klantenservice

Vloerverf verwerkingscondities

Vloerverf verwerkingscondities

De wijze van verwerking en de verwerkingscondities zijn twee heel verschillende zaken. Bij de ene praten we over de daadwerkelijke uitvoering bij de andere praten we over de omstandigheden (condities) waarin die uitvoering plaatsvindt.

De condities zijn van grote invloed op de vloerverf applicatie. Een te hoge temperatuur kan ervoor zorgen dat de vloerverf te snel droogt, niet goed hecht ed. Een te lage temperatuur zorgt er o.a. voor dat de vloerverf niet goed uitvloeit, slecht te verwerken is en bijna niet droogt. Bij vloeren met een vloerverwarming moet de verwarming bijvoorbeeld altijd uitgeschakeld zijn tijdens het schilderen van de vloer. 12 uur na het schilderen kan de verwarming weer aangezet worden.

Een te vochtige omgeving kan ook direct invloed hebben op de hechting. Over het algemeen is het goed mogelijk om in Nederland in zowel de zomer als de winter, binnen en buiten de vloer te behandelen met vloerverf (extremen uitgesloten). De minimale omgevingstemperatuur is 10 graden voor het aanbrengen van een vloercoating (uitzonderingen daar gelaten).

Heeft u vragen over uw vloerverf project bel dan met Scanofloor-Specialist: 06-26 839 279