klantenservice

Uw cementdekvloer verven met Scanofloor vloerverf

Uw cementdekvloer verven met Scanofloor vloerverf

Voor een project in Amsterdam werd Scanofloor-Specialist benaderd voor advies en het leveren van vloerverf. Het betrof een woonkamer (voorheen een carport) van 25 m2 met een cementdekvloer.

De cementdekvloer was voorzien van vloerverwarming en behandeld met 1 laag epoxy primer. De epoxy primer was bedoelt als afwerklaag maar zag er vanwege de hoge glansgraad niet mooi uit, zo vertelde de klant (tevens verkleuren epoxy coatings onder blootstelling aan uv-licht en warmte en zijn daarom minder goed geschikt als afwerklaag op vloeren met vloerverwarming).

Daarnaast wilde de klant de vloer een kleur geven met een matte uitstraling.

Vloerverf voor de cementdekvloer met vloerverwarming

Voor het verven van de cementdekvloer in kleur adviseerde Scanofloor-Specialist om Scanofloor Colourcoat te gebruiken. Scanofloor Colourcoat is een slijtvaste 2 componenten vloerverf (polyurethaan) welke niet vergeelt boven de verwarmingsbuizen. De vloerverf is vloeistofdicht, chemisch resistent en leverbaar in mat, zijde- en halfglans. U kunt de verf in alle RAL en NCS kleuren laten mengen.

Aanbevolen producten

Werkwijze

Na het kiezen van de kleur (RAL 7038 - agaatgrijs) is de klant gestart met het schuren van de epoxy primer. Na het stofvrij maken is de vloerverf verspreid met een rubber wisser en na gerold met een 2 componenten roller. Zo werd een strak en naadloos eindresultaat bereikt.

Tip van de klant

Rubber spackmes bij de gamma (afdeling tegelzetten en toebehoren) werkt enorm goed voor het verspreiden van de vloerverf.

Vloerverwarming uit

Voor het verven is het van belang dat de vloerverwarming op een lage stand of uit wordt gezet, zo hard de coating niet snel uit. De verwarming kan na de volledige uitharding van de coating (7 dagen) weer worden aangezet.

Projectinformatie

  • Vloer: 25 m2 cementdekvloer met vloerverwarming en epoxy laag
  • Vloerverf: 6 kg Scanofloor Colourcoat
  • Aantal lagen: 2
  • Glansgraad: mat
  • Kleur: RAL 7038 - agaatgrijs

Werkwijze

  • Vloerverwarming uit
  • De vloer schuren en stofvrij maken
  • 2 lagen aanbrengen met rubber wisser en na rollen met 2 componenten roller

Wat hebt u nodig?

U kunt deze producten rechtstreeks bestellen in onze webshop. Volg gewoon bovenstaande links.

Wilt u advies bij het verven van uw cementdekvloer? Onze medewerkers staan u graag te woord!