• Lorem ipsum

Voor een project in Amsterdam werd Scanofloor-Specialist benaderd voor advies en het leveren van vloerverf. Het betrof een woonkamer (voorheen een carport) van 25 m2 met een cementdekvloer.

De cementdekvloer was voorzien van vloerverwarming en behandeld met 1 laag epoxy primer. De epoxy primer was bedoeld als afwerklaag maar zag er vanwege de hoge glansgraad niet mooi uit, zo vertelde de klant (tevens verkleuren epoxy coatings onder blootstelling aan uv-licht en warmte en zijn daarom minder goed geschikt als afwerklaag op vloeren met vloerverwarming).

Daarnaast wilde de klant de vloer een kleur geven met een matte uitstraling.

Vloerverf voor de cementdekvloer met vloerverwarming

Voor het verven van de cementdekvloer in kleur adviseerde Scanofloor-Specialist om Scanofloor Colourcoat te gebruiken. Scanofloor Colourcoat is een slijtvaste 2 componenten vloerverf (polyurethaan) welke niet vergeelt boven de verwarmingsbuizen. De vloerverf is vloeistofdicht, chemisch resistent en leverbaar in mat, zijde- en halfglans. U kunt de verf in alle RAL en NCS kleuren laten mengen.

Aanbevolen producten

Scanofloor Uniprimer

Uni staat voor universeel. Deze primer is dan ook geschikt voor haast alle ondergronden, waaronder cementdekvloeren. Uniprimer is dampdoorlatend - heel belangrijk bij zandcement - en geeft een sterke hechting aan de toplaag. U brengt hiervan 1 laag aan.

Scanofloor Colourcoat

Slijtvaste, hoogwaardige vloercoating op basis van polyurethaan. Twee componenten die voor gebruik moeten worden gemengd. Bestand tegen hitte en UV-licht. Wordt het meest toegepast op cementdekvloeren in woningen en andere leefruimten. Leverbaar in haast alle RAL- en NCS-kleuren.

Werkwijze cementdekvloer verven

Na het kiezen van de kleur (RAL 7038 - agaatgrijs) is de klant gestart met het schuren van de epoxy primer. Na het stofvrij maken is de vloerverf verspreid met een rubber wisser en na gerold met een 2 componenten roller. Zo werd een strak en naadloos eindresultaat bereikt.

Tip van de klant

Rubber spackmes bij de gamma (afdeling tegelzetten en toebehoren) werkt enorm goed voor het verspreiden van de vloerverf.

Vloerverwarming uit

Voor het verven van een cementdekvloer is het van belang dat de vloerverwarming op een lage stand of uit wordt gezet, zo hard de coating niet snel uit. De verwarming kan na de volledige uitharding van de coating (7 dagen) weer worden aangezet.

Projectinformatie

  • Vloer: 25 m2 cementdekvloer met vloerverwarming en epoxy laag
  • Vloerverf: 6 kg Scanofloor Colourcoat
  • Aantal lagen: 2
  • Glansgraad: mat
  • Kleur: RAL 7038 - agaatgrijs

Werkwijze

  • Vloerverwarming uit
  • De vloer schuren en stofvrij maken
  • 2 lagen aanbrengen, uitrollen met 2 componenten-vachtroller

Wat hebt u nodig?

U kunt deze producten rechtstreeks bestellen in onze webshop. Volg gewoon bovenstaande links.

Wilt u advies bij het verven van uw cementdekvloer? Onze medewerkers staan u graag te woord!

 
Uw cementdekvloer verven met Scanofloor vloerverf