• Lorem ipsum

Zelf een vloer schilderen: is dat moeilijk?

14 Jan 2023

De meeste vloeren die onze klanten verven zijn anhydriet- en cementdekvloeren. Dit gaat in de meeste gevallen op deze manier:

 

1. Maak de vloer grondig schoon.

Gebruik hiervoor een krachtige ontvetter zoals Inno Vloerreiniger. Deze verdunt u met water. Mengverhoudingen staan op de verpakking. Hierna even naspoelen met schoon water.

 

2. Schuur de vloer.

Hiervoor huurt u een (parket)schuurmachine. Korrel 120 volstaat in de meeste gevallen. De verhuurder vertelt u hoe u de machine bedient (niet ingewikkeld). Haal na het schuren het stof weg.

 

3. Breng de eerste laag primer aan.

Dit gaat gewoon met een vachtroller. Bevestig deze aan een stok.

 

4. Breng de eerste laag vloercoating aan.

Ook dit gaat met een vachtroller. Gebruik wel een nieuwe roller voor elke laag. Verdeel de vloer in denkbeeldige vakken van bijvoorbeeld 1 m2. Werk vak per vak af. Rol een keer naar voren en naar achter, dan van links naar rechts. Ga dan naar het volgende vak. Zorg voor een kleine overlap. Laat hierna drogen.

 

Gebruikt u 2-componentenverf, dan moet deze direct voor gebruik mechanisch worden gemengd. U giet de componenten samen, en mixt dan kort met een boormachine op laag toerental.

 

5. Breng de tweede laag aan.

Dit is meestal een dag later. Tussendoor schuren is niet nodig tenzij u drie dagen wacht.

 

Dit is in het kort alles. Hebt u een kunststofvloer (vinyl, linoleum, laminaat) valt stap 3 weg, omdat Vinyl Vloercoat geen primer nodig heeft. In stap 1 gebruikt u dan Vloerstripper in plaats van Vloerreiniger. Schuren van kunststof is niet per se nodig als de vloer nog in goede conditie is (geen beschadigingen).

Afwijkingen zijn tevens mogelijk bij het verven van betonvloeren en hout.

 

Wilt u meer weten over zelf een vloer schilderen, lees dan onze pagina met veelgestelde vragen. Of bel voor persoonlijk advies. Succes met schilderen!

Verstuur
*Verplichte velden