• Lorem ipsum

Transparante vloerverf

Transparante vloerverf? Alles wat u wilt weten. Transparante vloerverf kan je op veel manieren gebruiken. Zo is onze Scanofloor Clearcoat perfect voor een stoere betonlook. Maar je kan een transparante coating ook aanbrengen bovenop gekleurde dekkende vloerverf.

Het kenmerk van Clearcoat en andere transparante vloercoatings is dat je er doorheen kunt kijken. Je blijft dus de onderlaag zien. Veel mensen gebruiken deze eigenschap om een betonlook te creëren. Dit komen we veel tegen in woningen. Betonlook is misschien niet het juiste woord, want in woonhuizen zien we veelal anhydrietvloeren en maar weinig echt beton. Anhydriet ziet er echter op het eerste oog hetzelfde uit.

Hier leest u alles wat u moet weten over een transparante vloerverf.


Is de transparante vloerverf beschermend?

Een woonkamervloer met een betonlook heeft een moderne, robuuste uitstraling. Het is een beetje alsof je op een ruwe vloer woont. Dit is niet echt het geval. Transparante vloerverf zoals Clearcoat beschermt de ondergrond zoals elke andere coating. Kortom, de vloer is vloeistofdicht, chemisch resistent, duurzaam en gemakkelijk schoon te maken.

Clearcoat kan worden ingezet op vloeren met vloerverwarming. De verf vergeelt niet door warmte. Als grondlaag moet Clearprimer worden gebruikt, een transparante primer. Deze grondverf gaat er in één laag op. De afwerking met Clearcoat moet uit minimaal twee lagen bestaan.

 

Kan ik een transparante vloerverf over een dekkende vloerverf aanbrengen?

Veel mensen verkiezen een gekleurde vloer. Twee lagen dekkende Colourcoat is dan een veelgebruikte oplossing. Dit is een vloerverf van hoge kwaliteit, die eveneens geschikt is voor vloerverwarming. Colourcoat is prima voor anhydrietvloeren en in ontelbare kleuren leverbaar.

Hoewel heel erg sterk, is Colourcoat niet onkwetsbaar. Dit laatste geldt overigens voor alle vloerverf. Door intensief gebruik kunnen er soms krasjes ontstaan. Bij dekkende vloercoatings zijn krassen beter zichtbaar dan bij transparante verf.

Dit probleem is te verhelpen door bovenop de afwerking met Colourcoat nog een extra laag Clearcoat aan te brengen. De toplaag van transparante Clearcoat vangt dan de krassen op voor de gekleurde onderlagen. Dit is zeker zo handig in ruimtes die erg gevoelig zijn voor beschadigingen aan de vloer, zoals keukens of kamers waarin kleine kinderen spelen. Kortom, een slimme, efficiënte manier om een vloer langer mooi te houden!

Alle producten zijn direct leverbaar vanuit onze webshop. Hebt u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

 


 

Heeft u toch nog vragen?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. Of stel uw vraag via Mail of ons Contactformulier. Ons advies verplicht u tot niets!