• Lorem ipsum

2-component vs 1-component

Op deze website komt u geregeld het begrip 2-componenten vloerverf tegen. Zoals u elders kunt lezen is dit verf die in twee verpakkingen wordt geleverd, waarvan u de inhoud direct voor gebruik moet mengen. Deze verf is hierna maar enkele uren te gebruiken.

Dat klinkt wat onhandig. Misschien dat u daarom liever 1-componentsverf koopt: een verf die in de winkel voor u in de juiste kleur wordt gemengd en die u kunt gebruiken wanneer dat past. Zulke vloerverf bestaat en is vaak goedkoper. Maar... wees bewust van de nadelen van 1-componentsverf en de voordelen van 2-componenten.


Nadelen vloerverf 1 component

Gewone (vaak goedkope) vloerverf van 1-component heeft een zwakkere glansgraad en is minder duurzaam. Het oppervlak wordt niet zo hard en slijt dus sneller. Ook is 1-componentsverf slecht bestand tegen chemische stoffen. Dit kan zelfs in een thuissituatie een rol spelen vanwege de chemische stoffen in schoonmaakmiddelen. Bij gebruik in een garage waar auto- of fietsbanden over de vloer rollen, kan 1-componentsverf vrij snel loslaten omdat de weekmakers in rubber de verf oplossen.


Voordelen vloerverf 2-componenten

De tweede component die het onderscheid maakt is een kunsthars, meestal epoxy of polyurethaan. Dit product geeft extra hardheid. Dat verschil uit zich in diverse voordelen. Een vloer behandeld met 2-componenten vloerverf is veel duurzamer en beter bestand tegen krassen. De glansgraad is hoger en het kleurbehoud langer. Ook is deze verf prima bestand tegen chemische stoffen. U kunt 2-componenten vloerverf thuis gebruiken, maar ook in de garage en in bedrijfsgebouwen. Zelfs in autowerkplaatsen en fabriekshallen kan deze verf goed overweg met al het vuil dat op de vloer terecht kan komen.


Conclusie

In het algemeen kunnen we stellen dat 2-componenten vloerverf een veel betere bescherming geeft. Juist bij vloeren, die veel zwaarder worden belast dan muren, is dit een belangrijk punt. Hierdoor zal overschilderen niet vaak moeten voorkomen. Per saldo is dit type dan ook zuiniger in gebruik, ondanks het hogere prijskaartje.

De meeste producten van Scanofloor bestaan uit twee componenten. Alle vloerverf gaat vergezeld van heldere instructies voor het mengen. Het aanbrengen gaat op dezelfde manier als het schilderen met andere soorten verf. U vindt onze vloerverf in onze webshop.

 


 

Heeft u toch nog vragen over 2-componenten vs 1-component?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. Of stel uw vraag via Mail of ons Contactformulier. Ons advies verplicht u tot niets!