klantenservice

Badkamervloer verven: alle opties voor vloerverf

Badkamervloer verven: alle opties voor vloerverf

U wilt een badkamervloer verven? Badkamervloeren zijn niet allemaal hetzelfde. De ene heeft tegels of vinyl, de ander anhydriet of zandcement. Dus kun je er niet elke vloerverf op aanbrengen. Ook de wensen van bewoners wijken vaak af. Daarom dit overzicht van veel voorkomende situaties en geadviseerde producten. Alle opties bieden een zeer goede bescherming, zijn slijtvast, schrobvast en waterdicht.

Betonvloer in badkamer verven (transparant)

Hebt u een betonvloer, zandcement- of anhydrietvloer in de badkamer? En wilt u een transparante afwerking (betonlook) in de badkamer die vloeistofdicht is?

Gebruik dan Scanofloor Clearprimer als hechtprimer (1 laag aanbrengen) en Scanofloor Clearcoat (2 lagen) als transparante afwerking op uw betonvloer.

Bestellen?

Betonvloer verven in de badkamer (dekkend)

Wilt u de beton-, anhydriet- of zandcementvloer dekkend (in een kleur) verven in de badkamer, dan gebruikt u Scanofloor Uniprimer als hechtprimer (1 laag aanbrengen) en Scanofloor Pre Dekverf (2 lagen) als afwerking.

Heeft u vloerverwarming, kies dan voor Scanofloor Colourcoat als afwerklaag in plaats van Pre Dekverf.

Tegels verven in de badkamer (transparant)

Voor een transparante afwerking van de badkamertegels gebruikt u Scanofloor Clearprimer als hechtlaag voor poreuze tegels. In de badkamer zien we meestal echter harde, geglazuurde tegels. Hiervoor gebruikt u Tegelprimer.

Wilt u weten of uw tegels poreus zijn of niet? Laat er dan wat water op vallen. Blijft het staan als een plasje, dan is de tegel niet poreus en gebruikt u de Tegelprimer. Trekt het water in de tegel, dan is deze niet poreus.

Als eindlaag gebruikt u voor een transparante afwerking Scanofloor Clearcoat (2 lagen aanbrengen).

Tegels verven (dekkend)

Voor een dekkende afwerking (in een RAL-kleur) van de badkamertegels gebruikt u Scanofloor Uniprimer voor poreuze tegels. Deze werkt u vervolgens af met Scanofloor Pre Dekverf. Heeft u vloerverwarming in de badkamervloer dan werkt u de primer af met Scanofloor Colourcoat. Scanofloor Colourcoat vergeelt (verkleurt) niet ter plaatse van de verwarmingsbuizen.

Hebt u harde, geglazuurde tegels in de badkamer, gebruik dan Tegelprimer in plaats van Uniprimer. Dit is een snelhechtende primer die speciaal is ontwikkeld voor dit type tegels.

Badkamervloer met vinyl, pvc of linoleum

Hebt u vinyl, pvc of linoleum in de badkamer? De beste verf hiervoor is Vinyl Vloercoat.

Belangrijk om te weten over het verven van zeil en kunststof is dat hiervoor geen primer nodig is. Echter, u moet de ondergrond wel grondig ontvetten. Gebruik hiervoor het best een gespecialiseerd product als Vinylstripper.

Badkamervloer verven in stappen

Gaat u tegels of beton verven, zijn dit de stappen die u altijd moet zetten:

  1. Reinig de vloer grondig, het best met een sterk schoonmaakmiddel.
  2. Repareer eventuele scheuren en barsten.
  3. Schuur de ondergrond en maak de vloer stofvrij.
  4. Breng 1 laag primer aan.
  5. Werk af met 2 lagen vloerverf.

Neem droogtijden in acht. U vindt ze op de verpakking van de verf. Bij het verven van een badkamer met een kunststofvloer slaat u stap 4 over.

U kunt alle vloerverf voor badkamers direct bestellen in onze webshop. Gewoon de productlinks hierboven volgen. Wij verzekeren een snelle levering.

Voor persoonlijk advies kunt u ons ook bellen op 06-823 017 45.