• Lorem ipsum

Plavuizen verven

Oude plavuizen verven met vloerverf: het kan én ziet er prachtig uit. Dat bewijst de ervaring van een gezin in Den Bosch dat onze hulp inriep. Scanofloor Specialist adviseerde de klant om deze plavuizenvloer te schilderen met een duurzame 2-componentenverf.

De donkerbruine tegelvloer in de hal van de woning was vroeger modern, maar zag er intussen ouderwets uit. Vervangen van tegels is een lastige, tijdrovende klus én kostbaar, dus koos de familie voor verven met vloercoating. Dat gaat snel en is een stuk goedkoper dan een compleet nieuwe vloer, was de redenering. En dat bleek ook uit de praktijk.

Gekozen werd voor een laag primer en afwerking met twee lagen Scanofloor Colourcoat 2K in de kleur RAL 8022. In totaal werd er twee lagen vloerverf op de 15 m2 grote vloer aangebracht. De familie voerde het werk zelf uit. Het hele gezin is trots op het resultaat en stuurde ons spontaan deze foto's.

Duurzaam plavuizen verven

Het succes van plavuizen verven staat en valt bij de keuze van de primer. Deze is namelijk essentieel voor de hechting. Bij het kiezen van een primer voor plavuizen zijn er twee mogelijkheden: Scanofloor Tegelprimer (voor niet-poreuze tegels) of Scanofloor Clearprimer (voor poreuze plavuizen). Bij het gebruik van de Tegelprimer is belangrijk deze flinterdun aan te brengen, en vervolgens binnen een uur de eerste eindlaag van de verf erop te zetten. Anders hecht de primer niet meer. Hebt u hierover gericht advies nodig, mag u ons altijd bellen!

Voor de afwerking is de duurzame Scanofloor Colourcoat 2K een vanzelfsprekende keuze. Deze kleurvaste 2-componentenverf vergeelt niet door overvloedig zonlicht en gaat heel lang mee. Het is een van de oudste en meestgewaardeerde producten uit de Scanofloor-stal. Bij het schilderen van tegels zoals plavuizen staat deze verf op PU-basis altijd zijn mannetje.

Op de foto's hieronder ziet u precies hoe de tegelvloer was voor het verven, en hoe ze werd na de behandeling met onze vloerverf.

Plavuizen verven met vloerverf - Voor en na

 


Gekozen kleur

Voor dit project werd gekozen voor een kleur uit de RAL kleurenwaaier

RAL 8022

Zwartbruin

 


 

Projectinformatie plavuizen verven

  • Ondergrond: Plavuizen
  • Voorbereiding: Reinigen met Cleaner, dan 1 laag Tegelprimer
  • Lagen: minimaal 2 afwerklagen
  • Afwerklaag: Scanofloor Colourcoat 2K (2 lagen)
  • Kleur: RAL 8022 zwartbruin
  • Glansgraad: ZijdematGebruikte producten

Scanofloor TegelprimerScanofloor Tegelprimer
Voor niet-poreuze, harde, geglazuurde tegels is dit de enige primer. Let op: deze primer moet heel dun met een doek worden aangebracht, en binnen 2 uur overgeschilderd zijn. 
Scanofloor ColourcoatScanofloor Colourcoat 2K
Dekkende vloerverf (betonverf) voor o.a. beton, anhydriet, gietvloeren, hout, tegels en natuursteen. Slijtvast, waterdicht, niet vergelend, hittebestendig. Voorbehandeling met Scanofloor Tegelprimer vereist als u plavuizen verft. 

 


 

Heeft u vragen over plavuizen verven?

De meestgestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren via telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. Of stel uw vraag via Mail of ons Contactformulier. Ons advies verplicht u tot niets!