• Lorem ipsum

Help, de vloerolie verkleurt - wat nu?

29 Jan 2023

Vloerolie is een populair product. Het is transparant, zodat je de ondergrond mooi blijft zien. Je brengt het vlot en gemakkelijk aan. Bovendien ben je verzekerd van duurzame bescherming. En daar bovenop is het een relatief goedkope oplossing.

 

Het grote nadeel van vloerolie is echter dat de UV-bestendigheid laag is. Dit betekent dat vloeren die met deze olie zijn behandeld, op den duur vergelen. Dit verkleuringsproces zie je vooral op plaatsen waar het meeste zonlicht valt. Dat is in de regel in de buurt van het raam. Hoe snel dit gebeurt, is niet te zeggen. Het hangt af van hoeveel zonlicht er in de ruimte valt.

 

In kelders, garages, voorraadruimtes, werkplaatsen of op zolders is die verkleuring vaak geen probleem. Het vergelen wil ook niet zeggen dat de vloer niet langer beschermd is. Maar soms vinden mensen dit verschijnsel toch lelijk. Wat kan je dan doen?

 

Vloerverf in plaats van vloerolie

Wil je nieuwe vloerolie aanbrengen, raden we aan eerst de oude laag te verwijderen. Dit kan door te schuren. Met een nieuwe laag vloerolie doet zich nadien wel weer hetzelfde probleem voor. Het oppervlak zal opnieuw vergelen.

 

Het alternatief is vloerverf. Door Clearprimer te gebruiken in combinatie met Clearcoat (voor transparante oplossingen) of Colourcoat (dekkende verf) voorkom je dat de vloer opnieuw verkleurt. Deze producten zijn namelijk warmte- en UV-bestendig. Ze vergelen niet.

 

De primer dient als hechtlaag. Er wordt één laag van aangebracht nadat de vloer is geschuurd. Hierna volgt de afwerkingen met twee lagen Clearcoat of Colourcoat.

 

Met deze oplossing voorkom je dus verkleuring en geef je de vloer een duurzame, slijtvaste toplaag waarvan je jaren plezier hebt. De aanschafprijs ligt dan wel hoger en het is meer werk, maar omdat de vloer niet vergeelt, heb je er wel langer plezier van, en valt het prijsverschil op de lange termijn weg. Overweeg dus vloerverf in plaats van vloerolie om verkleuring te voorkomen!

 

Verstuur
*Verplichte velden