• Lorem ipsum

Cementvloer verven

Wij kregen regelmatig vragen van klanten die een cementdekvloer met vloerverwarming willen verven. Ze willen dan vooral weten of dit veilig kan. Immers, de vloerverf moet bestand zijn tegen warmte. Veel soorten betonverf gaan op den duur verkleuren door warmte en zonlicht. De buizen van de vloerverwarming kunnen zelfs verkleuring geven in de coating. Gelukkig heeft Scanofloor vloerverf die wel om kan gaan met cementdekvloeren met vloerverwarming.

Verf voor vloer met vloerverwarming

Voor een project in Amsterdam werd Scanofloor Specialist benaderd voor advies en het leveren van vloerverf. Het betrof een woonkamer (voorheen een carport) van 25 m2 met een cementdekvloer. De cementdekvloer was voorzien van vloerverwarming en behandeld met 1 laag epoxy primer. De epoxy primer was bedoeld als afwerklaag maar zag er vanwege de hoge glansgraad niet mooi uit, zo vertelde de klant. Daarnaast wilde de klant de vloer een kleur geven met een matte uitstraling.

Voor het verven van de cementdekvloer in kleur adviseerde Scanofloor Specialist om Scanofloor Colourcoat 2K te gebruiken. Dit is een slijtvaste 2 componenten vloerverf (op basis van polyurethaan) die niet vergeelt of verkleurt boven de verwarmingsbuizen. De vloerverf is vloeistofdicht, chemisch resistent en leverbaar in zijdemat. De verf kan in alle RAL en NCS kleuren worden gemengd.

Cementdekvloer met vloerverwarming verven

Na het kiezen van de kleur startte de klant met het schuren van de epoxy primer. Na het stofvrij maken werd de vloerverf verspreid met een rubber wisser en uitgerold met een 2-componentenroller. Zo werd een strak en naadloos eindresultaat bereikt.

De klant nam ook onze tip ter harte over de vloerverwarming. Voor het verven van een cementdekvloer is het van belang dat de vloerverwarming uit wordt gezet. Zo hardt de coating niet snel uit. De verwarming kan na de volledige uitharding van de coating (7 dagen) weer worden aangezet.


Gekozen kleur

Voor dit project werd gekozen voor een kleur uit de RAL kleurenwaaier

RAL 7038

Agaatgrijs

 


 

Projectinformatie cementdekvloer met vloerverwarming

  • Ondergrond: Cementdekvloer
  • Voorbereiding: Schuren
  • Lagen: minimaal 2 afwerklagen
  • Afwerklaag: Scanofloor Colourcoat 2K
  • Kleur: RAL 7038 Agaatgrijs
  • Glansgraad: ZijdematGebruikte producten

Scanofloor ColourcoatScanofloor Colourcoat 2K
Dekkende vloerverf (betonverf) voor o.a. beton, anhydriet, gietvloeren, hout, tegels en natuursteen. Slijtvast, waterdicht, niet vergelend, hittebestendig. Voorbehandeling met Scanofloor Tegelprimer vereist. 

 


 

Heeft u toch nog vragen?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. U kunt ook uw vraag stellen via Mail of ons Contactformulier. Vragen die via het contactformulier of per email binnenkomen worden doorgaans binnen 24 uur beantwoord. Ons advies verplicht u tot niets!