• Lorem ipsum

Novilon verven

Alles wat u wilt weten over novilon vloer verven. Een novilon vloer verven is goed te doen en met dit advies en deze vloerverf producten heeft u de beste start. Kan je Novilon verven? En zo ja, waarmee? We geven antwoord.

Hier leest u alles wat u moet weten over een novilon vloer verven. 

 

Wat is Novilon?

Novilon is een merknaam van Forbo Flooring Systems. Het merk bestaat al jaren. De vloeren die onder deze naam worden verkocht zijn niet alleen mooi en comfortabel, maar ook gemakkelijk in gebruik en heel duurzaam.

Novilon is gemaakt van vinyl. Vroeger werd afgeraden om dit te verven. Tegenwoordig is er echter speciale verf voor vinylvloeren. Scanofloor is een marktleider op dit gebied met Vinyl Vloercoat, een coating die speciaal is ontwikkeld voor kunststof. Toch kunnen er redenen zijn om een Novilon vloer te verven. Bijvoorbeeld, omdat u weleens een vloer wilt die er anders uitziet, maar geen zin of middelen hebt om een nieuwe te kopen. Of omdat de vloer in een pas gekochte woning ligt. Schilderen is dan een optie.

 


 

Hoe pak ik novilon vloer verven aan?

Voordat u novilon gaat verven, moet u eerst de staat van de vloer controleren. Zitten er grote gaten en scheuren in, kan schilderen onverstandig zijn. In dat geval zal er weinig anders opzitten dan nieuw Novilon te kopen of een ander type vloerbedekking. Kleinere beschadigingen zijn echter goed te verhelpen met Epoxy Plamuur 2K van Scanofloor.

Novilon vloer voorbehandeling

Is de novilon vloer hersteld en weer in behoorlijke conditie, kan de verfklus beginnen. Eerst moet u het oppervlak grondig ontvetten met Scanofloor Kunststofstripper. Dit is een speciaal reinigingsmiddel voor vinyl. Ontvetten is hard nodig bij vinyl vanwege de waslaag die erop zit. Blijft die laag erop, hecht de verf niet goed.

Novilon vloer verven

Hierna werkt u af met twee lagen Scanofloor Kunststofcoat. Deze unieke Scanofloor Kunststofcoat is in vele kleuren verkrijgbaar.


Novilon vloer droogtijd

De droogtijd van Kunststofcoat is meestal na een dag beloopbaar maar pas op volle sterkte na 5 tot 7 dagen drogen. Wees voorzichtig met de vloer en dek in deze periode de vloer niet af met zeil of een stucloper!

TIP!

Een nuttige tip is om de vloerverwarming 24 uur voor het verven uit te zetten. Dit helpt ervoor te zorgen dat de vloer volledig is afgekoeld en klaar is voor het verfproces. Plaats viltjes onder tafels en stoelen. Dit voorkomt vegen en pootafdrukken. 

 Aanbevolen producten voor het verven van een novilon vloer

  • Kunststofstripper (Sterk ontvettende reiniger voor het ontvetten (strippen) kunststofvloeren) 
  • Kunststofcoat (dekkende 2K vloerverf voor kunststofvloeren)


 


 

Heeft u toch nog vragen over novilon vloer verven?

De meest gestelde vragen hebben wij hier al voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren via Telefoon/Whatsapp +31 (0)6 - 8230 1745. Of stel uw vraag via Mail of ons Contactformulier. Ons advies verplicht u tot niets!