• Lorem ipsum

Anhydrietvloer verven

30 Aug 2022
Wij waren bij de afwerking van een anhydrietvloer in Eindhoven. Deze was te zacht en moest afgewerkt worden met een coating.

Een anhydrietvloer is een gipsgebonden vloer. Deze is relatief zacht maar met een harde toplaag kan het oppervlak sterker en duurzamer gemaakt worden.

De vloer van deze klant in Eindhoven is eerst in eigen beheer goed geschuurd met een schuurmachine. De ondergrond bleek te zacht en er is mede op ons advies gekozen voor het schilderen van de vloer. Dit was mede nodig vanwege de vloerverwarming die erin verwerkt was. Een coating moet ademend zijn omdat ze anders zichzelf "opvreet". De gassen moeten eruit kunnen, anders zorgen ze voor onthechting.

Voor deze klus werden 10 liter Scanofloor Uniprimer gebruikt als ook 20 liter Scanofloor Pre Dekverf. Hiermee werden 70 vierkante meter geverfd. De kleur was RAL 7044. Dit zijn de meeste slijtvaste coatings voor anhydrietvloeren en bij uitstek geschikt voor overschilderen. Was de vloer nog niet geschilderd geweest dan had er eerst een primer onder gemoeten.

Het verven werd uitgevoerd met 2-componentenrollers.

Hebt u ook een anhydrietvloer en vreest u dat deze te zacht is, neem dan contact met ons op voor gratis en deskundig advies.Verstuur
*Verplichte velden