• Lorem ipsum

Impregneermiddel voor vloerverf

Impregneermiddelen gaan onder meerdere namen door het leven. Soms heten ze primer, soms hechtmiddelen, dan weer grondverf. Het gaat vrijwel altijd om hetzelfde type product. Moet u een impregneermiddel gebruiken voordat u vloerverf aanbrengt? Ja, maar niet altijd.

Wat doet een primer?


Het is een verfsoort die je niet om esthetische redenen toepast, maar om de vloer extra bescherming te geven, en de vloerverf beter te laten hechten. Het middel dringt diep door in de poriën van de ondergrond. Hierdoor voorkomt het dat de verflaag wegzakt in de vloer. Impregneermiddelen verminderen de absorptie van de vloer.

De primer zorgt tevens voor verbinding. De vloerverf zal uiteindelijk beter hechten aan de vloer omdat de primer als een soort kleeflaag werkt. Dit is altijd handig, maar nog belangrijker als de ondergrond hard en glad is en niet erg poreus.

Wanneer gebruikt u een primer?


Impregneermiddelen zijn een must bij nieuwe betonvloeren. Wel opletten: het beton moet voldoende droog zijn. Hiervoor doet u de bekende tape-test. U plakt een stuk plastic of plakbandje op de vloer, laat het 24 uur zitten en trekt het dan los. Zit er condensvorming op, is de vloer nog niet droog genoeg. Bij grotere oppervlakken raden we aan een groot stuk plastic te plakken of op meerdere plaatsen tape.

U gebruikt primers ook op cementdekvloeren, anhydrietvloeren, grind, tegels, en op vloeren van onbehandeld hout. Gietvloeren, waar al een coating op zit, hebben geen primer nodig. Daar kan de afwerklaag direct op worden aangebracht, mits de vloer goed is schoongemaakt.

Scanofloor heeft twee primers in het assortiment:

  • Uniprimer, een transparant middel dat zelfs op wanden kan worden aangebracht. Prima voor beton, hout en tegels. Bedoeld als basis voor een dekkende afwerking.
  • Clearprimer, een niet vergelende primer die wordt aangeraden als u nadien transparant wilt afwerken (bijvoorbeeld om een betonlook te creëren). Ook aanbevolen bij vloerverwarming.


Sommige fabrikanten bieden nog meer verschillende hechtmiddelen aan, waardoor de klant soms tot wanhoop wordt gedreven. Welke moet u kiezen? Laat u niet gek maken door marketing. In werkelijkheid zijn de verschillen tussen deze producten gering. Met een van deze twee soorten, Uniprimer en Clearprimer, bent u altijd goed geholpen.

Wanneer gebruikt u geen primer?


Op kunststof zoals laminaat, linoleum, vinyl en pvc zijn impregneermiddelen niet nodig. U kunt op deze vloeren direct Scanofloor Vinyl Vloercoat aanbrengen. En op gietvloeren. Die zijn al van een coating voorzien.

U kunt de producten van Scanofloor snel en eenvoudig bestellen in onze webshop.


 

Heeft u toch nog vragen?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. Of stel uw vraag via Mail of ons Contactformulier. Ons advies verplicht u tot niets!