klantenservice

Vloerverf ondergrond

Vloerverf ondergrond

De soort ondergrond die u gaat behandelen is van essentieel belang bij de keuze van een vloerverf. Hieronder treft u een omschrijving van de meest voorkomende ondergronden.

  • Zand cement dekvloer: altijd schuren, de zandcement slijmlaag verdwijnt hierdoor en de vloer wordt mooier en gladder van structuur. Hierna gaat er altijd eerst 2 componenten verf overheen. Dit is de Scanofloor Uniprimer. Afhankelijk wat de klant als eindeffect wil hebben, kan hier een dekkende verf of een kleurloze transparante verf overheen.
  • Houten vloer: een houten vloer moet altijd eerst in een primer gezet worden en daarna 2 keer geschilderd worden met de Oxan A/U. Deze is zeer slijt- en kleurvast. De Oxan A/U heeft een mooie matte uitstraling en kan in alle kleuren geleverd worden. De Oxan A/U is niet alleen geschikt voor houten vloeren maar ook voor houten trappen. 
  • Vinylvloer: een vinylvloer is vaak een zachte vloer. Om hier een goede hechting op te krijgen moet hij eerst goed ontvet worden. Vervolgens afwerken met de Scanofloor Vinyl Vloercoat. Deze verf is speciaal ontwikkeld voor vinyl vloeren. De verf is in alle kleuren verkrijgbaar en gaat een zeer goede hechting aan op olie gebaseerde ondergronden.
  • Linoleumvloer: Deze vloeren liggen vastgeplakt aan de ondergrond en zijn moeilijk te verwijderen als ze versleten zijn. Vaak trek je de ondergrond stuk. Door de oppervlakte goed te ontvetten en licht op te schuren creëer je een zeer goede ondergrond voor 2 lagen Vinyl Vloercoat. De hechting van deze coating is gegarandeerd. Hiermee kunt u uw oude linoleumvloer weer een nieuw leven inblazen. Zowel kleurloos als dekkende kleuren zijn beide mogelijk. Bij een kleurloze vinylcoat haal je de oude kleuren schakering weer helemaal terug. Hierdoor hoeft u hem ook niet meer in de was te zetten. Dit scheelt een enorm in het onderhoud. Bij de dekkende verf wordt hij volledig in 1 kleur geschilderd, alle kleuren zijn mogelijk. Zie Scanofloor Vinyl Vloercoat.
  • Betonvloer: een betonnen vloer (vaak verzamelnaam) is een erg harde vloer en vaak dicht van structuur. Deze vloeren moeten altijd met een diamantschuurmachine geschuurd of gestraald worden alvorens te schilderen. Het is verstandig om de coating af te stemmen op het eindgebruik van de vloer. 
  • Tegelvloer (glas-, minerale-, emaille- en keramische ondergronden): afhankelijk van wat voor type tegel, kan deze wel of niet geschilderd worden. Er moet altijd een primer gebruikt worden. Geglazuurde tegels moeten met een speciale tegelprimer behandeld worden alvorens afgewerkt te worden met een afwerklaag.
  • Gietvloer: een gietvloer kan na een paar jaar verkleuren of eenvoudig niet meer mooi zijn door bijvoorbeeld beschadigingen. Gietvloeren kunnen weer prima geschilderd worden met Scanofloor Colourcoat. Gietvloer ontvetten en licht schuren en dan in 2 lagen overschilderen in elk gewenste kleur.
  • Bitumen vloeren: bitumen is een vloeistof die voorkomt in ruwe aardolie. Bitumen wordt o.a. gebruikt in dakbedekking en wegen.


Vloerverf en Ondegrond

Wilt u in 1 overzicht zien welke Vloerverf geschikt is voor uw situatie bekijk dan Scanofloor Vloerverf Keuzehulp 

Persoonlijk advies

Heeft u vragen over uw vloerverf project bel dan met Scanofloor-Specialist: 06-26 839 279