• Lorem ipsum

Kan je laminaat verven?

15 Feb 2023
Laminaat schilderen is heel goed mogelijk, maar gebruik wel de juiste verf.

Laminaat is tegenwoordig een bijzonder populair materiaal voor vloeren. Het oogt als hout en straalt dan ook de gezelligheid en warmte uit die we met hout associëren. Tegelijkertijd is het een stuk goedkoper dan hout en gemakkelijk aan te brengen. Het is ook veelzijdig. Laminaat komen we tegen in woonkamers, slaapkamers, maar ook in winkels en kantoren. Gezellig, gunstig geprijsd en overal toepasbaar: wat wil een mens nog meer?

Een nadeel van laminaat is dat het sneller slijt dan hout. Beschadigingen kunnen de aanblik een stuk minder florissant maken. Dat komt door de bovenlaag. Die is van kunststof. Er zijn goedkope laminaatvloeren waarvoor een lage kwaliteit kunststof is gebruikt.

Laminaat schilderen? Ja, dat kan! En het is nog slim ook!

Laminaat vervangen is misschien niet zo duur als het om kleine oppervlakken gaat, maar wel een heel gedoe. De hele ruimte moet leeg, het oude laminaat moet eruit, het nieuwe erin. En met een beetje pech loopt de nieuwe laminaatvloer snel weer nieuwe krassen op.

Laminaat verven is daarom een perfecte oplossing. Gebruik hiervoor bij voorkeur speciaal hiervoor ontwikkelde verf als Scanofloor Vinylcoat, dé vloerverf voor kunststof. Niet alleen verfris je met laminaatverf snel de hele kamer, het geeft ook extra bescherming aan de vloer. Laminaatverf versterkt de bovenlaag waardoor beschadigingen minder snel optreden.

Scanofloor Vinylcoat bestel je snel en gemakkelijk in onze webshop.
Verstuur
*Verplichte velden