• Lorem ipsum

Open grindvloer verven: soms heb je meer verf nodig...

30 Apr 2022

Een open grindvloer is een grindvloer die niet is afgesloten met een epoxyproduct. Dit betekent dat er openingen blijven tussen de grindkorrels waaruit de vloer is opgebouwd. Voordeel van een open grindvloer is dat stof in de vloer verdwijnt en niet in de lucht blijft. Een nadeel is dat de vloer moeilijk schoon te houden is. Ook vuil nestelt zich tussen de steentjes.

Het is een van de redenen waarom mensen besluiten een open grindvloer te verven. Een andere reden is esthetisch. Soms raak je als bewoner gewoon uitgekeken op de oorspronkelijke kleur. In beide gevallen is het goed te weten dat open grindvloeren geverfd kunnen worden. Een laag primer en twee lagen dekkende of transparante vloerverf zijn het minimum om de vloer af te sluiten en een mooi nieuw uiterlijk te geven.

 

Grindvloeren zijn allemaal anders

Het is echter belangrijk om te beseffen dat open grindvloeren allemaal anders zijn. Het komt niet vaak voor, maar soms volstaan twee lagen niet, en is zelfs na vier lagen niet elke plek even goed gedekt. In zulke gevallen wordt het zuigende effect veroorzaakt door ongewoon grote ruimtes tussen de grindkorrels. Dit is vooraf niet te voorspellen. Bestelt u verf voor een open grindvloer, is het wel iets om bij stil te staan.

Overigens kan het ook zijn dat de vloer er na twee lagen slecht uitziet, en bijna ongeverfd lijkt, maar na drie lagen plots pico bello is. Dit komt omdat op zeker moment de grindlaag verzadigd is en alle bijkomende verf als een film op de ondergrond gaat werken.

 

Lees meer over het verven van grindvloeren

Verstuur
*Verplichte velden