• Lorem ipsum

Het kan zijn dat u per ongeluk een verkeerde bestelling heeft geplaats, dat u verf over heeft of dat uw bestelling beschadigd is aangekomen. Op deze pagina kunt u lezen wanneer en hoe u uw bestelling kunt retourneren.

 

Welke producten kan ik retourneren en hoe werkt dat?

Voor producten zoals transparante verf en verfbenodigdheden heeft u een afkoelingsperiode van 14 dagen, ingaande op de dag van ontvangst. Binnen deze periode dient u ons over de gewenste retourzending te informeren via ons contactformulier, e-mail of via ons herroepingsformulier. U heeft vanaf het moment van de retourmelding nog 14 dagen de tijd om het product terug te zenden.

Bij een retourzending draagt u als klant de kosten van het terugzenden van het product. Het product kan alleen geretourneerd worden mits het in oorspronkelijke, ongebruikte en onbeschadigde staat door ons wordt ontvangen.

 

Welke producten kan ik niet retourneren?

Verf die op kleur gemengd is kan niet worden geruild of geretourneerd. Dit is omdat de op kleur bestelde verf speciaal voor u is aangemaakt op het moment van bestellen. Als het bestelde product u in een beschadigde of niet-oorspronkelijke staat heeft bereikt, of in een andere dan de bestelde kleur, kan het uiteraard wel geretourneerd worden.

 

Ik heb bij u bestelde verf over, of niet nodig. Kan ik deze terugsturen?

Alleen primers en transparante verf kunnen worden geretourneerd, mits het blik ongeopend en onbeschadigd is. Gedeukte blikken, blikken die zijn geopend en verf op kleur worden niet teruggenomen. Alle retouren moeten vooraf bij ons worden gemeld. De kosten voor een retourzending zijn voor rekening van de klant, tenzij anders afgesproken.

 

Mijn bestelling is beschadigd aangekomen, wat nu?

Wordt een product door de koerier beschadigd aangeboden dan dient u deze niet te accepteren. Wij vragen u dit dan direct bij ons te melden. Heeft u de bestelling beschadigd ontvangen, dan vragen we u ook om direct contact met ons op te nemen via email of ons contactformulier.

 

Welk bedrag krijg ik vergoed?

Wij vergoeden het aankoopbedrag van de geretourneerde producten. Als de gehele order geretourneerd wordt vergoeden we tevens de eventuele leveringskosten die door ons in rekening gebracht zijn bij de bestelling. Als u heeft gekozen voor een duurdere methode van levering dan de goedkoopste standaardlevering, zijn wij niet verplicht de bijkomende kosten voor de duurdere methode terug te betalen.

 

Wanneer wordt de terugbetaling gedaan?

Zodra wij de producten retour hebben ontvangen zullen wij binnen 14 dagen na ontvangst het terug te betalen bedrag overmaken naar hetzelfde betaalmiddel dat u heeft gebruikt bij de bestelling, tenzij anders is overeengekomen. De terugbetaling is kosteloos.

 

Wat is het retouradres?

Het retouradres is:
Scanofloor-Specialist 
Prinsenweide 79
7317 BC Apeldoorn

Graag bij de retourzending de pakbon toevoegen!

Let op! Alle verf speciaal op kleur gemaakt kan niet geruild worden.


 

Heeft u toch nog vragen?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. U kunt ook uw vraag stellen via Mail of ons Contactformulier. Vragen die via het contactformulier of per email binnenkomen worden doorgaans binnen 24 uur beantwoord. Ons advies verplicht u tot niets!