• Lorem ipsum

Plan je verfklus slim

2 Sep 2022

Er komt veel kijken bij het verven van een vloer. Even de meubels in een hoek zetten zoals bij het schilderen van een wand gaat niet. Alles moet van de vloer. Alleen bij een heel groot oppervlak kan je ervoor kiezen eerst de ene helft te doen en dan de andere. Je zit dus met een ruimte die enige tijd onbruikbaar is, en een andere ruimte waar je meubels opgeslagen moeten worden.

 

Droogtijd

De meeste vloerverf is na 24 uur beloopbaar, en na 48 dagen weer licht belastbaar. Daarmee bedoelen we dat je er na twee dagen meestal al wat meubels op kunt plaatsen, al is voorzichtigheid nog geboden. Vloerverf is na een week volledig uitgehard. Vaak gaat het een paar dagen sneller, bijvoorbeeld als de ruimte goed wordt geventileerd en het buiten niet te koud of te vochtig is. Dit varieert per situatie.

Iets anders om aan te denken: de tijd tussen twee verflagen. In de meeste gevallen moet je rekening houden met 12 tot 24 uur. Gebruik je een grondverf, moet je ook rekening houden met de primer. Die is meestal na 24 uur overschilderbaar.

In het algemeen kan je zeggen dat je voor het verven van een vloer (grondverf en twee lagen afwerking) ongeveer vier dagen moet reserveren. Vooraf schoonmaken en schuren kunnen dit met een dag verlengen, mogelijk twee dagen.

 

Levertijd: 2-3 werkdagen

Vloerverf bestellen via deze website gaat snel en gemakkelijk. Als exclusieve dealer van Scanofloor kunnen wij altijd rechtstreeks van de fabriek leveren. Dat scheelt tijd. Andere verfwebshops hebben beduidend langere levertijden omdat ze via tussenhandelaren werken.

We streven er telkens naar om de verf binnen 2-3 werkdagen bij u te krijgen. Sommige dagen zijn echter drukker dan andere. Dan is een order weleens een dag langer onderweg dan we graag zouden willen. Dit kan ook liggen aan de koerier, die mogelijk met extra drukte kampt, bijvoorbeeld rond feestdagen. Hoewel we geregeld een dag na de bestelling kunnen leveren, is het veiliger om rekening te houden met een levertijd van twee werkdagen. Ook is het goed onze homepage te volgen waar eventuele vertragingen door vakanties of andere omstandigheden kunnen worden gemeld.

Reken in een normale situatie (om het ruim te houden) 3 werkdagen voor aankoop en levering van de verf, en 4-5 dagen voor de verfklus zelf, inclusief twee dagen uitharden, en je zit aan 7-8 dagen. Omdat er tussen bestelling en levering een weekend kan zitten, loopt dit soms op naar 9-10.

 

Conclusie

Ons advies: wil je voor een bepaalde datum je vloer in orde hebben, bestel de vloerverf dan 7-8 dagen van te voren, liefst nog enkele dagen eerder om voorbereid te zijn op onvoorziene omstandigheden. Gaat het om een vloer die zwaar belast wordt, bijvoorbeeld een fabrieksvloer of magazijn, reken dan enkele dagen extra. Ook als het om zeer grote oppervlakken gaat, is het verstandig om extra tijd te reserveren voor uw verfklus.

Meer weten over vloerverf van Scanofloor? U mag ons altijd bellen voor persoonlijk advies!

Verstuur
*Verplichte velden