• Lorem ipsum

Jeroen is via vrienden bij ons terecht gekomen. Deze vrienden hebben al eerder hun laminaat een nieuwe look gegeven met onze laminaatverf en waren zeer tevreden over het resultaat.

Jeroen gaat veel thuis werken en wilde zijn zolder ombouwen naar kantoor. Het drukke en donkere laminaat was niet naar wens en dus moest daar iets aan gebeuren. Aanvankelijk wilde Jeroen een nieuwe laminaatvloer laten leggen maar na aanraden van vrienden uiteindelijk gekozen voor een coating van Scanofloor. De kosten van het laten aanbrengen van een nieuwe vloer wogen niet op tegen het zelf verven van de laminaatvloer. Het verven van de vloer was immers makkelijk zelf te doen en waarom zou je een vloer die in principe nog goed is weg doen?

Laminaatvloer verven: de uitvoering

Zoals op onderstaande foto's te zien is was de laminaatvloer vrij druk en donker. Om meer rust te creëren in de ruimte heeft Jeroen voor een grijstint gekozen. Na het verven van het laminaat oogt de ruimte tevens groter dan daarvoor.

Jeroen heeft alles zelf gedaan en is begonnen met het compleet leeghalen van de ruimte, stofzuigen en daarna het grondig reinigen van de laminaatvloer met onze kunststofstripper. Deze stap is zeer belangrijk voordat men begint met het verven van de vloer. De kunststofstripper zorgt er namelijk voor dat de verflaag een goede hechting krijgt op het laminaat.

Na het goed behandelen met de kunststofstripper en het laten drogen van de vloer is er begonnen met het licht opschuren met een schuurmachine. Daarna is de vloer nog eenmaal goed stofvrij gemaakt en is de eerste laag vloerverf aangebracht. De volgende dag is de tweede en laatste laag coating aangebracht en het resultaat is op onderstaande foto's te zien.


 


Gekozen kleur

Voor dit project werd gekozen voor een kleur uit de RAL kleurenwaaier

RAL 7000

Pelsgrijs

 


 

Projectinformatie laminaat verven

  • Ondergrond: Laminaatvloer
  • Voorbereiding: Reinigen met Kunststofstripper
  • Lagen: minimaal 2 afwerklagen
  • Afwerklaag: Scanofloor Kunststofcoat (2 lagen)
  • Kleur: RAL 7000 Pelsgrijs
  • Glansgraad: Zijdemat

Gebruikte producten

Scanofloor VloerstripperScanofloor Kunststofstripper
Sterk ontvettende reiniger voor het ontvetten (strippen) van linoleum, vinyl, pvc en waterbestendige vloeren. Ontwikkeld als voorbehandeling voor het gebruik van Kunststofcoat.
Scanofloor ColourcoatScanofloor Kunststofcoat
Is een dekkende vloerverf en biedt uw vloer bescherming. Kunststofcoat is zeer slijtvast, niet vergelend en gebruikt u voor het verven van vloeren van kunststof zoals laminaat, linoleum en vinyl.

 


 

Heeft u toch nog vragen over laminaat verven?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar via telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745.

U kunt ook uw vraag stellen via mail of ons contactformulier. Vragen die via het contactformulier of per email binnenkomen worden doorgaans binnen 24 uur beantwoord. Ons advies verplicht u tot niets!