• Lorem ipsum

U wilt een badkamervloer verven? Badkamervloeren zijn niet allemaal hetzelfde. De ene heeft tegels of vinyl, de ander anhydriet of zandcement. Dus kun je er niet elke vloerverf op aanbrengen. Ook de wensen van bewoners wijken vaak af.

Dit zijn alle gangbare mogelijkheden:

 • Niet-betegelde vloer van zandcement, anhydriet of beton transparant verven (betonlook)
 • Niet-betegelde vloer van zandcement, anhydriet of beton dekkend verven (effen kleur)
 • Betegelde badkamervloer of vloer van natuursteen/graniet transparant verven
 • Betegelde badkamervloer of vloer van natuursteen/graniet dekkend verven
 • Badkamervloer met kunststofvloer verven

Hieronder vindt u per optie de aanbevolen producten. Alle genoemde primers en vloerverf bieden een zeer goede bescherming, zijn slijtvast, schrobvast en waterdicht.

Onderaan vindt u een stappenplan voor de aanpak van de verfklus. U zult zien: het is niet moeilijk.

Niet-betegelde badkamervloer verven (transparant)

Hebt u een betonvloer, zandcement- of anhydrietvloer in de badkamer? En wilt u een transparante afwerking (betonlook) in de badkamer die vloeistofdicht is?

Gebruik dan Scanofloor Clearprimer als hechtprimer (1 laag aanbrengen) en Scanofloor Clearcoat (2 lagen) als transparante afwerking op uw betonvloer.

Scanofloor Clearprimer

Transparante 1-componentsprimer. Bijzonder doorzichtig, daardoor ideaal voor betonlook mits gecombineerd met een duurzame topcoating. Breng minimaal 1 laag aan. Vermijd rolbanen.

Scanofloor Clearcoat

Transparante vloerverf op PU-basis. Niet vergelend. Breng voor een betonlook twee lagen Clearcoat aan over de Clearprimer en u hebt een toplaag waar de ondergrond doorheen schijnt. Wordt ook gebruikt als extra krasvaste beschermlaag over Colourcoat.

Niet-betegelde badkamervloer verven (dekkend)

Wilt u de beton-, anhydriet- of zandcementvloer dekkend (in een kleur) verven in de badkamer, dan gebruikt u Scanofloor Uniprimer als hechtprimer (1 laag aanbrengen) en Scanofloor Colourcoat (2 lagen) als afwerking.

Scanofloor Uniprimer

Universele primer geschikt voor tal van betonnen en steenachtige ondergronden, waaronder anhydriet en zandcement. Essentieel voor de hechting, 1 laag aanbrengen. Eerste keuze bij dekkend verven.

Scanofloor Colourcoat

Kleurvaste en duurzame 2-componentencoating op basis van polyurethaan. UV-bestendig. Ook ideaal voor vloeren met vloerverwarming en/of veel zonlicht. Breng in 2 lagen aan. Combineren met Uniprimer. Eerste keus bij dekkend verven. Meest populair in woningen!

Tegels verven in de badkamer (transparant)

In een badkamer zien we meestal harde, geglazuurde tegels. Deze zijn niet poreus: water blijf erop liggen tot het verdampt of wordt weggehaald met een doek. Een gewone primer hecht hier niet op. Daarom moet u een speciale tegelprimer gebruiken. Wilt u de look van de tegels behouden, gebruik dan als eindlaag een transparante afwerking met Scanofloor Clearcoat (2 lagen aanbrengen).

Tegelprimer

Voor niet-poreuze, harde, geglazuurde tegels is dit de enige veilige keus. Maar let op: deze primer moet heel dun worden aangebracht, liefst met een doek, en na een uur overgeschilderd met de eerste laag coating. Zorg dat de primer niet te dik gaat, want anders kan dit tot hechtingsproblemen leiden.

Scanofloor Clearcoat

Clearcoat is een hoogwaardige transparante coating die optimaal beschermt tegen vuil, vet, vocht en krassen, maar de ondergrond mooi zichtbaar laat. Dit is een 2-componentenverf, dus de inhoud van de twee potten die u ontvangt moeten voor gebruik worden gemengd. Clearcoat vergeelt niet door zonlicht of vloerverwarming.

*** lees verder onder de foto ***

Badkamervloer verven

Tegels verven in de badkamer (dekkend)

Voor een dekkende afwerking (in een RAL-kleur) van de badkamertegels werkt u af met Scanofloor Colourcoat. Ook in dit geval begint u met de snelhechtende tegelprimer.

Tegelprimer

De meeste badkamertegels nemen geen vocht op. Daarom blijft een gewone grondverf of vloerverf niet lang zitten. De Tegelprimer lost dit op. Dit speciale product brengt u heel dun en gelijkmatig aan op de tegels. Na een uur schildert u het over met de eerste laag vloerverf. Wacht niet langer, want anders kan de kleefkracht van de primer niet worden gegarandeerd.

Scanofloor Colourcoat

Deze bijzonder slijtvaste 2-componentenverf is gemaakt op basis van polyurethaan. U maakt er een waterdichte en UV-bestendige vloercoating mee die jaren meegaat. Colourcoat is uitermate geschikt voor vloerverwarming en verkleurt niet door zonlicht. Breng in 2 lagen aan. Wordt veel gebruikt in zowel badkamers, keukens als woonkamers.

Badkamervloer met vinyl, pvc of linoleum

Hebt u vinyl, pvc of linoleum in de badkamer? De beste verf hiervoor is Vinyl Vloercoat. Belangrijk om te weten over het verven van zeil en kunststof is dat hiervoor geen primer nodig is. Echter, u moet de ondergrond wel grondig ontvetten met een gespecialiseerd product. Wij raden aan:

Inno Vloerstripper

Schoonmaakmiddel voor het moeiteloos ontvetten van zwaar vervuilde waterbestendige oppervlakken. Speciaal ontwikkeld voor het veilig verwijderen van waslagen (’strippen’) op o.a. linoleumvloeren en vinylvloeren.

Scanofloor Vinyl Vloercoat 

2-componentenvloerverf voor linoleum, pvc, vinyl en laminaat. Kunststof is niet poreus, waardoor gewone vloerverf niet kan doordringen. Vinyl Vloercoat heeft een speciale samenstelling waardoor deze wel aan kunststof hecht, zonder primer. Gemakkelijk toepasbaar, duurzaam en op waterbasis. In talloze kleuren en ook als transparante versie.

Badkamervloer verven in stappen

Gaat u tegels of beton verven, zijn dit de stappen die u altijd moet zetten:

 1. Reinig de vloer grondig, het best met een sterk schoonmaakmiddel.
 2. Repareer eventuele scheuren en barsten.
 3. Schuur de ondergrond en maak de vloer stofvrij.
 4. Breng 1 laag primer aan.
 5. Werk af met 2 lagen vloerverf.

Neem droogtijden in acht. U vindt ze op de verpakking van de verf.

Bij het verven van een badkamer met een kunststofvloer volgt u deze stappen:

 1. Reinig de vloer met Inno Vloerstripper.
 2. Schuur het oppervlak lichtjes op, met name als er krassen in zitten.
 3. Werk af met 2 lagen vloerverf.

Meer weten over badkamers verven?

Advies over vloerverfU kunt alle vloerverf voor badkamers direct bestellen in onze webshop. Gewoon de productlinks hierboven volgen. Wij verzekeren een snelle levering.

Wilt u meer weten over het verven van een badkamervloer? Scanofloor Specialist heeft jaren ervaring met het verven van alle soorten vloeren. Wij geven u graag gericht advies. Gewoon even bellen (kantooruren) of mailen. Whatsapp kan ook.

Voor persoonlijk advies kunt u ons bellen op 06-823 017 45.

 
Badkamervloer verven: alle opties voor vloerverf