• Lorem ipsum

Vinylvloeren verven

Alles wat u wilt weten over vinylvloer verven. Vinylvloer verven wordt nu nog gemakkelijker met deze tips en deze vloerverf producten!
Hier leest u alles wat u moet weten over een vinylvloer verven. 

 

Wat is een vinylvloer?

Een vinylvloer is gemaakt van PVC (polyvinylchloride) materiaal. Het is duurzaam, waterbestendig en gemakkelijk te onderhouden. Vinylvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende patronen, kleuren en texturen, waardoor ze geschikt zijn voor diverse interieurstijlen. Ze bieden een comfortabele en veerkrachtige ondergrond, wat resulteert in verminderde druk op de gewrichten tijdens het lopen. Vinylvloeren zijn ook geluiddempend en kunnen warmte vasthouden, waardoor ze ideaal zijn voor kamers zoals de slaapkamer of woonkamer. 

 

Wat zijn de voordelen van een vinylvoer?

  • Vinylvloer is zeer duurzaam en bestand tegen slijtage, krassen en vlekken.
  • Vinylvloeren zijn waterbestendig, wat betekent dat ze bestand zijn tegen vocht. 
  • Eenvoudig te onderhouden. Ze vereisen geen ingewikkelde reinigingsprocedures en kunnen gemakkelijk worden schoongemaakt met een stofzuiger of een vochtige dweil. 
  • Een vinylvloer biedt een comfortabele ondergrond om op te lopen, dankzij hun veerkrachtige eigenschappen. Ze absorberen ook geluid, waardoor ze bijdragen aan een rustigere en meer geluidsarme omgeving in huis.

 

Wat zijn de nadelen van een vinylvloer?

  • Een vinylvloer is gevoelig voor krassen, vooral bij het gebruik van scherpe voorwerpen of bij slechte kwaliteit vinyl
  • Vinylvloeren zijn niet uv-bestendig en kunnen na verloop van tijd verkleuren bij blootstelling aan direct zonlicht.
  • Bij beschadiging is een vinylvloer niet of moeilijk te repareren.Kan ik mijn vinylvloer gelijk verven?

Vinylvloeren worden traditioneel in conditie gehouden met een waslaag. Dat is goed voor de vloer, maar niet handig als u het vinylvloer wilt verven. Verf hecht namelijk niet goed op was. Schoonmaken met Scanofloor Kunststofstripper voor u gaat verven is daarom essentieel. U verdunt het volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat het even intrekken en dweilt na met koud water. Het resultaat is letterlijk voelbaar. Voelt het vinyl toch nog vet aan, kunt u de behandeling herhalen.

 

Met welke vloerverf moet ik mijn vinylvloer verven?

Kunststofvloeren zoals vloeren van vinyl en linoleum hebben een totaal andere samenstelling dan steen, beton of hout. Ze zijn flexibeler, maar kunnen ook scheuren. Dit stelt bijzondere eisen aan de vloerverf. Scanofloor heeft daarom een eigen vloerverf voor vinyl ontwikkeld: Scanofloor Kunststofcoat

 

Is een vinylvloer na verven vloeistofdicht?

Scanofloor Vinyl Vloercoat is een gegarandeerd vloeistofdichte vloerverf: water of andere vloeistoffen dringen er dus niet door. Valt er een kop koffie op de vloer? Gewoon even opdweilen en het is in orde. Ook is deze vloerverf bestand tegen UV-licht. De kleuren blijven dus lang mooi. Nog een bijkomend voordeel: Scanofloor Kunststofcoat kan worden aangebracht op vloeren met vloerverwarming.

 

Hoe kan ik het beste mijn vinylvloer onderhouden?

Vinylvloeren onderhouden is gemakkelijk. Helaas ook zo gemakkelijk dat mensen het weleens vergeten. Het juiste onderhoud zorgt ervoor dat uw vinyl lang in conditie blijft. Gewoon regelmatig stofzuigen en wekelijks even dweilen en u bent er al. Eens per jaar kunt u de vloer extra grondig reinigen met Scanofloor Cleaner, een biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel geschikt voor vloeren die met vloerverf zijn behandeld. Op die manier hebt u extra lang plezier van uw geverfde vinylvloer.

 


 

Hoe pak ik vinylvloer verven aan?

Het verven van een vinylvloer is niet moeilijk en kan door iedereen worden uitgevoerd. In die zin is het een klus als elke andere verfklus. Natuurlijk moet u wel de instructies volgen. Zo pakt u het aan.

Vinylvloer voorbehandeling

Voordat u begint met het verven van uw vinylvloer, zijn er een paar belangrijke stappen die u moet volgen. Ten eerste moet u de waslaag van de vloer verwijderen. Daarnaast is het essentieel om het oppervlak grondig schoon te maken en te ontvetten. Het gebruik van een Kunststofstripper wordt aanbevolen voor deze taak. Als u deze stappen overslaat, bestaat het risico dat de vloerverf niet goed hecht. Reinigen, ontvetten en stofvrij maken is altijd de eerste stap met Kunststofstripper (ontwikkeld voor linoleum en vinyl).

Vinylvloer schuren

Daarnaast raden we aan om de vloer lichtjes op te schuren. Probeer echter niet te hard te schuren en gebruik schuurpapier met korrel 240. Zorg ervoor dat u na het schuren alles goed afspoelt met water en dat de vloer volledig droog is voordat u begint met verven.

 

Vinylvloer verven

Brengt u de verf aan op een eerder behandelde gietvloer, is een primer niet nodig. Bij kunststofvloeren van laminaat, linoleum en vinyl is dit meestal niet nodig. Twee afwerkingslagen geven het sterkste en beste resultaat. Zorg voor voldoende droogtijd tussen de twee lagen. De instructies bij de verf vertellen u hoe lang u moet wachten.

 

Vinylvloer droogtijd

De droogtijd van vloerverf is verschillend per product. De meeste 2-componenten vloerverf is na een dag beloopbaar maar pas op volle sterkte na 5 tot 7 dagen drogen. Wees voorzichtig met de vloer en dek in deze periode de vloer niet af met zeil of een stucloper!

TIP!

Een nuttige tip is om de vloerverwarming 24 uur voor het verven uit te zetten. Dit helpt ervoor te zorgen dat de vloer volledig is afgekoeld en klaar is voor het verfproces. Plaats viltjes onder tafels en stoelen. Dit voorkomt vegen en pootafdrukken. 

 Aanbevolen producten voor het verven van een vinylvloer

  • Kunststofstripper (Sterk ontvettende reiniger voor het ontvetten (strippen) kunststofvloeren) 
  • Kunststofcoat (dekkende 2K vloerverf voor kunststofvloeren)

 


 

 

Heeft u toch nog vragen over vinylvloer verven?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. Of stel uw vraag via Mail of ons Contactformulier. Ons advies verplicht u tot niets!