• Lorem ipsum

Linoleumvloer verven

Linoleum schilderen met vloerverf is een geweldige manier om een vloer op te frissen. Dat bleek bij deze  woning in Apeldoorn, waarvan de oude linoleumvloer een opknapbeurt kreeg met een laag grijze vloerverf van Scanofloor. 

Linoleum wordt soms geassocieerd met vroeger, maar is nog altijd een populaire soort vloerbedekking. Niet alleen in bedrijven, maar ook bij mensen thuis komen we het vaak tegen. Linoleum is sterk, duurzaam en gemakkelijk in onderhoud. Een nieuwe kunststofvloer heeft geen verf nodig, maar voor wie een woning koopt met een oude vloer is linoleum schilderen zeker een optie.

Veel linoleumvloeren hebben een druk patroon met veel kleuren. Niet iedereen houdt daarvan. Dat gold ook voor de kopers van dit huis in Apeldoorn. De vloerbedekking was nog in goede staat en jaren bruikbaar, maar de bewoners hielden niet van het motief. Ze zagen liever een effen kleur. Aan de vloer vervangen dachten ze helemaal niet. Dat zou de ondervloer mogelijk beschadigen. Linoleum vervangen is daarnaast erg kostbaar en brengt een hoop gedoe met zich mee.

Linoleum schilderen met kunststofcoat

Zou linoleum schilderen een optie zijn? De eigenaren namen contact op met Scanofloor Specialist omdat Scanofloor een van de weinige verfmerken is die hiervoor een oplossing heeft. Uiteindelijk kozen ze op ons advies voor Scanofloor Kunststofcoat. Deze vloerverf is ontwikkeld voor het gebruik op kunststof zoals pvc, vinyl, laminaat en linoleum. Kunststofcoat is te koop in alle mogelijke RAL-kleuren, dus u kunt eindeloos variëren. Een groot voordeel van deze verf op PU-basis is dat ze niet verkleurt door zonlicht en warmte. De eigenaren van deze woning kozen voor signaalwit en konden dus zeker zijn dat de vloer ook wit blijft.

Het linoleum schilderen ging eenvoudig, merkten de bewoners. Eerst moesten ze de vloer grondig reinigen. Wij raden Scanofloor Kunststofstripper aan, een krachtige ontvetter die met name op linoleum en andere kunststofvloeren zijn mannetje staat. Ook de klant gebruikte deze stripper. Toen de vloer schoon was en licht opgeschuurd, brachten ze twee lagen Kunststofcoat aan. Het eindresultaat zag er als nieuw uit!

 


Gekozen kleur

Voor dit project werd gekozen voor een kleur uit de RAL kleurenwaaier

RAL 9003

Signaalwit

 


Projectinformatie linoleum schilderen

  • Ondergrond: Linoleumvloer (onbehandeld)
  • Voorbereiding: Grondig reinigen
  • Reiniger: Kunststofstripper
  • Lagen: minimaal 2 afwerklagen
  • Afwerklaag: Scanofloor Kunststofcoat (2 lagen)
  • Glansgraad: Mat

 

Gebruikte producten

Scanofloor VloerstripperScanofloor Kunststofstripper
Sterk ontvettende reiniger voor het ontvetten (strippen) van linoleum, vinyl, pvc en waterbestendige vloeren. Aanbevolen om te gebruiken als voorbehandeling voor het gebruik van Kunststofcoat.
Scanofloor ColourcoatScanofloor Kunststofcoat
Is een dekkende vloerverf en biedt uw vloer bescherming. Kunststofcoat is zeer slijtvast, niet vergelend en gebruikt u voor het verven van vloeren en wanden van o.a. laminaat, linoleum en vinyl.

 


 

Heeft u toch nog vragen over linoleum schilderen?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. U kunt ook uw vraag stellen via mail of ons contactformulier. Vragen die via het contactformulier of per email binnenkomen worden doorgaans binnen 24 uur beantwoord. Ons advies verplicht u tot niets!