• Lorem ipsum

Linoleumvloer verven

Een linoleumvloer verven in een woonhuis: veel mensen zouden ze vervangen, maar dit is niet altijd mogelijk. En vooral, het is vaak niet nodig. Met Scanofloor Kunststofcoat schonk de eigenaar van een grote woning in Noord-Nederland de oude linoleumvloeren in zijn woonhuis een nieuw leven. Met een prachtig resultaat.

De eigenaar bewoont met zijn gezin een oud schoolgebouw waarvan een woonhuis is gemaakt. Bij de aankoop lagen er overal linoleumvloeren in. Ze waren echter vuil, verkleurd en op sommige plaatsen ronduit versleten. Alles vervangen was geen optie, mede vanwege de hoge kosten die dit met zich mee zou brengen. Het gezin vroeg advies bij Scanofloor Specialist. Gekozen werd om het linoleum grondig te reinigen en daarna te verven met speciaal hiervoor ontwikkelde vloerverf.

Speciale verf voor linoleum

Linoleum (soms verkocht onder de merknaam Marmoleum) is zeer sterk en gaat bij normaal gebruik tientallen jaren mee. Gebruikssporen zijn echter onvermijdelijk. Linoleum verven is de manier om een linoleumvloer op te frissen. Dit gebeurde bij dit woonhuis in twee stappen.

Scanofloor Kunststofstripper is een krachtige zeep die oude waxlagen verwijdert. Hiermee werd de basis gelegd voor een solide afwerking. De stripper werd gebruikt op dezelfde manier als een gewoon schoonmaakmiddel.

Daarna ging er twee lagen Scanofloor Kunststofcoat overheen. Deze linoleumverf van Scanofloor bestaat uit twee componenten die direct voor gebruik gemengd moeten worden. Het product werd door de bewoners met de roller aangebracht. Tussen de lagen door wachtten ze een dag om de vloerverf te laten drogen. Nu hebben ze een vloer die er als nieuw uitziet en weer jaren mee kan.

De linoleumverf van Scanofloor geeft een bijzonder slijtvaste en sterk hechtende beschermlaag aan kunststof vloeren. Het resultaat is vloeistofdicht en duurzaam. Kunststofcoat is te koop in alle RAL-kleuren. De eigenaren van deze woning gebruikten meerdere kleuren, afhankelijk van de kamer.

Scanofloor Kunststofcoat verwerken is gemakkelijk en een primer is niet nodig. De gunstige prijs maakt het mogelijk om een linoleumvloer een tweede leven te geven, en u een prachtig interieur.

 


Projectinformatie linoleumvloer verven

  • Ondergrond: Linoleumvloer (onbehandeld)
  • Voorbereiding: Grondig reinigen
  • Reiniger: Kunststofstripper
  • Lagen: minimaal 2 afwerklagen
  • Afwerklaag: Scanofloor Kunststofcoat (2 lagen)
  • Glansgraad: Mat

 

Gebruikte producten

Scanofloor VloerstripperScanofloor Kunststofstripper
Sterk ontvettende reiniger voor het ontvetten (strippen) van linoleum, vinyl, pvc en waterbestendige vloeren. Sterk aanbevolen als voorbehandeling voor het gebruik van Kunststofcoat.
Scanofloor ColourcoatScanofloor Kunststofcoat
Is een dekkende vloerverf voor linoleum en biedt uw vloer bescherming. Kunststofcoat is zeer slijtvast, niet vergelend en gebruikt u ook voor het verven van vloeren vanlaminaat, pvc en vinyl.

 


 

Heeft u toch nog vragen over linoleum verven?

De meestgestelde vragen over vloeren verven hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar via telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. U kunt ook uw vraag stellen via mail of ons contactformulier. Vragen die via het contactformulier of per email binnenkomen worden doorgaans binnen 24 uur beantwoord. Ons advies verplicht u tot niets!