klantenservice

Badkamervloer verven: welke vloerverf moet ik nemen?

Badkamervloer verven: welke vloerverf moet ik nemen?

Een badkamervloer verven met vloerverf is veilig, slim en voordelig. Dit artikel legt uit waarom en vertelt wat de beste vloerverf voor badkamers is.

Badkamers moeten heel wat ongemakken ondergaan. Er is voortdurend veel vocht aanwezig, er is shampoo en zeep. De temperatuur schommelt sterk en snel, van koel tot broeierig warm. Een badkamervloer moet daar tegen kunnen. En natuurlijk is het fijn als de vloer eenvoudig is schoon te  maken.

Vroeger was betegelen de norm. Maar tegels zijn duur en het lijmen en voegen is een tijdrovend karwei. Bovendien: niet iedereen is er goed in. Daarnaast zijn tegels en voegen niet ongevoelig voor schimmelvorming. Reinigen kan een rotklus zijn. Er is nog een nadeel aan tegels: ze zijn trendgevoelig. Zelfs een spierwitte, "neutrale" badkamer kan er op zekere dag ouderwets uitzien. Maar even de tegels vervangen doe je niet zomaar. Tegels zijn echter perfect over te schilderen. En vloerverf voor de badkamer is wèl snel aan te brengen. De kosten zijn laag. U kunt ook leuke patronen aanbrengen. Het is dus een koud kunstje om een moderne badkamer te creëren met vloerverf. 

Een slijtvaste en vloeistofdichte vloerverf

De Pre Dekverf van Scanofloor is een goede keuze als u verf voor de vloer in uw badkamer zoekt. Het is een zogeheten epoxy coating, deze is vloeistofdicht. De verf voorkomt dat water in het beton trekt. Het is slijtvaste verf. Tevens is deze vloeiverf resistent tegen tal van chemische stoffen. Het is dus geen probleem als er eens wat douchegel, shampoo of tandpasta op de vloer belandt.

De verf bestaat uit twee componenten die met elkaar vermengd moet worden. Hierna moet de verf binnen twee uur worden aangebracht. Natuurlijk moet de badkamervloer vooraf goed schoon zijn. Stof dient te zijn verwijderd. Het schilderen gaat snel en eenvoudig. De verf vloeit goed. Zorg wel voor goede ventilatie. Let op dat u de badkamer niet te snel intensief belast. De vloerverf is na een dag weliswaar beloopbaar, maar pas na zeven dagen volledig belastbaar.

Wat is de beste vloerverf voor badkamers?

Wat wilt u doen? Kijk hieronder welke vloerverf het best bij uw situatie past.

Tegels verven (dekkend)

Voor een dekkende afwerking (in een RAL-kleur) van de badkamertegels gebruikt u om te beginnen een primer als hechtlaag. Scanofloor Clearprimer is er voor gladde tegels en Scanofloor Uniprimer voor poreuze tegels. Deze werkt u vervolgens af met Scanofloor Pre Dekverf. Heeft u vloerverwarming in de badkamervloer dan werkt u de primer af met Scanofloor Colourcoat. Scanofloor Colourcoat vergeelt of verkleurt niet, ook niet op de plek waar de verwarmingsbuizen zitten. 

Tegels verven (transparant)

Voor een transparante afwerking van de badkamertegels gebruikt u tevens een primer als hechtlaag: Scanofloor Clearprimer voor gladde tegels of Scanofloor Uniprimer voor poreuze tegels. Deze werkt u af met Scanofloor Clearcoat

Betonvloer verven (dekkend)

Voor het verven van uw betonvloer in de badkamer gebruikt u Scanofloor Uniprimer als hechtprimer en Scanofloor Pre Dekverf als afwerklaag. Heeft u vloerverwarming dan past u Scanofloor Colourcoat toe als afwerklaag. 

Betonvloer verven (transparant)

Wilt u een transparante afwerking (betonlook) die vloeistofdicht is, dan gebruikt u Scanofloor Clearprimer als hechtprimer en Scanofloor Clearcoat als transparante eindlaag.

Alle opties bieden een zeer goede bescherming, zijn slijtvast, schrobvast en waterdicht.

Met deze tips kunt u uw badkamervloer verven en bent u verzekerd van een topresultaat. Wilt u gratis advies van onze medewerkers, bel ons dan op 06-26 839 279.