• Lorem ipsum

Verven met vloerolie

Alles wat u wilt weten over verven met vloerolie. Met vloerolie verven is prima te doen en met de juiste vloerverf producten en advies krijgt u een mooi eindresultaat. Wilt u een transparante vloer binnen die gemakkelijk is te onderhouden en weinig kost? Met vloerolie maakt u dan een goede keus.

Vloerolie is eigenlijk een eenvoudige soort vloerverf. En is bedoeld voor vloeren in hobbyruimten, werkplaatsen, hangars, drukkerijen, galerijen en andere ruimtes waarin functionaliteit op de eerste plaats komt. Het product is prima voor betonnen vloeren, en kan tevens op cement, houten vloeren en poreuze tegelvloeren worden aangebracht. Vloerolie werkt stofbindend en is alleen transparant beschikbaar.

Hier leest u alles wat u moet weten over verven met vloerolie.

 

Wat zijn de voordelen van vloerolie?

 • Stofbindend
 • Simpel aan te brengen
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Voordelig in aanschaf
 • Snelle droging

 

Kan ik doffe vloertegels weer als nieuw krijgen?

De hoogglansolie brengt dof geworden tegels terug te leven en krijgt na verloop van tijd een lichtgele of bruine tint. Vloerolie is gemakkelijk aan te brengen en eenvoudig in onderhoud. De olie dringt diep door en bindt alle stofdelen. Minerale oliën en lichte chemische stoffen maken geen kans om in de ondergrond te dringen. Vloerolie is snel te verwerken. Na twaalf uur kunt u de vloer al overschilderen, na 24 uur is ze doorgehard.

Een bijzonder populaire vloerolie van vroeger was Jotun Oxan Olie. Maar nu weer door Scanofloor op de markt gebracht als Scano Vloerolie. De naam is anders, maar samenstelling en kwaliteit zijn hetzelfde.

Let op: de vloerolie is niet geschikt om aan te brengen op vloeren die eerder dekkend zijn geschilderd.Hoe pak ik verven met vloerolie aan?


Een goede voorbereiding is essentieel.

 • Test de vloer op vochtigheid. Breng plastic folie luchtdicht aan en haal deze na 48 uur weg. Is de folie niet nat, is de vloer droog en geschikt om te verven met vloerolie.
 • Maak de vloer schoon en stofvrij. Is de vloer eerder met vloerolie behandeld, gebruik dan een krachtig schoonmaakmiddel voor de reiniging, samen met rivierzand of een schuurmachine.
 • Na de schoonmaakbeurt naspoelen met leidingwater.


Afwerken met vloerolie vraagt enkele aandachtspunten.

 • U mag Scano Vloerolie nooit onverdund aanbrengen. Het verdunnen doet u met terpentine. Hoeveel u moet verdunnen, hangt af van het vloertype. Ook het aantal lagen speelt een rol. De technische datasheet (te vinden bij het product in onze webshop) geeft hierover alle informatie.
 • Meestal brengt u twee lagen aan, soms drie. De laagdikte volstaat als de olie gaat glanzen.
 • Breng vloerolie alleen aan als er voldoende ventilatie is. Houdt het product uit de buurt van kinderen.

 


 

Heeft u toch nog vragen over verven met vloerolie?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. Of stel uw vraag via Mail of ons Contactformulier. Ons advies verplicht u tot niets!