minerale-, emaille- en keramische ondergronden):, kan deze wel of niet geschilderd worden. Er moet altijd een primer gebruikt worden. Geglazuurde tegels moeten met een speciale tegelprimer behandeld worden alvorens afgewerkt te worden met een afwerklaag. Hier leest u meer over het verven van vloertegels in de woonkamer.

 

Vinylvloer

Een vinylvloer is een zachte vloer van kunststof. Om hier een goede hechting op te krijgen moet hij eerst goed ontvet worden. Vervolgens afwerken met Scanofloor Vinyl Vloercoat. Deze verf is speciaal ontwikkeld voor vinylvloeren. De verf is in alle kleuren verkrijgbaar en gaat een zeer goede hechting aan op olie gebaseerde ondergronden. Lees onze tips over vinyl verven.

 

Zandcementdekvloer

Altijd schuren, de slijmlaag van zandcement verdwijnt hierdoor en de vloer wordt mooier en gladder van structuur. Hierna gaat er altijd eerst 2-componenten grondverf overheen, meestal Scanofloor Uniprimer of Vloerprimer 2K. Afhankelijk van het gewenste eindeffect, kan hier een dekkende verf of een transparante verf overheen. Hier leest u meer over cementdekvloeren.

 


 

Heeft u toch nog vragen?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. U kunt ook uw vraag stellen via Mail of ons Contactformulier. Vragen die via het contactformulier of per email binnenkomen worden doorgaans binnen 24 uur beantwoord. Ons advies verplicht u tot niets!