• Lorem ipsum

Vloeren verven in de winter: een goed idee?

22 Oct 2022
In het algemeen geldt dat de minimumtemperatuur van de vloer 12 graden Celsius moet zijn. Dit bevordert een goede hechting en een snelle droging van de vloerverf. Let op, de vloertemperatuur is niet hetzelfde als de kamertemperatuur. De laatste ligt meestal hoger.

Dit betekent dat buiten een vloer verven in de winter af te raden is. Ook uw balkon of veranda verft u beter in de warmere seizoenen. Hebt u een bijkeuken, garage of andere onverwarmde ruimte die in rechtstreeks contact met buiten staat, dan is de vloer waarschijnlijk ook te koud in de winter. Een inpandig vertrek dat niet verwarmd wordt, zoals een toilet, is daarentegen vaak wel warm genoeg.

In een normaal verwarmde ruimte kunt u ook 's winters de vloer verven. Het gaat echter niet alleen om een minimumtemperatuur. Als u lange tijd hard stookt kan het soms zelfs zo warm worden dat schilderen geen goed idee is. We hebben het dan over 25 graden of meer. Dit is echter uitzonderlijk.

Nieuwbouw

Let ook op bij nieuwbouw. In een pas opgeleverde woning zit niet altijd verwarming en dan kan de vloertemperatuur snel te laag zijn. Gaat u een nieuw huis bouwen, kunt u hierop inspelen bij de planning. Wordt het beton in de lente gestort, is het beton 's zomers droog en de vloer warm genoeg om te verven.
Verstuur
*Verplichte velden