klantenservice

Badkamervloer verven: alle opties voor vloerverf

Badkamervloer verven: alle opties voor vloerverf

U wilt een badkamervloer verven? Badkamervloeren zijn niet allemaal hetzelfde. Dus kun je er niet elke vloerverf op aanbrengen. Ook de wensen van bewoners wijken vaak af. Daarom dit overzicht van veel voorkomende situaties en geadviseerde producten.

Betonvloer verven (transparant)

Wilt u een transparante afwerking (betonlook) in de badkamer die vloeistofdicht is dan gebruikt u Scanofloor Clearprimer als hechtprimer en Scanofloor Clearcoat als transparante eindlaag op uw betonvloer.

Bestellen?

Betonvloer verven (dekkend)

Wilt u de betonvloer dekkend verven in de badkamer, dan gebruikt u Scanofloor Uniprimer als hechtprimer en Scanofloor Pre Dekverf als afwerklaag. Heeft u vloerverwarming dan past u Scanofloor Colourcoat toe als afwerklaag.

Tegels verven (transparant)

Voor een transparante afwerking van de badkamertegels gebruikt u Scanofloor Clearprimer als hechtlaag voor poreuze tegels. Voor geglazuurde tegels gebruikt u Tegelprimer (verkrijgbaar op aanvraag). Als eindlaag gebruikt u Scanofloor Clearcoat.

Tegels verven (dekkend)

Voor een dekkende afwerking (in een RAL kleur) van de badkamertegels gebruikt u Scanofloor Uniprimer voor poreuze tegels. Deze werkt u vervolgens af met Scanofloor Pre Dekverf. Heeft u vloerverwarming in de badkamervloer dan werkt u de primer af met Scanofloor Colourcoat. Scanofloor Colourcoat vergeelt (verkleurt) niet ter plaatse van de verwarmingsbuizen.

Alle opties bieden een zeer goede bescherming, zijn slijtvast, schrobvast en waterdicht.

Badkamervloer met vinyl, pvc of linoleum

Hebt u vinyl, pvc of linoleum in de badkamer? De beste verf hiervoor is Vinyl Vloercoat.

Belangrijk om te weten over het verven van zeil en kunststof is dat hiervoor geen primer nodig is. Echter, u moet de ondergrond dan wel grondig ontvetten. Gebruik hiervoor het best een gespecialiseerd product als Vinylstripper.

Badkamervloer verven in stappen

Gaat u tegels of beton verven, zijn dit de stappen die u altijd moet zetten:

  1. Reinig de vloer grondig, het best met een sterk schoonmaakmiddel.
  2. Repareer eventuele scheuren en barsten.
  3. Schuur de ondergrond en maak de vloer stofvrij.
  4. Breng 1 laag primer aan.
  5. Werk af met 2 lagen vloerverf.

Neem droogtijden in acht. U vindt ze op de verpakking van de verf. Bij het verven van een badkamer met een kunststofvloer slaat u stap 4 over.

U kunt alle vloerverf voor badkamers direct bestellen in onze webshop. Gewoon de productlinks hierboven volgen. Bestelt u de verf online, krijgt u 5% korting op de aangegeven prijs. Wij verzekeren een snelle levering.