• Lorem ipsum

Droogtijd vloerverf

De droogtijd van vloerverf is voor haast iedereen een belangrijk punt. Een geverfde muur kun je gemakkelijk even ontzien, een vloer in je woning is wel wat anders. En als de vloer in een bedrijf te lang nodig heeft om te drogen, kunnen productiviteit en omzet dalen.

Droogtijd vloerverf

Wat is de droogtijd van Scanofloor vloerverf? We krijgen de vraag dan ook geregeld. Het korte antwoord:

De meeste vloeren zijn twaalf tot veertien uur na het aanbrengen van de laatste afwerklaag weer beloopbaar. Denk dan aan de vloer in een woning. Wacht echter nog een dagje met het verschuiven van meubilair. Voordat u de vloer weer zwaar kunt belasten, zoals in een bedrijfsgebouw of magazijn waar heftrucks rijden, moet u tot een week wachten. Eerder kan natuurlijk wel, maar u loopt dan het risico dat u de nieuwe verflaag beschadigt.

Bedrijven die zo snel mogelijk weer aan de slag willen, bestellen het best Scanofloor Rapid, een sneldrogende vloerverf die speciaal voor industriële doelen is ontworpen.

Het lange antwoord op de vraag naar de droogtijd van vloerverf?

De laagdikte van de verf speelt een rol. Hoe dikker de laag, hoe langer de droogtijd. Maar hoe dunner de laag, hoe gevoeliger de vloer voor beschadigingen. Wanneer u vloerverf koopt, vindt u bij de technische data altijd informatie over de laagdikte. Daarnaast zult u bij de vergelijking van verf zien, dat de droogtijd per soort ook wat kan afwijken. Twaalf tot veertien uur moet u dan ook zien als een gemiddelde.

Bij de droogtijd moet ook gedacht worden aan het aantal afwerklagen. Wij raden in haast alle gevallen aan om twee lagen aan te brengen. Daartussen moet u meestal een droogtijd van twaalf uur incalculeren. Ook zit er een droogtijd tussen de primer en de eerste afwerklaag. Die is meestal vergelijkbaar met de droogtijd van de gewone verf.

Wanneer u vloerverf in onze webshop bestelt, is de levering gratis vanaf 65 euro orderwaarde.


Heeft u nog vragen?

Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren op 06 - 823 017 45. Of stel uw vraag via e-mail of Whatsapp. Ons advies verplicht u tot niets!