• Lorem ipsum

Laminaat verven

Laminaat verven met vloerverf: is dat wel mogelijk? Deze vraag krijgen we vaak van klanten voorgelegd, zo ook van Nienke die contact opnam met Scanofloor-Specialist voor advies. 

Er worden veel tegenstrijdige berichten geplaatst op het internet over het wel of niet verven van laminaat, liet Nienke ons weten. Ze gaf aan haar laminaatvloer te willen verven maar wilde vooraf zekerheid over de kans van slagen. Om kort en bondig te zijn: laminaat kan worden geverfd! Het eindresultaat ziet u op de foto. U moet wel de juiste verf gebruiken en de vloer vooraf goed reinigen.

 

Laminaatvloer opknappen, kan dat?

Laminaat is geperst plaatmateriaal met een kunststof toplaag. Vanwege de gladde structuur hechten de meeste verfsoorten niet goed op kunststof. Speciaal voor het verven van kunststof (laminaat, linoleum en vinyl) heeft Scanofloor een slijtvaste en flexibele 2 componenten vloerverf (polyurethaan) ontwikkeld, Scanofloor Vinyl Vloercoat

Hechting, slijtvast- en kleurvastheid waren uitgangswaarden bij de ontwikkeling van de verf, waar in een later stadium drie oplopende glansgraden (mat, zijdemat en zijdeglans) aan werden toegevoegd om aan de wensen van de klant te kunnen voldoen.

 

Kostenafweging laminaat verven. 

In het appartement van de Nienke lag een oude laminaatvloer. De kosten om deze te vervangen zou neerkomen op zo’n € 12-35 euro per m2. Kijkende naar de kosten en de hoeveelheid werk die het vervangen met zich mee zou brengen, was de beslissing snel gemaakt om te gaan voor het verven van de vloer. 

 

Er zijn goede redenen om een laminaatvloer te verven:

  • Laminaat vervangen kost veel tijd, moeite en gedoe. Verven gaat veel sneller en gemakkelijker.
  • Door de onbeperkte keuze aan kleuren kunt u uw vloer precies het uiterlijk geven dat u wenst.

 

Voordat aan het verven van de laminaatvloer kon worden begonnen is de vloer eerst ontvet, geschuurd en stofvrij gezogen. Dit is altijd belangrijk bij het verven van vloeren, maar bij het opknappen van laminaat en andere kunststof nog meer.

Het ontvetten kan worden gedaan met Inno Coatings Ontvetter. Professionele vloerzeep zoals deze zorgt voor een betere hechting doordat alle vettigheden worden verwijderd en niet worden mee geschuurd.

Het reinigen gebeurde eenvoudig m.b.v. een dweil en een emmer water, het schuren heeft Nienke machinaal gedaan met een vlakschuurmachine. Na het stofvrij zuigen zijn er twee lagen Scanofloor Vinyl Vloercoat aangebracht met een 2 componenten roller. Tussen de lagen zat een dag droogtijd, tussendoor is niet geschuurd (binnen 72 uur is dit niet nodig).

 

Gebruikte producten

Ontvetter
Een zeer sterk ontvettend multifunctionele zeep. Deze ontvetter lost vet op in plaats van het te verplaatsen, zoals veel andere reinigers. Het beste middel voor het reinigen en ontvetten van te verven/coaten ondergronden, zowel binnen als buiten.

Scanofloor Vinylcoat
Is een dekkende vloerverf en biedt uw vloer bescherming. Vinyl Vloercoat is zeer slijtvast, niet vergelend en gebruikt u voor het verven van vloeren en wanden van o.a. laminaat, linoleum en vinyl.

 


Heeft u toch nog vragen?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. U kunt ook uw vraag stellen via Mail of ons Contactformulier. Vragen die via het contactformulier of per email binnenkomen worden doorgaans binnen 24 uur beantwoord. Ons advies verplicht u tot niets!