• Lorem ipsum

Cementvloer verven

Voor een project in Amsterdam werd Scanofloor-Specialist benaderd voor advies en het leveren van vloerverf. Het betrof een woonkamer (voorheen een carport) van 25 m2 met een cementdekvloer.

De cementdekvloer was voorzien van vloerverwarming en behandeld met 1 laag epoxy primer. De epoxy primer was bedoeld als afwerklaag maar zag er vanwege de hoge glansgraad niet mooi uit, zo vertelde de klant (tevens verkleuren epoxy coatings onder blootstelling aan uv-licht en warmte en zijn daarom minder goed geschikt als afwerklaag op vloeren met vloerverwarming).

Daarnaast wilde de klant de vloer een kleur geven met een matte uitstraling.

Voor het verven van de cementdekvloer in kleur adviseerde Scanofloor-Specialist om Scanofloor Colourcoat te gebruiken. Scanofloor Colourcoat is een slijtvaste 2 componenten vloerverf (polyurethaan) welke niet vergeelt boven de verwarmingsbuizen. De vloerverf is vloeistofdicht, chemisch resistent en leverbaar in mat, zijde- en halfglans. U kunt de verf in alle RAL en NCS kleuren laten mengen.

Na het kiezen van de kleur (RAL 7038 - agaatgrijs) is de klant gestart met het schuren van de epoxy primer. Na het stofvrij maken is de vloerverf verspreid met een rubber wisser en na gerold met een 2 componenten roller. Zo werd een strak en naadloos eindresultaat bereikt.

Rubber spackmes bij de gamma (afdeling tegelzetten en toebehoren) werkt enorm goed voor het verspreiden van de vloerverf.

Voor het verven van een cementdekvloer is het van belang dat de vloerverwarming op een lage stand of uit wordt gezet, zo hard de coating niet snel uit. De verwarming kan na de volledige uitharding van de coating (7 dagen) weer worden aangezet.Gebruikte producten

Scanofloor Colourcoat
Dekkende vloerverf (betonverf) voor o.a. beton, anhydriet, gietvloeren, hout, tegels en natuursteen. Slijtvast, waterdicht, niet vergelend, hittebestendig. Ook voor vloeren met vloerverwarming. Voorbehandeling met primer veelal aanbevolen.


Gekozen kleur

RAL 7038
Agaatgrijs

 


Heeft u toch nog vragen?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. U kunt ook uw vraag stellen via Mail of ons Contactformulier. Vragen die via het contactformulier of per email binnenkomen worden doorgaans binnen 24 uur beantwoord. Ons advies verplicht u tot niets!