• Lorem ipsum

Wanneer gebruikt u vloerolie?

31 Oct 2022
Vloerolie is eigenlijk een verfsoort. Ze kan alleen worden aangebracht na verdunning met terpentine. Het is een product dat diep doordringt in de vloer. Losse stofdeeltjes worden gebonden met vloerolie. Het voordeel is dat de vloer gemakkelijk te onderhouden is.

Hoewel een technisch vrij simpel product, is het heel krachtig, want vloerolie beschermt ook tegen lichte chemische stoffen. Vloerolie is geschikt voor diverse soorten vloeren. U kunt denken aan beton, cementdekvloeren, hout, plavuizen, natuursteen en vloeren met poreuze tegels.

Het is belangrijk om te bedenken dat Scanofloor Vloerolie transparant is. Wilt u een dekkende kleur, moet u dus vloerverf kopen. Vloerolie kan ook niet worden toegepast op vloeren die eerder dekkend zijn behandeld. Verder is het goed om te weten dat vloertegels die met olie zijn geschilderd op den duur vaak wat gelig worden.

Sneldrogend en betaalbaar

Een groot voordeel is dat vloerolie snel droogt. Een tweede laag kan al na twaalf uur worden aangebracht. Na 24 uur kunt u de vloer weer normaal belasten. Daarnaast is vloerolie relatief goedkoop.

Het is daarom een populaire oplossing voor wie snel een groot oppervlak wil behandelen dat vooral functioneel moet zijn. Stelt u dus niet te veel eisen, wilt u een transparante vloer, gaat het om een vloer die licht tot normaal wordt belast en speelt prijs een belangrijke rol, dan is vloerolie zeker het overwegen waard.

Vroeger was Jotun Oxan Olie erg geliefd in Nederland. Deze olie wordt niet meer onder deze naam verkocht. Scanofloor Vloerolie is echter exact hetzelfde product. U bestelt Scanofloor Vloerolie hier.

Verstuur
*Verplichte velden