• Lorem ipsum

Laminaat verven

Laminaat verven: is dat wel mogelijk?

Deze vraag krijgen we vaak van klanten voorgelegd, zo ook van Nienke die contact opnam met Scanofloor-Specialist voor advies. Het komt voor dat verfwinkeliers afraden om laminaat te verven. Ook op het Internet worden veel tegenstrijdige berichten geplaatst over het wel of niet verven van laminaat. Dat verwart.

Om kort en bondig te zijn: laminaat kan worden geverfd! Het eindresultaat ziet u op de foto. U moet wel de juiste vloerverf gebruiken en de vloer vooraf goed ontvetten en reinigen. Gewone betonverf of acrylverf is ongeschikt voor laminaat en andere kunststof oppervlakken; zulke verf hecht niet goed. Maar gelukkig heeft Scanofloor een alternatief, een product met al jaren trouwe fans.

Waarom kunststofcoat werkt

Laminaat is geperst plaatmateriaal met een kunststof toplaag. Vanwege de gladde structuur hechten de meeste verfsoorten niet goed op kunststof. Speciaal voor het verven van kunststof (laminaat, linoleum, pvc en vinyl) heeft Scanofloor een slijtvaste en flexibele 2 componenten vloerverf (polyurethaan) ontwikkeld, Scanofloor Kunststofcoat

Hechting, slijtvast- en kleurvastheid waren uitgangswaarden bij de ontwikkeling van deze verf, waar in een later stadium twee oplopende glansgraden (mat en zijdemat) aan werden toegevoegd om aan de wensen van de klant te kunnen voldoen. Scanofloor Kunststofcoat vergeelt niet en is dus bijzonder kleurvast. Ook is de hechting zeer goed.

Laminaat verven: de uitvoering

In het appartement van Nienke lag een oude laminaatvloer. De kosten om deze te vervangen zou neerkomen op zo’n €15 tot €40 per m2. Kijkende naar deze kosten en de hoeveelheid werk die het vervangen met zich mee zou brengen, was de beslissing snel gemaakt om te gaan voor het verven van de vloer. 

Voordat aan het verven van de laminaatvloer kon worden begonnen dient de vloer eerst te zijn ontvet, geschuurd en stofvrij gezogen. Dit is altijd belangrijk bij het verven van vloeren, maar bij het opknappen van laminaat en andere kunststof nog meer. Het ontvetten kan worden gedaan met Kunststofstripper. Dit is een sterk ontvettende reiniger voor het ontvetten (ook strippen genoemd) van kunststofvloeren.

Het reinigen gebeurde eenvoudig met een dweil en een emmer water, het schuren heeft Nienke machinaal gedaan met een vlakschuurmachine. Na het stofvrij zuigen zijn er twee lagen Scanofloor Kunststofcoat aangebracht met een 2 componenten roller. Tussen de lagen zat een dag droogtijd.

 


Gekozen kleur

Voor dit project werd gekozen voor een kleur uit de RAL kleurenwaaier

RAL 7035

Lichtgrijs

 


 

Projectinformatie laminaat verven

  • Ondergrond: Laminaatvloer
  • Voorbereiding: Reinigen met Kunststofstripper
  • Lagen: minimaal 2 afwerklagen
  • Afwerklaag: Scanofloor Kunststofcoat (2 lagen)
  • Kleur: RAL 7035 Lichtgrijs
  • Glansgraad: Zijdemat

Gebruikte producten

Scanofloor VloerstripperScanofloor Kunststofstripper
Sterk ontvettende reiniger voor het ontvetten (strippen) van linoleum, vinyl, pvc en waterbestendige vloeren. Ontwikkeld als voorbehandeling voor het gebruik van Kunststofcoat.
Scanofloor ColourcoatScanofloor Kunststofcoat
Is een dekkende vloerverf en biedt uw vloer bescherming. Kunststofcoat is zeer slijtvast, niet vergelend en gebruikt u voor het verven van vloeren van kunststof zoals laminaat, linoleum en vinyl.

 


 

Heeft u toch nog vragen over laminaat verven?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar via telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745.

U kunt ook uw vraag stellen via mail of ons contactformulier. Vragen die via het contactformulier of per email binnenkomen worden doorgaans binnen 24 uur beantwoord. Ons advies verplicht u tot niets!