• Lorem ipsum

Laat anhydrietvloer in nieuwbouw niet onbeschermd

4 Nov 2022

Een vloer op basis van anhydriet is gipsgebonden. Er is veel water aan toegevoegd om de vloer te kunnen leggen. Dit water moet wel kunnen verdampen, zodat de vloer de nodige hardheid krijgt. Tegelijkertijd mag nieuw vocht niet in de vloer dringen, om te voorkomen dat de stabiliteit wordt aangetast. Het is daarom essentieel om een anhydrietvloer in nieuwbouw te beschermen. Het is nooit de eindvloer.

Ga je een vloercoating gebruiken op anhydriet moet je daarom altijd kiezen voor een dampopen vloerverf. Deze geeft het vocht de kans om te ontsnappen, maar verhindert dat nieuw vocht in de ondergrond dringt. We adviseren om eerst altijd een primer (grondverf) te gebruiken. Voor wie dekkend (in een kleur) wil afwerken, is een 2-componentenprimer een solide keuze. Er bestaat ook een 1-componentsprimer die geschikt is voor vloerverwarming en als basis voor een transparante toplaag. Transparant afwerken is interessant als u het stoere uiterlijk van de vloer wilt behouden.

Daarnaast kunnen anhydrietvloeren worden beschermd door het leggen van vloerbedekking zoals tapijt, laminaat of linoleum. Dit zijn duurdere oplossingen dan vloerverf. Het is altijd mogelijk om eerst te kiezen voor vloerverf en dan na een aantal jaren alsnog op een andere soort vloerbedekking over te schakelen. Ook kan vloerverf overgeschilderd worden in een andere kleur.

Welke keuze u ook maakt, laat anhydriet nooit onbeschermd. Scanofloor Specialist adviseert u graag over de keuze van vloerverf. Gewoon even bellen naar (+31) 06 - 823 017 45.

 

Verstuur
*Verplichte velden